SVT > Inrikes

Tuesday, 18 May, 15:58

SVT - 12 apr 21 kl. 18:36

Riskkapital går nästan uteslutande till mänNäringslivet måste ta ett mycket större ansvar för att riskkapital även ska gå till bolag startade av kvinnor. Det säger jämställdhetsminister Märta Stenevi till SVT:s Ekonomibyrån..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Märta Stenevi, SVT, Ekonomibyrån

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskkapital, gårnästan , uteslutandetill , män
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Nationell plan föreslår mobilförbud i klassrum

Det ska bli förbjudet för elever att använda mobiltelefoner under lektionstid föresår en ny nationell plan för trygghet och studiero i skolan. – Lärare ska bestämma i klassrummet och bestämma när mobiltelefoner får användas, säger Anna Ekström på en pressträff..

SVT - 1 timme sedan

Tre övningar för ökad rörlighet

Har det senaste årets hemmaarbete tagit ut sin rätt? Får du ofta ont i ländryggen? Fysioterapeuten Terese Rehn visar tre övningar som lindrar dina besvär och gör dig mer rörlig..

SVT - 1 timme sedan

Uppgift: Ingen förlängning av pandemilagen

Det blir ingen förlängning av den tillfälliga pandemilagen. Det säger socialminister Lena Hallengren..

SVT - 5 timmar sedan

LO kallar till extra representantskap

LO har beslutat om ett extrainsatt representantskap för att besluta om man ska återuppta förhandlingarna med Svenskt Näringsliv..

SVT - 5 timmar sedan

Eva Nordmark: Vaccin kan ge ketchupeffekt på arbetsmarknaden

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tror på en ”ketchupeffekt” på arbetsmarknaden i takt med att allt fler svenskar vaccineras. – Som arbetsmarknadsminister ser jag fram emot att vi kan börja lätta på restriktionerna, säger hon på en pressbriefing om läget på svensk arbetsmarknad..

SVT - 6 timmar sedan

Två män anhållna för mord

Två män har anhållits, misstänkta för att mördat en äldre kvinna i Göteborg..

SVT - 6 timmar sedan

Tar lån för att köpa aktier: ”Det är väldigt stora risker involverade”

Intresset för att köpa aktier har ökat kraftigt – och inte minst bland ungdomar. Samtidigt hakar snabblåneföretagen på och marknadsför sms-lån för att köpa aktier..

SVT - 7 timmar sedan

Sportbilar och superlyx: Experten reagerar på anonyma aktietipsen för unga på Tiktok

Aktieentusiasmen bland unga märks på Tiktok – med en kavalkad av Pablo Escobar-citat, Wolf of Wall Street-klipp och knallröda italienska sportbilar som delas av en rad ofta anonyma aktiekonton. – Det är lätt att bränna sig på börsmarknaden när man följer människor som målar upp den här bilden, säger Mohammed Salih på Aktiespararna..

SVT - 7 timmar sedan

Amanda Lind: Hoppas på fler lättnader fram till hösten

Går det åt rätt håll med minskad smittspridning i Sverige så kan fler restriktioner komma att slopas och fler personer tillåtas vid publika arranegemang. – Vi behöver lätta på restriktionerna stegvis och även när vi tar det första steget första juni följa de föreskrifter och råd som gäller, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - 9 timmar sedan

Unga tar sms-lån till aktieköp: ”Ser det som en no-brainer”

SVT:s granskning visar att flera snabblånebolag nu marknadsför sms-lån för att köpa aktier. Fenomenet får hård kritik av organisationen Sveriges konsumenter. – Jag tycker det är klart oroväckande med tanke på att det är väldigt riskabelt att ta snabba och dyra lån för att chansa på aktier.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.