Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 05 December, 13:11

Cornucopia - 14 okt 21 kl. 08:59

När kommer de höjda elpriserna punktera bostadspriserna i södra rikshalvan?Med antagligen permanent högre elpriser i SE3 och SE4, dvs den lite folkrikare södra halvan av landet, så är frågan när detta kommer slå mot villapriserna. Bankerna kommer ta in de högre elpriserna i sina bolånekalkyler genom högre driftskostnad, och därmed tillåta lägre belåningsgrad, vilket kommer pressa priserna på villor i första hand.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SE3, SE4, För, EU, MalmöExempelvis, Göteborg, kWh, SEK, LKAB, Cementa, MP, Miljöpartiet, Riksbanken, SE1, SE2

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När kommer de höjda, elpriserna, punktera, bostadsprisernai , södra, rikshalvan

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Skenande dödsfall i Covid-19 i Ungern, Ryssland och Polen - trots fejkade ryska siffror

Dödsfallen i Covid-19 skenar vidare i Ungern, Polen och Ryssland. Detta trots att siffrorna från Kreml uppenbarligen är fejkade. Dödsfall per en miljon invånare i sjudagars rullande medelvärde Data: Our World in Data
Vad Ungern, Polen och Ryssland har gemensamt kan säkert några svärjisar svara på, då de brukar hylla dessa länder och höja dem till skyarna.

Cornucopia - 2 timmar sedan

"Naket hos supermodellen" - nytt nyhetsbrev från SvD - sextonde i ordningen eftersom man avprenumererar

Svenska Dagbladet har nu (oklart när) skapat ett nytt nyhetsbrev att spamma sina betalande kunder med. Denna gång heter nyhetsbrevet Hem & Design, och titeln på mailet är "Naket hos supermodellen". Att ständigt skapa nya nyhetsbrev eftersom kunderna inte vill ha dessa och avprenumererar är ett sett att hela tiden kunna fortsätta spamma ovilliga kunder.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Tolerans, god vandel eller låga krav? Tre av fyra läsare anser sig klara de krav de ställer på våra folkvaldas vandel

Hela 76% av bloggläsarna anser sig själva klara de krav de ställer på politikernas vandel och redlighet. Man kan dock fråga sig om läsarna har så låga krav, om de är toleranta eller om det verkligen är så att läsarna är så pass felfria. Det finns också stora skillnader mellan politiska åsikter och var man bor.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Första riktiga testet av Subaru XV 1.6

Idag blev det det första riktiga testet av vår Subaru XV 1.6. Lite drygt ett ton släpvagn upp för tre branta oskottade backar (varav två långa) och en längre mindre brant backe utan möjlighet att ta sats innan och bilen tuggade på som ingenting med sin riktiga fyrhjulsdrift.

Cornucopia - Igår: 11:43

Kreml öppnar ny rutt för migranter - till Finland, Norge, Estland och Lettland via Ryssland

Enligt Radio Free Europe/Radio Liberty erbjuder nu människsmugglarna en ny rutt för de migranter som försökt ta sig till EU och Väst via Polen, denna gång via Ryssland. Man kan således vänta sig att migrantströmmarna styrs om av svärjisarna älskade Putin till de ryska grannländerna Norge, Finland, Estland och Lettland i ett fortsatt försök att destabilisera EU och rikta bort uppmärksamheten från truppansamlingarna vid Ukrainas gräns. Kreml vill sitta med både migrantvapnet och gasvapnet på hand inför ett eventuellt angrepp mot det forna broderlandet Ukraina.

Cornucopia - Igår: 13:28

Fredagsmys: God Jul! - Lars Wilderäng läser Tio små tomtenissar

Dags för lite fredagsmys. Denna gång blir det en liten julhälsning till mina läsare och följare. Nedan läser jag Tio små tomtenissar, inspelat för Norstedts julmingel som jag inte kunde närvara på på grund av snöovädret.

Cornucopia - I förrgår: 12:17

Trafikverket stoppar alla nya investeringar i Skåne, Halland, Kronoberg och Västra Götaland - Stockholmsprojekten har fördyrats och får pengarna istället

Helsingborgs Dagblad avslöjar att Trafikverket har stoppat alla nyinvesteringar i vägar och järnvägar i Skåne, Halland, Kronoberg och Västra Götaland. Anledningen är att Stockholms infratrukturprojekt som Förbifart Stockholm, tunnelbanan och järnvägen Tomteboda - Kallhäll har blivit dyrare. Pengarna prioriteras därmed till huvudstaden.

Cornucopia - I förrgår: 11:42

Gästinlägg: Hur påverkar ärenden hos kronofogden säkerhetsklassning i det privata näringslivet?

Nedanstående är ett gästinlägg skrivet av en säkerhetsskyddschef på ett privat företag, relaterat till brister i olika ministrars vandel och hur detta skulle påverkat en säkerhetsklassning i ett privat företag som jobbar mot svenskt totalförsvar, myndigheter eller andra känsliga uppdrag som kräver säkerhetsklassning. Det motiverar dock inte fysiska eller tekniska intrång i folks privata bostäder eller tomtmark av så kallade journalister.Skyddsobjektsskylt utanför Rosenbad, varifrån riket kan ledas politiskt vid krig eller höjd beredskapFörst och främst kan vi konstatera att våra ministrar inte får säkerhetsprövas enligt säkerhetsskyddslagen: "3 kap.

Cornucopia - I förrgår: 09:03

Hur är bostadens elförbrukning fördelad? - enkät

Våra årliga inköp av el när vi inte eldar tung med ved ligger på cirka 22 000 kWh, upp från 12 000 kWh innan vi skaffade elbil, spabad och värmepumpar, samt solceller. Nedan är en grov skattning av förbrukningen. Hur stor är din elförbrukning?

Cornucopia - I förrgår: 08:07

Börserna upp i Asien på fredagsmorgonen - räntegapet minskar i USA på uttalande från Federal Reserve

Börserna stiger i Asien under morgonen, efter positiv utveckling i USA men negativ i Sverige och Europa. Det amerikanska räntegapet minskar snabbt efter att Federal Reserve gjort ett uttalande, som enligt kremlologin kan tolkas som att man kommer höja räntorna.Amerikanska dalerStockholmsbörsen stängde på -1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.