ETF-marknaden > Ekonomi

Sunday, 09 May, 10:07

ETF-marknaden - 13 apr 21 kl. 20:36

ARKF Fintech ETF och den digitala yuanenKina lanserar en digital yuan, vilket gör världens näst största ekonomi till det första stora landet som skapar sin egen digitala valuta, den digitala yuanen. Detta drag kan få konsekvenser för fintech-tillgångar, inklusive ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).
Den aktivt förvaltade ARKF investerar i värdepapper från företag som ARK tror flyttar finansiella tjänster och ekonomiska transaktioner till teknikinfrastrukturplattformar, vilket i slutändan revolutionerar finansiella tjänster genom att skapa enkelhet och tillgänglighet samtidigt som kostnaderna minskar.
”Kinas version av en digital valuta styrs av dess centralbank, som kommer att ge ut de nya elektroniska pengarna. Det förväntas ge Kinas regering stora nya verktyg för att övervaka både dess ekon
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
ARKF Fintech ETF, ARK Fintech Innovation ETF, Nysearca, ARKF, ARK, Kinas, James Areddy, Wall Street Journal, ETF, PBOC, Alipay, WeChat Pay, ARKFs, ARKF ETF, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ARKF, Fintech, ETFoch den , digitala, yuanen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 5 minuter sedan

Fem saker att tänka på när Du köper guld

En investering i guld bör alltid baseras på makroekonomiska faktorer och överväganden. Om en investerare förväntar sig en stigande inflation, destabiliserande deflation, en bear market i aktier eller obligationer eller en finansiell oro i största allmänhet, kan en exponering i guld vara motiverad. Att förstå dynamiken i guldmarknaden kan vara till stor hjälp när det gäller tidpunken för när ett köp eller en försäljning skall ske.

ETF-marknaden - 15 timmar sedan

ETF, ETN, ETP: Hur kan de hjälpa dig att få exponering mot i kryptovaluta?

Du har kanske hört talas om ETF, ETN och ETP; men vad är dessa finansiella instrument? Hur kan de användas för att få exponering mot kryptovaluta? Här är några svar.

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre börjar acceptera Bitcoins

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre avslöjar planerna för att acceptera Bitcoins. Företaget sade i slutet av april 2021 att det köpt 7,8 miljoner dollar i Bitcoins som en del av sin finansiella strategi. Massadoption väntas då Sydamerikas näst största företag accepterar kryptobetalningar Mercado Libre kan jämföras med Blocket, och är det näst största företaget i Sydamerika.

ETF-marknaden - 17 timmar sedan

Kina och REMX två val för den som tror på Rare Earth Metals

Just nu är Kina den dominerande aktören inom Rare Earth Metals, också kallat sällsynta jordartsmetaller. ETF-investerare kan satsa på denna styrka med VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (REMX). “De (sällsynta jordartsmetaller) är så speciella eftersom de har kemiska och fysiska egenskaper som är mycket användbara för ett mycket brett spektrum av tekniker”, förklarade Rebecca Abergel, biträdande professor i kärnteknik vid University of California, Berkeley och forskare vid Lawrence Berkeley National Lab, i en Marketplace.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

EFA ETF, exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada

iShares MSCI EFA ETF (EFA ETF) handlas på NYSEArca. Denna ETF ger investerarna exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada. Det finns ett par liknande ETFer som ger global exponering minus ett eller ett par länder.

ETF-marknaden - Igår: 20:02

När Vietnams ekonomi stärks kan VNM gynnas

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. “En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen”, säger en artikel i Bloomberg. ”Om den amerikanska tillväxttakten accelererar till 7,7% år 2021 enligt prognos av Bloomberg Economics, jämfört med 3,5% i slutet av förra året, skulle det leda till mer än en procentenhet till Vietnams expansion, visade forskning från Chief Asia Economist Chang Shu på tisdag.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

XLY ETF, en börshandlad fond med vikt på konsumtion

Consumer Discretionary Select Sector SPDR® Fund (NYSEArca: XLY ETF) ger exponering mot konsumtion, närmare bestämt diskretionär konsumtion. Diskretionär konsument är en term för klassificering av varor och tjänster som anses vara oväsentliga av konsumenter, men önskvärt om deras tillgängliga inkomst är tillräcklig för att köpa dem. XLY ETF har ett bruttokostnadsförhållande på 0,12 procent.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Det billigaste FTSE 250 ETFer

Skillnaden i avgifter för olika FTSE 250 ETFer är ganska stor. Storbritanniens FTSE 250-index nådde en ny rekordhög nivå den 7 april och stängde ovanför 22 000 för första gången i sin historia. Därefter har Londonbörsen fortsatt uppåt ytterligare.

ETF-marknaden - 06 maj 21 kl. 10:00

Ökad efterfrågan på lagerutrymme för eCommerce

Mitt i dramatiska förändringar i detaljhandelslandskapet finns det ett ökande behov av lagerutrymme för eCommerce. Det finns ett större behov av användning lager av e-handelsföretag när fler väljer att handla på nätet. Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR ETF (NYSEArca: INDS) är en börshandlad fond dedikerad till detta tema.

ETF-marknaden - 05 maj 21 kl. 21:00

Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier

Aktier i dagligvaruföretag är förmodligen det sista som investerare har funderat på under ett år av pandemiåterhämtning. Ändå ses Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (PBJ) som en bra blandning av defensiva tråkiga undervärderade aktier som för närvarande är prissatta att äga. Att köpa en diversifierad korg med högkvalitativa aktier när de sällan kommer till de finansiella nyhetsrubrikerna kan vara ett klokt drag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.