SVT > Inrikes

Sunday, 16 May, 20:57

SVT - 12 apr 21 kl. 16:08

Fler patienter på iva nu än i januariJust nu vårdas 392 personer för covid-19 på landets intensivvårdsavdelningar. Det är fler än under den så kallade andra vågen i januari. – Det är pressat. Stora delar av Sverige har ett högt inflöde av covidpatienter, säger Johnny Hillgren, intensivvårdsläkare och ordförande för Svenska intensivvårdsregistret,.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Johnny Hillgren, Svenska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, patienter, ivanu än i , januari
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Omar protesterar mot marknadshyror: ”Folk bor i förråd”

Som en del av januariavtalet har Centerpartiet och Liberalerna fått igenom fri hyressättning vid nyproduktion, det vill säga en form av marknadshyra. Förslaget har mötts av protester, inte minst från personer som redan känner sig begränsade av höga hyror..

SVT - 2 timmar sedan

Debatt: Kan marknadshyror lösa bostadsbristen?

Förslaget om fri hyressättning för nybyggen, ofta omnämnt som marknadshyror, väcker kritik. Tanken är att reformen ska leda till fler bostäder, men enligt Hyresgästföreningen riskerar hyresgäster med knappa inkomster att hamna i kläm..

SVT - 4 timmar sedan

Experten: Det ska du tänka på när du köper fritidsbåt

Även i år är intresset för fritidsbåtar stort. Både segel- och motorbåtar säljs rekordsnabbt på andrahandsmarkanden – samtidigt som priserna har stigit kraftigt, visar siffror från köp- och säljsajten Blocket. Men det finns en rad saker att tänka på för den som går i köptankar.

SVT - 5 timmar sedan

Du har fått vaccinet – vad gäller nu?

Du är vaccinerad och så även flera personer i din närmaste omgivning – får du gå till jobbet nu och kan du umgås med fler vänner? Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, berättar vad som gäller för dem som har fått minst en vaccindos..

SVT - 5 timmar sedan

RFSL kritiserar att Karolinska stoppar hormonbehandling

Förra veckan meddelade Karolinska sjukhuset att man stoppar hormonbehandling av ungdomar som vill genomgå en könskorrigering. Pågående behandlingar fullföljs, men inga nya påbörjas, med undantag för forskningsstuder. Nu kritiseras beslutet av RFSL, riksförbundet för bland annat transpersoners rättigheter.

SVT - 10 timmar sedan

Osäkert om vaccinpass blir klara i tid

Det är långt ifrån säkert att de av många hett efterlängtade digitala vaccinpassen blir klara till den 1 juni, skriver Svenska Dagbladet. Därmed kan det dröja innan planerna på utlandsresor förverkligas..

SVT - 14 timmar sedan

Miljöministern om det felplacerade radioaktiva avfallet: ”Har hanterats på ett ansvarslöst sätt”

De 2800 tunnorna med radioaktivt avfall som misstänks stå felplacerade i Forsmark får miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) att se rött. Nu ger regeringen Strålsäkerhetsmyndigheten i uppdrag att utreda situationen..

SVT - 14 timmar sedan

Radioaktivt avfall misstänks vara felplacerat i Forsmark

2 800 tunnor med radioaktivt avfall misstänks förvaras felaktigt på ett lager i Forsmark. För att säkerställa att innehållet inte skadar människor eller miljö måste tunnorna nu granskas och placeras om, men vem som ska bekosta arbetet är fortfarande oklart..

SVT - 23 timmar sedan

De åkte in till IS för att hämta sina söner

De två kvinnorna såg sin sista chans att rädda sina söner. Tillsammans tog de risken att ta sig in i Syrien och IS-kontrollerat område. – Nu är vi i helvetet sa jag till Faridah, berättar Lina..

SVT - Igår: 06:43

Skönhetsklinik granskas av Ivo – sågas av missnöjda patienter

Patienter hävdar att deras kroppar har förstörts, kliniken att man är föremål för en förtalskampanj. Men kritiken kommer inte bara från missnöjda kunder – sedan flera år pågår en omfattande Ivo-granskning av klinikens kirurg och grundare, som anklagas för både felaktiga ingrepp och falsk marknadsföring..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.