Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 16 October, 03:39

Cornucopia - 28 sep 21 kl. 19:42

Nytt elprisrekord i södra Sverige - 241 öre per kWh, oskattat onätat omomsatJust nu upplever elhandelsområde SE4 Södra Sverige ett nytt elprisrekord om oskattade 241 öre per kWh. Inklusive skatt, rörlig elnätavgift och moms landar därmed elpriset på runt 3:75 SEK per kWh.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, kWh, SE4 Södra Sverige, SEK, Vi, SE3, SE4, SE1, SE2, Norrland, Danmark, Litauen, Tyskland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, elprisrekordi , södra, Sverige, 241, öre, per, kWh, oskattat onätat omomsat

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Fredagsmys: Kantarellpizza

Dags för lite fredagsmys. Med höstskörden så kunde jag antingen fredagsmysa om äppelpaj, men det kan man istället skriva ett preppinginlägg om separat, så det får bli lite kantarellpizza istället.Färdigt
Eftersom det fortfarande fanns ytterligare en korg med kantareller, så fick det bli kantarellpizza av dem.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Vem som helst kan enkelt direkt i webläsaren fejka skärmdumpar

Det är trivialt att fejka skärmdumpar ifrån standardwebläsare som Apples Safari eller Googles Chrome. Direkt i webläsaren kan man enkelt redigera texten på skärmen, inklusive för juridiska dokument, direktmeddelanden eller slutna grupper i sociala medier. Trivialt exempel från AftonbladetDet går även efteråt att t ex filma skärmen inklusive att reklamen eller andra animationer på skärmen rör sig om de ska.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Flera elhandelsbolag slutar med fasta elpriser - omöjligt prissäkra

Ekot rapporterar att flera elhandelsbolag slutar med sina fasta elpriser, t ex på ett, två eller tre år. Det uppges vara omöjligt att prissäkra. Återstår att se när befintliga fasta avtal bryts av elbolagen, för att undvika konkurser - rättsväsendet skulle inte klara av att hantera hundratusentals kunder som vill dra bolagen till tinget för avtalsbrott.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Henrik Landerholm blir generaldirektör för Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF)

Tidigare ambassadören, tidigare riksdagsledamoten, tidigare ordförande för försvarsutskotet, tidigare rektor för Försvarshögskolan, fd yrkesofficer vid pansartrupperna, politiskt sakkunnig under försvarsminister Anders Björk, tidigare generaldirektör för Folke Bernadotteakademin och även ledamot i Kungliga Krigsvetenskapsakademin moderaten Henrik Landerholm blir Myndigheten för psykologiskt försvars (MPF) första generaldirektör.Svenskt försvar Landerholm har en minst sagt gedigen meritlista, och torde därmed vara en utmärkt rekrytering för att leda Myndigheten för psykologiskt försvar.
Utifrån Wikipedia borde meritlistan se ut som följer i urval (mindre väsentliga delar skippade som olika ordförandeposter i kommun och ungdomsförbund)
1984 - 1986 Pansart

Cornucopia - 20 timmar sedan

Regeringen kan inte snacka bort väljarnas och företagens elräkningar - Klippans bruk varslar på grund av elpriset

Hur mycket än Anders Ygeman (S) eller Per Bolund (MP) försöker snacka bort elpriset, så kan de inte snacka bort väljarnas och företagens elräkningar. Först ut nu är Klippans bruk, som stänger ner en av sina pappersmaskiner, varslar anställda och inleder fackliga förhandlingar om uppsägning. Detta på grund av elpriset.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Hårt ras för dollarn - uppgångarna fortsätter i Asien på fredagsmorgonen

Den amerikanska dollarn rasar hårt mot den svenska kronan. Börserna steg över hela linjen igår och uppgångarna på världens börser fortsätter i vad som sannolikt ser ut att bli en positiv börsvecka.SlurpStockholmsbörsen steg för tredje dagen på raken efter att stödnivåerna sagt sitt.

Cornucopia - Igår: 14:32

Jag har ett lökmissbruk

Jag erkänner. Jag har ett omfattande lökmissbruk, vårlökar för att vara specifikt. Det började redan när jag köpte min första villa 1997 och har sedan eskalerat.

Cornucopia - Igår: 10:02

SCB: Högsta svenska inflationen sedan 2008 - orsakat av energipriserna

SCB rapporterade nu den officiella svenska inflationen, som med 2.8% i årstakt för KPIF blev  den högsta sedan den akuta finanskrisen hösten 2008 och införandet av det permanenta krisräntesystemet. Bakom den skenande inflationen ligger energipriserna, och Riksbanken kommer antagligen därför ignorera detta för att slippa höja räntan, alternativt ändra sin definition av inflation till KPIF-XE, dvs utan energipriser och utan räntan.

Cornucopia - Igår: 08:59

När kommer de höjda elpriserna punktera bostadspriserna i södra rikshalvan?

Med antagligen permanent högre elpriser i SE3 och SE4, dvs den lite folkrikare södra halvan av landet, så är frågan när detta kommer slå mot villapriserna. Bankerna kommer ta in de högre elpriserna i sina bolånekalkyler genom högre driftskostnad, och därmed tillåta lägre belåningsgrad, vilket kommer pressa priserna på villor i första hand. Även bostadsrätter kan falla i pris när föreningarna måste höja medlemsavgifterna på grund av höjda elpriser och höjda priser på fjärrvärme.

Cornucopia - Igår: 08:34

Guldpriset upp på torsdag morgon tillsammans med börserna i Asien

Guldpriset kryper upp över 500:- SEK per gram för första gången på ett tag, samtidigt som det är positivt över hela linjen på börserna i de asiatiska tidszonerna.InvesteringsguldStockholmsbörsen stängde starkt på plus med OMXSPI på +1.61% medan storbolagen hade det lite något åttligare med +1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.