ETF-marknaden > Ekonomi

Sunday, 09 May, 06:28

ETF-marknaden - 13 apr 21 kl. 20:10

Bitcoin når rekordnivå inför Coinbase listningCoinbase listning, tillsammans med en ny rekordnivå gör att krypto kan förtjäna extra uppmärksamhet. Kryptohandelsplattformens direkt notering på Nasdaq på onsdag förväntas se starkt intresse från investerare över hela marknaden
Under sent på morgonen i London på tisdag nådde den ursprungliga kryptovalutan en ny topp på cirka 62 857 US-dollar. Vid lunchtid hade det fallit tillbaka något men handlades fortfarande upp 4,8 procent till 62 779 USD. På samma sätt nådde Ethereum, den näst mest populära kryptovalutan på marknaden, också ett nytt rekord på cirka 2 216 US-dollar på tisdag morgon.
Medan ökningen i Bitcoins värde inte har kopplats direkt till den kommande Coinbase-noteringen, verkar trenden tyda på att många förväntar sig att företagets debut kom
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Coinbase, Nasdaq, London, US, USD, Ethereum, Bitcoins, Bitcoin, ETP, BTCE Bitcoin Exchange Traded Crypto ETP, Deutsche Börses XETRA, Coinbase COIN, INTE, IPO, Detta, ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bitcoin, når, rekordnivåinför , Coinbase, listning
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 11 timmar sedan

ETF, ETN, ETP: Hur kan de hjälpa dig att få exponering mot i kryptovaluta?

Du har kanske hört talas om ETF, ETN och ETP; men vad är dessa finansiella instrument? Hur kan de användas för att få exponering mot kryptovaluta? Här är några svar.

ETF-marknaden - 16 timmar sedan

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre börjar acceptera Bitcoins

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre avslöjar planerna för att acceptera Bitcoins. Företaget sade i slutet av april 2021 att det köpt 7,8 miljoner dollar i Bitcoins som en del av sin finansiella strategi. Massadoption väntas då Sydamerikas näst största företag accepterar kryptobetalningar Mercado Libre kan jämföras med Blocket, och är det näst största företaget i Sydamerika.

ETF-marknaden - 14 timmar sedan

Kina och REMX två val för den som tror på Rare Earth Metals

Just nu är Kina den dominerande aktören inom Rare Earth Metals, också kallat sällsynta jordartsmetaller. ETF-investerare kan satsa på denna styrka med VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (REMX). “De (sällsynta jordartsmetaller) är så speciella eftersom de har kemiska och fysiska egenskaper som är mycket användbara för ett mycket brett spektrum av tekniker”, förklarade Rebecca Abergel, biträdande professor i kärnteknik vid University of California, Berkeley och forskare vid Lawrence Berkeley National Lab, i en Marketplace.

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

EFA ETF, exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada

iShares MSCI EFA ETF (EFA ETF) handlas på NYSEArca. Denna ETF ger investerarna exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada. Det finns ett par liknande ETFer som ger global exponering minus ett eller ett par länder.

ETF-marknaden - Igår: 20:02

När Vietnams ekonomi stärks kan VNM gynnas

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. “En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen”, säger en artikel i Bloomberg. ”Om den amerikanska tillväxttakten accelererar till 7,7% år 2021 enligt prognos av Bloomberg Economics, jämfört med 3,5% i slutet av förra året, skulle det leda till mer än en procentenhet till Vietnams expansion, visade forskning från Chief Asia Economist Chang Shu på tisdag.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

XLY ETF, en börshandlad fond med vikt på konsumtion

Consumer Discretionary Select Sector SPDR® Fund (NYSEArca: XLY ETF) ger exponering mot konsumtion, närmare bestämt diskretionär konsumtion. Diskretionär konsument är en term för klassificering av varor och tjänster som anses vara oväsentliga av konsumenter, men önskvärt om deras tillgängliga inkomst är tillräcklig för att köpa dem. XLY ETF har ett bruttokostnadsförhållande på 0,12 procent.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Det billigaste FTSE 250 ETFer

Skillnaden i avgifter för olika FTSE 250 ETFer är ganska stor. Storbritanniens FTSE 250-index nådde en ny rekordhög nivå den 7 april och stängde ovanför 22 000 för första gången i sin historia. Därefter har Londonbörsen fortsatt uppåt ytterligare.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

Ökad efterfrågan på lagerutrymme för eCommerce

Mitt i dramatiska förändringar i detaljhandelslandskapet finns det ett ökande behov av lagerutrymme för eCommerce. Det finns ett större behov av användning lager av e-handelsföretag när fler väljer att handla på nätet. Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR ETF (NYSEArca: INDS) är en börshandlad fond dedikerad till detta tema.

ETF-marknaden - 05 maj 21 kl. 21:00

Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier

Aktier i dagligvaruföretag är förmodligen det sista som investerare har funderat på under ett år av pandemiåterhämtning. Ändå ses Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (PBJ) som en bra blandning av defensiva tråkiga undervärderade aktier som för närvarande är prissatta att äga. Att köpa en diversifierad korg med högkvalitativa aktier när de sällan kommer till de finansiella nyhetsrubrikerna kan vara ett klokt drag.

ETF-marknaden - 05 maj 21 kl. 20:00

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska investerare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.