SVT > Inrikes

Tuesday, 26 October, 01:05

SVT - 28 sep 21 kl. 21:33

Piller testas mot covid-19: ”Utvecklas en enorm mängd”Läkemedelsjättar världen över tävlar om att försöka få fram medicin mot covid-19 – i form av ett piller. – Det utvecklas en enorm mängd med antivirala läkemedel, säger Matti Sällberg, vaccinforskare och professor vid Karolinska institutet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Matti Sällberg, Karolinska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Piller, testasmot , covid-19, Utvecklasen , enorm, mängd

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Damberg: Hemlig avlyssning börjar utredas inom några dagar

Den utredning om regeringens förslag att ge polisen möjlighet till hemlig avlyssning påbörjas inom några dagar. Det säger Mikael Damberg (S) i SVT:s Aktuellt. – Vi gör en exempellös satsning på att knäcka gängen nu, säger Damberg..

SVT - 2 timmar sedan

Alex Ceesay: Gangsterrappen drog mig till kriminalitet

Att lyssna på gangsterrap som ung bidrog till att han började begå brott. Och det går inte att vara framgångsrik inom genren utan att i någon mån själv vara en del av den kriminella världen. Det menar rapparen Alex Ceesay – som själv levt både ett kriminellt liv och är känd för sina grova texter.

SVT - 4 timmar sedan

Tanketricket för bättre samarbete med ditt ex: ”Blir lättare att kommunicera”

Att små irritationsmoment lätt kan växa sig ännu större efter en skilsmässa är nog välbekant för många, och även för Bonusfamiljen-skaparna Moa och Clara Herngren. Men psykologen Per Naroskin tycker att man kan vända på tankesättet. – Man kan också tänka tvärtom.

SVT - 6 timmar sedan

FOI-expert om amerikanskt artilleri på Gotland: Stark signal till Ryssland

På lördagen landade ett amerikanskt Herculesflygplan med det långräckviddiga artillerisystemet M142 Himars. Så vitt det är känt har det aldrig funnits artilleri med lång räckvidd på svensk mark.  – Det här är en klar och tydlig signal avsedd att öka avskräckningen vad gäller potentiellt hot mot Gotland, säger forskningsledare Michael Jonsson vid FOI..

SVT - 8 timmar sedan

Lidl återkallar leksaker – finns risk för kvävning

Lidl i Sverige återkallar två olika träleksaker. Det på grund av att smådelar från leksakerna kan utgöra en kvävningsrisk..

SVT - 8 timmar sedan

Polisförbundet: Trycket mot utredarna övermäktigt

Mer än 50 personer har i år dödats eller skadats till följd av skjutvapenvåldet i Stockholms län. Nu varnar Polisförbundet för att trycket på utredarna börjar bli övermäktigt. Det kan i längden utgöra ett hot mot rättssäkerheten i landet, säger förbundsordförande Lena Nitz..

SVT - 11 timmar sedan

Så ska de nya varningarna hjälpa dig fatta bättre beslut

Inga fler klass 1, 2 eller 3-varningar. När SMHI byter vädervarningssytem byts siffror ut mot färger – men det är bakom kulisserna som den riktiga förändringen sker..

SVT - 13 timmar sedan

Regeringen öppnar för ändrade elområden

Energiminister Anders Ygeman (S) öppnar nu för att göra om de så kallade elområdena i Sverige. På det sättet skulle konsumenter i södra Sverige kunna få lägre priser medan man längre upp i landet istället skulle kunna få något högre pris än i dag..

SVT - 14 timmar sedan

Tänk på det här innan utlandssemestern

Samtidigt som många svenskar planerar utlandsresor till höstlov eller jul kommer rapporter om att spridningen av covid-19 ökar i omvärlden. Så hur ska den som längtar efter sol och värme tänka?.

SVT - 15 timmar sedan

Mediestrategen: Aktiviteter på sociala medier skapar inte mer våld

Sociala medier är en arena som kan elda på och förstärka redan befintliga gängkonflikter. Men det som sker online leder sällan till ökat våld. Det säger mediestrategen Britt Stakson i Morgonstudion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.