SR > Nyheter

Friday, 22 October, 11:09

SR - 27 sep 21 kl. 17:16

Förhandlingarna om ny tysk regering kan pågå i månaderEfter valet i Tyskland igår är det oklart hur en framtida tysk regering kommer att se ut. De två största partierna gör båda anspråk på att tillsätta kanslerposten och bilda en koalitionsrgering, men avgörandet kan i slutändan komma att fällas av de mindre partier som behövs för att få en majoritet. Förhandlingarna förutspås bli komplicerade och kan komma att pågå i månader snarare än veckor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tyskland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förhandlingarnaom ny , tysk, regeringkan , pågåi , månader

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Einár blev en av Sveriges största artister

Einár, född Nils Einar Grönberg debuterade som artist 2018 och blev snabbt en av Sveriges största. Einár hann under sin korta kariär göra samarbeten med artister som Stoor, Sebastian Stakset, Viktor Leksell, Dree Low, 1 Cuz och Hov1. Hans liv efter genombrottet präglades till stor del av den gangsterrapkultur han blev en stor del av, och många av hans texter har kritiserats för den vålds- och drogromantik de innehåller..

SR - 1 timme sedan

Nya uppgifter: Einár skulle vittna mot Vårbynätverket

Rapparen Einár som sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm natten mot fredagen skulle ha vittnat i Svea hovrätt mot Vårbynätverket i nästa vecka. Han var målsägande i målet efter att ha utsatts för ett rån och en kidnappning. I tingsrätten dök han aldrig upp.

SR - 3 timmar sedan

Kongressen: Steve Bannon ska stå till svars för kongresstrots

I USA har kongressen röstat igenom att Donald Trumps tidigare chefsstrateg, Steve Bannon, ska stå till svars för kongresstrots. Steve Bannon infann sig inte när han kallades till en utfrågning inför det utskott i representanthuset som utreder stormningen av kongressen den 6 januari. Fallet går nu vidare till justitiedepartementet som avgör om åtal ska väckas, det skulle i så fall kunna leda till upp till tolv månaders fängelse eller böter..

SR - 4 timmar sedan

Ekot pÅ en minut

Den svenska rapparen Einár dödades i natt i en skottlossning i södra Stockholm, enligt källor till flera medier som Expressen, Aftonbladet och SVT. 12 av Sveriges 21 regioner har ont om vårdcentralsläkare, enligt uppgifter från Socialstyrelsen. I USA har en person avlidit efter att ha skjutits ihjäl under en filminspelning i delstaten New Mexiko.

SR - 4 timmar sedan

Stora satsningar på elbussar – trots pandemiförluster

Trots miljardförluster för kollektivtrafiken i spåren av pandemin görs nu stora satsningar på inköp av elbussar på flera håll. Det har funnits en oro i branschen för att dessa skulle utebli. "Trots en tuff tid måste vi våga satsa framåt och vi måste låta kollektivtrafiken vara spjutspetsen som driver på för hållbart resande och framtidens resande", säger moderaten Kristoffer Tamsons, som både är trafikregionråd i Stockholm och ordförande för Svensk kollektivtrafik.

SR - 4 timmar sedan

Läkarbristen hindrar utbildning av nya läkare

12 av Sveriges 21 regioner har ont om vårdcentralsläkare, enligt uppgifter från Socialstyrelsen. Men trots att många vårdcentraler vill hjälpa till att utbilda nya så kan de göra det. Anledningen är bristen på fast anställd personal.

SR - 5 timmar sedan

EU:s ledare tvistar om Polen och elpriser

Det blev långa och svåra diskussioner på toppmötet i Bryssel i går kväll när ledarna tvistade om både rättstatsproblem i Polen och de skenande elpriserna. Flera Östländer tar ökningen i elpriser som förevändning för att sänka EU:s klimatambitioner medan andra ser grön omställning som lösning snarare än problem. Gällande Polen ville några ledare agera kraftfullt och dra in EU-pengar till landet medan andra manade till lugn och dialog..

SR - 5 timmar sedan

Lettland vädjar EU om hjälp – redo att flytta sjuka till Sverige

Lettland har nu officiellt bett EU om hjälp för att hantera coronasituationen i landet. “I nuläget är vi i behov av respiratorer och sjukhussängar. Men om situationen förvärras kan vi behöva flytta patienter till våra grannländer, som Tyskland och Sverige“, säger Lettlands hälsominister Daniels Pavļuts till lettiska TV3.

SR - 5 timmar sedan

Polisen: Knarkmarknad lockar kriminella nätverk till Norrland

Polisen i Norrbotten ser att kriminella nätverk, med koppling till främst Stockholm, har letat sig norrut. En förklaring är vad polisen beskriver som en relativt orörd narkotikamarknad i norra Norrland, där kriminella grupper från andra delar av landet vill slå sig in. “Vi har en narkotikamarknad som lockar”, säger Jonas Sköld, biträdande lokalpolisområdeschef i Luleå och Boden..

SR - 9 timmar sedan

Känd svensk rappare död efter skjutning

Det var känd svensk rappare som dödades i skottlossningen i södra Stockholm igår kväll, enligt källor till Expressen, Aftonbladet och SVT. Anhöriga har underrättats men polisen har ännu inte velat gå ut med mer information om vem det är som dödats. Skottlossningen skedde vid elva-tiden på kvällen i Hammarby sjöstad - ingen är ännu gripen för mordet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.