SVT > Utrikes

Sunday, 16 May, 17:33

SVT - 14 apr 21 kl. 02:25

20 skolbarn döda i brand i NigeriaFlera elever har omkommit i en brand i en skola i Nigers huvudstad Niamey. Brandkår skickades snabbt till platsen, men kraften i branden beskrivs som enorm..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nigeria, Nigers, Niamey

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 20 skolbarn, dödai , brandi , Nigeria
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Mohammed förlorade tre barn i israeliskt luftangrepp

Antalet dödsoffer stiger efter upptrappningen i konflikten mellan Israel och Hamas tidigare i veckan. Samtidigt som människor grävs fram under rasade byggnader i Gaza stad fortsätter terrorstämplade Hamas sin beskjutning av israeliska städer..

SVT - 4 timmar sedan

Kritik mot Israel efter bombning av redaktionsbyggnad

Israels flygräd mot en byggnad i Gaza där internationella medier hade sina redaktioner möter kritik från USA. Vita Huset skriver i ett uttalande att man kommunicerat till Israel att det är ”av största vikt” att garantera säkerheten för journalister..

SVT - 7 timmar sedan

Minst 23 personer dödade i israelisk flygräd mot Gaza

Minst 23 personer har dödats i en israelisk flygräd mot Gaza City, rapporterar AP med hänvisning till Gazas hälsomyndighet. Det är den dödligaste attacken sedan konflikten bröt ut tidigare i veckan..

SVT - 9 timmar sedan

Antalet dödsoffer stiger – medlingsförsök fruktlösa

Söndagnatten och -morgonen har fortsatt på samma sätt som de senaste sju dygnen: Hamas avfyrar raketer mot städer i Israel som svarar med flyganfall mot mål på Gazaremsan. Antalet dödsoffer stiger samtidigt som medlingsförsöken hittills varit fruktlösa..

SVT - 19 timmar sedan

Biden i samtal med Benjamin Netanyahu och Mahmoud Abbas

USA:s president, Joe Biden, har suttit i flera samtal under dagen gällande oroligheterna mellan israeler och palestinier, först med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, och sedan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas..

SVT - 22 timmar sedan

Rysslandsforskare: Kan inte uteslutas att Sverige hamnar på listan

I ett regeringsdekret har Ryssland beslutat att USA och Tjeckien ska betraktas som ”fientliga stater”. Beslutet kan ses som ytterligare ett steg i de allt sämre relationerna mellan länderna, säger Martin Kragh, chef för Rysslands- och Eurasienprogrammet vid Utrikespolitiska institutet..

SVT - 23 timmar sedan

Protester världen över efter upptrappningen i Gaza

Den senaste tidens eskalerande våld i Gaza väcker internationellt engagemang. De senaste dagarna har demonstranter tagit till gatorna i en lång rad länder för att visa sitt stöd för palestinierna..

SVT - 23 timmar sedan

Miljarder cikador redo för invasion i USA – efter 17 år under jord

De har levt och frodats under marken men svärmar snart för första gången sedan 2004. Nu inväntar delar av USA de 17-åriga cikadornas invasion igen. – Under de kommande veckorna får vi se miljarder om inte biljoner sjuttonårscikador komma upp ur marken, säger entomologen Michael Raupp vid University of Maryland..

SVT - Igår: 16:35

Ännu ett steg mot ny grundlag i Chile – delegation ska röstas fram

Det blev ett överväldigande ja när Chiles invånare i höstas folkomröstade om att ta fram en ny grundlag. I dag öppnar valurnorna åter i landet när en delegation om 155 personer ska utses för att utforma ett förslag till den nya konstitutionen. – Det är ett avgörande ögonblick, säger Antonia Orellana, 31, som själv kandiderar, till The Guardian..

SVT - Igår: 16:13

Propalestinska demonstrationer på flera håll i Sverige

På flera håll i Sverige har propalestinska demonstrationer hållits. Trots att demonstrationerna har varit lugna har polisen behövt upplösa flera av dem, eftersom inget tillstånd hade utfärdats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.