SR > Nyheter

Saturday, 15 May, 08:09

SR - 12 apr 21 kl. 15:05

OPCW: Syrien använde kemiska vapen



Syriska flygvapnet använde kemiska vapen i form av klorgas vid en attack mot staden Saraqib i februari 2018, enligt Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Slutsatserna presenteras efter en längre tids utredning. I ett uttalande skriver OPCW att tolv namngivna individer drabbades i attacken mot staden. Det är inte första gången som den syriska regimen misstänks ha använt kemiska vapen under kriget..
Läs mer på SR
Läs mer om:
OPCW, Saraqib, Organisationen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: OPCW, Syrien, använde, kemiska, vapen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Knark kan utgöra större del av Sveriges ekonomi än tidigare känt

En ny analys av Polisen tyder på att knarkmarknaden i Sverige är tio gånger större än tidigare känt. De nya siffrorna väcker också frågor kring Sveriges BNP-beräkningar – för i BNP-siffrorna ska värdet av all produktion av varor och tjänster i landet ingå - även knarkhandeln. Och det finns anledning att se över beräkningarna framöver, säger Helena Kaplan som är chef för avdelningen för nationalräkenskaper på SCB till Ekonomiekot Extra..

SR - 4 timmar sedan

Kinesisk rymdsond har landat på Mars

För första gången har Kina lyckats landa en rymdsond på planeten Mars. Med på färden finns också en liten självstyrande bil, en rover, som ska utforska ett isigt område på den röda planeten. Detta är den andra rymdsonden som landar på Mars i år.

SR - 6 timmar sedan

Kriminaltekniska analyser tar allt längre tid

Handläggningstiden för polisens kriminaltekniska undersökningar ökar. Vid årsskiftet var medeltiden för handläggningen av ett ärende vid Nationellt forensiskt centrum, NFC, 33 dagar, nu är den uppe i 50 dagar, enligt statistik som Ekot tagit del av. Detta speglar ett fortsatt högt inflöde, med flera större polisutredningar i spåren av Operation Rimfrost och Encrochat, enligt myndigheten..

SR - 10 timmar sedan

E65 avstängd Svedala-Malmö mot Malmö

Vägen avstängd på grund av trafikolycka mellan flera personbilar. E45 mellan Svedala V (12) och Oxie (13) i riktning mot Malmö. Ingen prognos finns för när vägen kan öppna igen.

SR - 11 timmar sedan

Johnson varnar för indisk mutation – kan vara mer smittsam

En ny variant av covidsmitta, med ursprung i Indien, har börjat spridas oroväckande snabbt på vissa ställen i Storbritannien. Från drygt 500 fall till drygt 1300 fall på en vecka och brittiska experter tror nu att den nya varianten är mer smittsam. Därför varnade ikväll den brittiske premiärministern Boris Johnson för att det fortsatta öppnandet av landet efter lockdown kan komma att påverkas, men att öppningsplanerna för måndag i nästa vecka ändå kan genomföras som planerat.

SR - 12 timmar sedan

Omfattande protestvåg i Colombia – utrikesminister avgår

I Colombia avgick utrikesminister Claudia Blum, mitt under den omfattande protestvågen mot regeringen Claudia Blum skulle inom kort resa till Europa för att förklara den colombianska regeringens hållning till protesterna som hittills krävt mellan 40 och 100 människoliv. Polisens våld mot fredliga demonstranter har kritiserats av FN, EU och grannländer..

SR - 13 timmar sedan

Debatten om EU:s stödpaket fortsätter i Finland: ”Kaos”

För fjärde dagen i rad manglas frågan om EU:s stödpaket på 750 miljarder euro i Finlands riksdag där EU-kritiska Sannfinländarna och delar av oppositionen vill stoppa paketet. Det är snart kommunalval i Finland och Sannfinländarna har behov av att positionera sig, menar Dan Ekholm, ledarskribent på oberoende liberala Vasabladet Planen nu är att omröstningen ska hållas nästa vecka och mycket tyder på att riksdagen, trots Sannfinländarnas kritik, kommer rösta för krispaketet. Om inte, riskerar hela EU:s budget att falla..

SR - 13 timmar sedan

Unga vill ha trygga arbetsvillkor: ”Vill ha en stadig inkomst”

Allt fler unga tycker att det är mycket viktigt med saker som kollektivavtal och fast anställning. Det visar årets ungdomsbarometer. Gustav, 20 år och Skilla, 19 år, håller med om att saker som fast jobb och en bra arbetsmiljö är viktigt.

SR - 14 timmar sedan

Lotten Collin: Fredsavtalet har blivit en besvikelse

I Colombia har flera ministrar avgått efter protester som pågått i veckor. Många av kraven som ställs är kopplade till en besvikelse över fredsavtalet som skrevs under för ungefär fem år sedan mellan Colombia och FARZ-gerillan, och som avslutade ett över 50 år långt krig. Det finns en stor besvikelse över att Colombia inte alls har blivit fredligare utan snarare mer våldsamt.

SR - 14 timmar sedan

Oron: Våldet mellan civila riskerar att slita sönder landet

Våldsamheterna i Israel och Gaza fortsätter, minst 122 personer har dödats i Gaza varav 31 barn. Samtidigt har åtta personer dödats i Israel, varav två barn. I flera städer rapporteras också om huliganattacker och hela kvarter som trakasseras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.