SR > Nyheter

Monday, 25 October, 21:57

SR - 29 sep 21 kl. 03:16

Restauranger välkomnar slopande av restriktionerNär de sista pandemirestriktionerna nu slopas välkomnas det inte minst av restaurangbranschen som varit hård drabbad. Krögaren Pernilla Sparring var en av dem som drabbades. Hon fick säga upp personal och att ta ut egen lön var inte att tänka på. Jonas Siljhammar, vd för branschorganistionen Visita, vill ha lägre moms så att jobben kommer tillbaka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Pernilla Sparring, Siljhammar, Visita

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Restauranger, välkomnar, slopandeav , restriktioner

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Arbetsförmedlingens nya uppdrag – ska analysera jobbmatchning

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag av regeringen att analysera hur själva matchningen mellan arbetslösa och lediga jobb ska bli bättre. Enligt regeringen ska de så kallade matchningstjänsterna ge ett bra stöd till alla deltagare och finnas i hela landet. En fråga att lösa är hur ersättningen till leverantörerna ska se ut..

SR - 2 timmar sedan

Erdogan gör inte verklighet av hotet att utvisa ambassadörer

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan tycks inte göra verklighet av hotet att utvisa tio ambassadörer, bland dem Sveriges, för ett gemensamt uttalande till stöd för en känd aktivist. I ett tv-sänt tal i kväll gick Erdoğan hårt åt ambassadörerna men gav inga signaler om att de ska utvisas..

SR - 2 timmar sedan

Vintern avgörande för många turistföretag i Nordnorge

Turismen är viktig för många kommuner i Nordnorge och efter att landet slopat restriktioner hoppas nu turistföretagen att den betydelsefulla vintersäsongen ska bli bra. Lone Helle, turistchef i Tromsöregionen, säger att det är avgörande för många företags överlevnad, då företagen levt på sparade pengar som nu börjar ta slut. ”Vi ser att det är mycket mer efterfrågan.

SR - 2 timmar sedan

Cementa väntar otåligt på juridisk lösning

Cementa anser sig ha fått stöd från en tung remissinstans, SGU, Sveriges geologiska undersökning. De flesta remissinstanser är dock negativa till fortsatt brytning och cementtillverkning. En ny rättslig prövning beräknas ta mellan tre och fem år..

SR - 4 timmar sedan

Internationell oro över utvisning av ambassadörer

Det kom oroliga internationella reaktioner på måndagen över att Turkiet är på väg att utvisa 10 ambassadörer från olika länder, däribland Sverige. Turkiets president Erdogan förklarade i helgen ambassadörerna icke önskvärda i landet efter att de uttalat sig om den fängslade entreprenören och filantropen Osman Kavala. Turkiets regering har dock ännu inte gett några officiella besked om utvisningar och flera av de berörda länderna, även Sverige, har meddelat att de följer internationell rätt om att inte lägga sig i ett lands inre angelägenheter..

SR - 4 timmar sedan

Analytiker: Mindre intresse för Volvo Cars än väntat

Intresset för att köpa aktier i biltillverkaren Volvo Cars har varit lägre än väntat, menar analytiker. Priset på aktien sätts också till det lägsta i det intervall som fanns. ”Det tyder på att intresset varit mindre än vad Volvo hade hoppats på och att bolaget har blivit pressat till det lägre intervallet för att institutionerna ska vara intresserad av att investera”, säger Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton till Ekot.

SR - 4 timmar sedan

Våldsamma protester mot militärkuppen

På måndagen genomfördes en militärkupp i Sudan. Under de tidiga morgontimmarna greps samtliga medlemmar i landets civila övergångsregering. Några timmar senare förklarade general Abdel Fattah al-Burhan i tv att övergångsrådet har upplösts och att undantagstillstånd är utlyst.

SR - 5 timmar sedan

Ungdomsledare i Husby: Hoppas fler får upp ögonen för skjutningarna nu

Fortfarande har Polisen inte gripit någon efter mordet på rapartisten Nils "Einár" Grönberg som sköts till döds i Hammarby sjöstad i torsdags kväll. Hittills i år har 21 personer skjutits till döds i Stockholmsregionen. Bara i stadsdelarna i Järva har nio personer skjutits ihjäl.

SR - 5 timmar sedan

Skärpt brottskontroll inför högskoleutbildningar

Sökande till vissa yrkesutbildningar måste, för att kunna antas, kunna styrka genom belastningsregistret att de inte gjort sig skyldiga till allvarligare brott Det är förslaget i en utredning som presenterats idag för regeringen. Utbildningarna det gäller bör enligt utredningen vara de till läkare, lärare, sjuksköterska, psykolog och fysioterapeut..

SR - 7 timmar sedan

Föräldrar om ökad barnfetma: “Inte så konstigt“

Fler fyraåringar blivit överviktiga de senaste två åren. Detta enligt en nationell undersökning i barnhälsovården. En orsak kan vara pandemin med mer stillasittande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.