Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Saturday, 16 October, 04:25

Expressen Dina Pengar - 29 sep 21 kl. 04:30

Så investerar du 5 000 kronor i aktier & fonderVill du in på börsen för att börja investera i aktier och fonder och skapa din egen ”pengamaskin”?Det är inte så komplicerat utan handlar mer om att ta de första kliven. Samt se upp för fällorna.Här ger Linnea Schmidt och Anna Brännhult på Ekonomiguiden och sparekonomen Johanna Englundh sina bästa råd för att komma i gång med ett sparande.✓ Så investerar du 5 000 kronor i på börsen.
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Det, Linnea Schmidt, Anna Brännhult, Ekonomiguiden, Johanna Englundh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: investerardu 5 , 000kronor i , aktier, fonder

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 23 timmar sedan

Kan jag leva på mitt sparande och vänta med pensionen?

Drömmen om att sluta jobba i förtid och leva på sparade pengar har många.Men vad är bäst – vänta med att ta ut pensionen och använda upp sparpengarna eller tvärtom?Vår pensionsexpert Kristina Kamp svarar på veckans läsarfråga..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 00:22

Elon Musks gliring till Jeff Bezos om vem som är rikast

Elon Musk, som passerade Jeff Bezos som världens rikaste man tidigare i år, utvidgade nyligen sin ledning rejält.Det fick Musk att komma med en liten spydighet till Bezos, skriver USA Today..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 18:43

SAS-anställda i överraskande demonstration

SAS-personalens raseri mot flygbolagets nya organisation fick under tisdagen en ny dimension.Personalen demonstrerade inne på huvudkontoret och visade sin ilska med banderoller och plakat.Ilskan riktade sig mot SAS nya organisation där personalen anklagar företaget för social dumping och kringgå den svenska modellen på arbetsmarknaden.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 13:45

Snapchat ligger nere – tusentals användare drabbade

Snapchat ligger nere. Enligt Daily mail har över 30 000 användare rapporterat in problem med appen..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 10:19

Aktieprofilens 15 råd: Så här når du nästa nivå på börsen

Nybörjare på börsen gör ofta samma tabbe:Man köper det som går upp och säljer det som går ner.Det menar välkände börskrönikören och aktieprofilen Magnus Andersson, aktuell med ny bok baserad på 15 råd till den som vill bli en vassare investerare.– Man måste fokusera på färre bolag och våga ta ett större bet om man känner att det är bra, säger Magnus Andersson.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 09:30

Chefsekonomen larmar: ”Det blir kris i julhandeln”

Nu duggar larmen tätt om att om att det kan bli tomt i butikshyllorna lagom till julhandeln – och dyrare för konsumenten.Ny smittspridning, komponentbrist och brist på fraktcontainrar ställer till stora problem.– Det kommer att bli kris i julhandeln, säger Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden..

Expressen Dina Pengar - 12 okt 21 kl. 12:59

Expertens besked – då vänder bensinpriset

Priset på bensin och diesel fortsätter att skjuta i höjden.Anledningen är en allt högre skatt på drivmedel, låg produktion av olja och en hög efterfrågan efter pandemin.Men nu kan en vändning vara i sikte.

Expressen Dina Pengar - 12 okt 21 kl. 06:05

Mat blir dyrare i Sverige: Kan nå toppen till jul

Matkassen kommer att bli dyrare för konsumenten. Ökade el- och dieselpriser, höga priser på råvaror, insatsvaror, och förpackningsmaterial tros vara orsaken. Fördröjningseffekten gör att de nya högre priserna kommer att synas i hyllorna lagom till jul spår bedömare.

Expressen Dina Pengar - 12 okt 21 kl. 00:45

Efter ökade priset – Ygeman öppnar för att kompensera

De skenande bensin- och dieselpriset har fått energiminister Anders Ygeman att öppna upp för att kompensera lands- och glesbygd. – Att jag förstår deras frustration och att vi inte är främmande för att göra mer för att kompensera lands- och glesbygden, säger ministern till Dagens Nyheter. .

Expressen Dina Pengar - 11 okt 21 kl. 23:04

Efter prisökningen: Haparanda tankar i Finland

De stigande bränslepriserna har fått boende i Haparanda att välja att köra över gränsen till Finland för att tanka – där det är tre kronor billigare, rapporterar NSD. Haparandabon Kalle Kaipainen, 75, och hans fru har redan tvingats sälja husbilen som de använt när de hälsat på barnen i Stockholm – kostnaderna var omöjliga att hantera.  – Här i glesbygden finns folk som inte klarar sig utan bil och ibland måste man ha flera bilar i familjen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.