SR > Nyheter

Saturday, 08 May, 03:42

SR - 12 apr 21 kl. 17:46

Man anhållen för hot mot gymnasieskolaNyköpings gymnasium öppnar igen imorgon, efter att ha varit stängt i dag på grund av ett allvarligt hot mot skolan. Det bekräftar gymnasiets rektor Peter Ekedahl i ett mejl till Ekot. En man i 20-årsåldern har nu anhållits misstänkt, för att ha legat bakom hotet som kom under söndagskvällen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Peter Ekedahl, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man anhållenför , hotmot , gymnasieskola
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

EU-ledarna: Slopade vaccinpatent inte lösningen

Frågan om vaccinpatent kom på tapeten på dagens EU-toppmöte i Porto sedan USA ändrat uppfattning och nu stöttar förslaget om tillfälligt slopade patent. Flera EU-ledare säger dock att de inte tror att det är lösningen - de pekar istället på restriktioner för export av vaccin och ingredienser som den största bromsklossen för att sprida coronavaccin och de betonar att hälften av de vaccindoser som tillverkats i EU har gått på export medan andra länder sitter på sina doser. "I USA har 100 procent av tillverkningen gått till amerikaner", säger Frankrikes president Emmanuel Macron..

SR - 5 timmar sedan

SNP mot seger i Skottland - men osäkert om egen majoritet

Det skotska regeringspartiet SNP ser ut att för fjärde valet i till det skotska parlamentet bli klart största parti, SNP har vunnit flera viktiga valkretsar, men i nuläget är det osäkert om partiet kommer lyckas få en egen majoritet i slutändan. Om SNP lyckas få en egen majoritet så kommer partiet kunna öka trycket i självständighetsfrågan, om man inte får det blir det lättare för Boris Johnson och regeringen i London att säga nej, valet väntas räknas klart under lördagen. I övriga val i Storbritannien har Johnsons Tories haft en del framgångar, bland annat vann man fyllnadsvalet till parlamentet i London i det traditionella Labourfästet Hartlepool..

SR - 6 timmar sedan

Prognosen: Rekordpriser på råvaror kan öka inflationen

Priset på flera råvaror stiger nu och till exempel har koppar- och järnmalmspriset slagit nya rekord idag. Det här kan leda till en högre inflation och dyrare varor för konsumenterna, enligt Carl Eckerdal, chefsekonom på branschorganisation IKEM. Men Håkan Frisén, prognoschef på banken SEB, tror inte att konsumentvarorna kommer påverkas så mycket av de högre råvarupriserna..

SR - 7 timmar sedan

Ytterligare åtal efter George Floyds död

I USA åtalas nu de fyra poliser, inklusive Derek Chauvin, som var med i ingripandet när afroamerikanen George Floyd dog förra året, också för federala brott. Bland annat för att inte ha sett till så att Floyd fick medicinsk hjälp. Derek Chauvin dömdes i april för dråp och de tre andra poliserna är åtalade för medhjälp till dråp.

SR - 8 timmar sedan

WHO godkänner kinesiskt vaccin

Världshälso-organisationen, WHO, har utfärdat ett nödgodkännande för det kinesiska covid-19-vaccinet Sinopharm. Det rapporterar AFP. Därmed blir Sinopharm det sjätte vaccinet som godkänns av WHO i fråga om säkerhet, effektivitet och kvalitet, enligt organisationen.

SR - 8 timmar sedan

Stora valframgångar för Tories och SNP

I de brittiska kommunal och regionalvalen har det varit stora framgångar idag för det regerande Torypartiet under premiärminister Boris Johnson, däremot har valen varit en stor besvikelse för oppisitonspartiet och dess ledare Keir Starmer. Bland annat vann Tories fyllnadsvalet i det traditionella Labourfästet Hartlepool på den engelska östkusten, men också i många andra kommuner och regioner. I Skottland ser självständighetspartiet SNP ut att gå mot en väntad storseger, men än så länge är det för tidigt att avgöra om det räcker för egen majoritet - vilket är partiets mål för att få till en ny folkomröstning om självständighet i Skottland..

SR - 9 timmar sedan

Nya bud: Bara en person per elsparkcykel

I Norge blir det nu förbjudet att åka mer än en person på en elsparkcykel. Från den 18 maj blir det böter på 3000 norska kronor för den som bryter mot förbudet. Olyckor med elsparkcyklar har ökat kraftigt i Norge den senaste tiden - bara april skadades 131 personer..

SR - 10 timmar sedan

Stockholm värst drabbat av coronadödsfall - stora regionala skillnader

Stockholm var klart värst drabbat när det gäller dödsfall orsakade av covid-19 under 2020. Det visar nya siffror från Socialstyrelsen. Siffrorna pekar också på stora regionala skillnader i Sverige.

SR - 10 timmar sedan

Efter Dokus avslöjande – vd Cilla Benkö frågas ut

Reporter på Ekot inledde relation med misstänkt säkerhetshot. Hör Sveriges Radios vd Cilla Benkö direkt i Studio Ett..

SR - 12 timmar sedan

Ettor går sämst på bostadsmarknden

Ettor tar längre tid att sälja jämfört med större lägenheter. Prisökningen är mindre än för större lägenheter ”En del av förklaringen ligger i att många unga jobbar i de branscher som har blivit påverkade av pandemin”, säger boendeekonom Claudia Wörmann på SBAB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.