SvD > Opinion

Wednesday, 12 May, 16:17

SvD - 12 apr 21 kl. 14:09

”Borgerliga kommuner sänker inte skatter”Trots goda förutsättningar genomför borgerliga kommunpolitiker sällan skatte­lättnader. Endast 9 av 131 borgerligt styrda kommuner har genomfört skatte­lättnader under mandatperioden, skriver John Norell och Johannes Nathell. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
John Norell, Johannes Nathell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borgerliga, kommuner, sänkerinte , skatter
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

”Ett kraftfullt motstånd – men inte folkligt”

Fastighetskattens vara eller icke-vara förtjänar en grundligare och lite mer djuplodande analys, skriver national­ekonomen Åsa Hansson i en slutreplik. .

SvD - Igår: 08:30

”Problematisk professur vid Handelshögskolan”

Vi ser uppenbara faror med den nya professuren som finansieras av The Hans and Barbara Bergstrom Foundation, skriver Social­demokratiska ekonom­klubben vid Handels­högskolan..

SvD - Igår: 20:30

”Allt tydligare intolerans mot religiösa grupper”

Hur formas en demokratisk uppfattning om barn lär sig misstänkliggöra religiösa sammanhang? Svenska politiker är inne på fel väg, skriver före­trädare för Sveriges Frikyrkosamråd..

SvD - 07 maj 21 kl. 06:00

”Mycket trafik riskerar att ställas in i sommar”

När regeringen väljer att förlänga restriktionerna i den långväga buss- och tågtrafiken riskerar en stor del av landets kollektiva resealternativ att ställas in i sommar. Det skriver Anna Grönlund och Björn Westerberg..

SvD - 06 maj 21 kl. 13:27

”Sveriges drogpolitik förvånar omvärlden”

Det är många som hävdar att narkotika­förbudet har en dämpande och förebyggande effekt, men hittills har ingen kunnat härleda påståendet i forskning. Det skriver Johan Svensson och Nick Lindholm i en replik..

SvD - 04 maj 21 kl. 08:30

”Stoppa höjningarna av markhyra i Stockholm”

Stockholm bör tills vidare frysa avgälds­nivån för tomträtter, för att vänta in en utredning av friköp för bostads­rätts­föreningar samt beslut i viktiga rättsfall. Det skriver flera debattörer..

SvD - 03 maj 21 kl. 20:30

”Löfvens misstag 2014 måste rättas till”

Om regeringen tar ledningsansvaret i en krissituation är det Morgan Johansson, inte Stefan Löfven, som får uppgiften att styra landet ur krisen. Det är fundamentalt fel, menar Hans Lindblad..

SvD - 03 maj 21 kl. 14:30

”Vattenmyndigheterna bör läggas ned”

Framgångsrik vattenförvaltning bygger på att skapa delaktighet. Idag fungerar inte detta överhuvudtaget. Vattenmyndigheterna uppifrånperspektiv är ett stort problem, skriver företrädare för SKR, Svenskt Vatten och LRF.

SvD - 02 maj 21 kl. 20:30

”Förödande att lägga ned Bromma”

Att utreda en nedläggning av Brommas flygplats är oansvarigt av regeringen. Det är fel att under pågående coronapandemin skapa ytterligare osäkerhet för en hårt ansatt bransch, skriver M-politiker på flera orter. .

SvD - 02 maj 21 kl. 14:30

”Varför låter regeringen över­trampen fortsätta?”

Att tillåta Kinas nuvarande ambassadör att fortsatt verka i vårt land är oförsvarligt, skriver fyra SD-politiker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.