SR > Nyheter

Tuesday, 18 May, 17:10

SR - 13 apr 21 kl. 21:35

USA drar tillbaka sina trupper från AfghanistanAmerikanska styrkor i Afghanistan ska lämna landet senast den 11 september i år, och därmed avsluta USA:s längsta krig som då pågått i 20 år. Enligt ett tidigare avtal mellan talibanerna och den tidigare presidenten Donald Trump skulle USA lämnat Afghanistan 1 maj i år. NATO-insatsen, som USA deltar i, har meddelat att de också kommer att dra sig tillbaka när USA lämnar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Afghanistan, Donald Trump, NATO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USAdrar tillbaka sina , trupperfrån , Afghanistan
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Över femtio migranter befaras ha drunknat

Båten migranterna befann sig på ska ha sjunkit igår utanför Tunisiens kust. Runt 30 av passagerarna har räddats av arbetare från en oljeplattform. Igår räddade Tunisiens flotta 113 migranter från en båt som höll på att kapsejsa..

SR - 30 minuter sedan

Ekotchefen om den kritiserade kopplingen: Behöver göra omtag

Ekot kommer att genomföra en ny intern granskning kring ärendet med den reporter på Ekot som inledde en relation med en man som hon själv bevakat journalistiskt och som Säpo klassat som ett hot mot rikets säkerhet. Det efter uppgifter i Dagens Nyheter om att relationen ska ha pågått sedan mars månad, ett halvår innan hon slutade på Ekot. “Därför har jag bestämt att vi behöver göra ett omtag, jag behöver med hjälp av företagets olika specialister, HR och så vidare återigen gå igenom det här ärendet ur olika aspekter.

SR - 1 timme sedan

Ingen förlängning av pandemilagen innan sommaren

Regeringen kommer inte att lägga fram något förslag om att förlänga pandemilagen före sommaren. Det beskedet gav socialminister Lena Hallengren vid ett möte med socialutskottet idag, rapporterar Svenska Dagbladet. Pandemilagen, som i nuläget gäller till sista september, ger regeringen befogenheter att införa olika typer av restriktioner och begränsningar på grund av smittspridningen utan att först gå till riksdagen..

SR - 3 timmar sedan

Spansk regering i krismöte efter migrantström

Situationen är dramatisk i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika efter att 6000 migranter tog sig dit igår från Marocko. Spanska armén har satts in på stranden i Ceuta för att ha en avskräckande roll. Spaniens premiärminister Pedro Sanchez har ställt in en resa idag och regeringen håller krismöte..

SR - 3 timmar sedan

Oro för indiska virusvarianten :"Vi måste vaccinera snabbare"

Som Ekot kunnat berätta finns 20 fall av den indiska virusvarianter rapporterade i Sverige. Varianten misstänks vara mer smittsam och för att undvika utbrott i Sverige menar experter att vi måste vaccinera snabbare. "Det är väldigt angeläget att vi undviker att skapa fickor av helt ovaccinerade grupper eller åldersgrupper som träffas och har mycket sociala kontakter där den här varianten skulle kunna få fäste", säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet..

SR - 3 timmar sedan

Finland godkänner EU:s coronastöd

Finlands parlament röstade i dag för att godkänna EU:s återhämtningsfond på 750 miljarder. Frågan har varit uppe för debatt förra veckan där flera av oppostiionspartierna velat fälla paketet, det skulle då innebära att hela EU:s budget skulle kunna falla. Nu röstade majoriteten i riksdagen för att godkänna paketet..

SR - 4 timmar sedan

Nu röstar Finlands riksdag om EU:s coronastöd

Finland kan nu fälla hela EU:s coronastöd om 750 miljarder euro. Stödet till EU:s länder har blivit en stridsfråga i riksdag– och säger Finland nej går EU miste om den enhällighet som krävs för att få igenom återhämtningspaket. Kritiken handlar främst om att stödet delvis finansieras med lånade pengar och frågan om Finland som klarat sig relativt bra genom pandemin ska ge sju miljarder i stöd, men få tillbaka två miljarder, säger Ekots Östersjökorrespondent Lubna El-Shanti..

SR - 4 timmar sedan

Ryska duman stoppar "extremister" från att ställa upp i val

I dag röstar det ryska parlamentet, duman, om ett lagförslag som förbjuder personer som ingår i eller haft samröre med extremistiska organisationer från att ställa upp i parlamentsval. Kritiker menar att den nya lagen riktar in sig på den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs anhängare. En domstol i Moskva ska i juni ta upp frågan om att extremistklassa Navalnyjs Antikorruptionsfond samt hans politiska staber runt om i landet..

SR - 5 timmar sedan

16- åring åtalas för förberedelse till terrorbrott

I Oslo startade idag rättegången mot en 16-åring som står åtalad för att ha planlagt ett terrordåd i Norge samt deltagande i terrororganisationen IS. 16-åringen nekar till brott och har inte gett några förklaringar hittills i förhör. Elva dagar är avsatta till rättegången där åklagaren måste bevisa att 16-åringen både hade avsikt och förmåga att genomföra ett terrorbrott..

SR - 6 timmar sedan

LO bekräftar – vill ha ny förhandling med Svenskt näringsliv

LO:s ordförande Susanna Gideonsson bekräftar nu Ekots uppgifter om att facket vill få till en ny förhandling med arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv om delar av det las-avtal som LO sa nej till i höstas. Den nya förhandlingen ska handla om att alla LO-medlemmar ska garanteras en bra omställningsförsäkring, alltså stöd till att hitta nya jobb. Nu hoppas Susanna Gideonsson få mandat för nya förhandlingar vid ett extra representantskap i LO 27 maj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.