SvD > Kultur

Thursday, 28 October, 22:02

SvD - 27 sep 21 kl. 17:30

Gardells roman är berörande – men slarvigJonas Gardells ”Ett lyckligare år” kretsar kring två avgörande händelser i svensk gayhistoria. Clara Block Hane har läst en roman som visar hur bräckliga argumenten är för att ett sätt att leva skulle vara bättre än ett annat..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Gardells Ett, Block Hane

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gardells, romanär , berörandemen , slarvig

Fler nyheter från SvD

SvD - 45 minuter sedan

Glöm inte massmordet på Belarus poeter

1937 avrättades ett hundratal belarusiska intellektuella på uppdrag av Stalin. Händelsen gick till historien som ”de avrättade poeternas natt” och än i dag vill makthavarna i Belarus förtränga brottet. Ändå har dess symboliska betydelse för det belarusiska folkets identitet bara stärkts med tiden..

SvD - 3 timmar sedan

Här är husbanden i "På spåret"

Sven-Ingvars, Sara Parkmans orkester, Sahara Hotnights och Vargas & Lagola – de är årets husband i ”På spåret”.

SvD - 4 timmar sedan

Söderkis från näringslivet tar över på Operan

Han är en lyrisk baryton som gillar opera – och Hammarby. Civilekonomen Fredrik Lindgren tar i sommar över posten som vd och teaterchef för Kungliga Operan..

SvD - 4 timmar sedan

Tegnell-patrioten liknar Trump-nationalisten

Svenskarnas självbild om sig själva har ingen täckning i verkligheten, enligt Gina Gustavsson. Håkan Lindgren läser hennes bok och tycker att den är något för alla som vill förstå det komplexfyllda land vi lever i..

SvD - 6 timmar sedan

Fickringning avslöjade ett verkligt ”Succession”

HBO Nordic var en bedrövlig produkt redan från start. Den starka katalogen med prestigeserier vaskades bort på en tjänst utan stöd för 4K-upplösning och med usel användarvänlighet. I veckan förvandlades HBO Nordic, inte helt problemfritt, till HBO Max.

SvD - 11 timmar sedan

Ny pjäs av Lars Norén på Dramaten i vår

”Fröken Julie” à la Marie-Louise Ekman och en av Lars Noréns sista pjäser. Klassiker med twist och nyskrivet av våra största dramatiker är Dramatens vårmelodi..

SvD - Igår: 16:45

Wera von Essens brevroman saknar riktning

I sin nya bok riktar sig Wera von Essen i brevform till ”en Daniel och David”. Det är som en vacker dagboksanteckning, men texten är oförlöst och känns inte helt färdig, skriver Josefin de Gregorio. .

SvD - Igår: 15:30

”Jag är livrädd för att bli inlåst igen”

Hej, det brutala mordet på artisten Einár har skakat om på många vis. I min söndagskrönika skrev jag om hur det synliggör samhällets skilda världar – mellan områden, men också mellan vuxna och barn. Unga har på sociala medier fått massor av (des)information om händelsen, bland annat har det spridits bilder som påstås föreställa den döde artisten.

SvD - Igår: 12:15

Skådespelaren Lil Terselius har gått bort

Skådespelaren Lil Terselius, 76 år, avled sent på tisdagkvällen i sviterna av en hjärnblödning, meddelar familjen genom Dramaten..

SvD - Igår: 11:44

Lil Terselius är död

Skådespelaren Lil Terselius har avlidit. Det uppger Dramaten i ett pressmeddelande. Hon blev 76 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.