SR > Nyheter

Saturday, 16 October, 09:52

SR - 27 sep 21 kl. 16:59

Polestar tar bakvägen in på Nasdaq-börsenGeely-ägda Volvo Cars dotterbolag, elbilstillverkaren Polestar, ska noteras på Nasdaq-börsen i New York via spac-bolaget Gores Guggenheim. I och med affären värderas Polestar, som har sitt huvudkontor i Göteborg, nu till hela 175 miljarder kronor – trots att det än så länge bara har en enda elbilsmodell till försäljning. Men planen är att det ska lanseras ytterligare tre modeller de kommande tre åren, sa vd Thomas Ingenlath under en telefonkonferens idag. Även framåt kommer Volvo Cars, som i sin tur ägs av kinesiska Geely, äga närmare hälften av Polestar, som även tidigare i år plockade in pengar från ett antal nya investerare - varav en nu visat sig vara skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nasdaq, Volvo Cars, Polestar, New York, Gores Guggenheim, Göteborg, Thomas Ingenlath, Geely, Leonardo DiCaprio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polestar, tar, bakvägenin på , Nasdaq-börsen

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Världens äldsta djurart kan ses på Öland

Just nu kan man se världens äldsta djurart simma omkring i vattenpölar på Stora alvaret på Öland, hästskoräkan. Ett kräftdjur som bara syns till när förutsättningarna är exakt dom rätta. Senast var för sju år sen, men nu är det alltså dags igen.

SR - 1 timme sedan

Minst tre döda i jordskalv på Bali

Minst tre personer har omkommit och flera skadats efter en jordbävning på Bali i Indonesien. Jordbävningen ska ha haft en magnitud på 4,8, följt av ett efterskalv Skalvet ska ha lett till jordskred i kuperade områden där två personer omkom. En treårig flicka dog när massor störtade ner över husen..

SR - 2 timmar sedan

Danska invånare erbjuds tredje dos vaccin

I Danmark kommer invånarna erbjudas en tredje dos covid-19-vaccin. Den tredje dosen ska kunna tas sex månader efter att man fått andra vaccindosen. Hälsominister Magnus Heunicke säger att vaccinet är effektivt å att tidpunkten nu är rätt för en tredje dos..

SR - 2 timmar sedan

Bensinbolag bommar klimatmål – väntas få straffavgift

Ekonomiekot Extra kan berätta att ett större bensinbolag misslyckats med att nå de klimatmål som satts upp och väntas få en "rejäl" straffavgift. ”Slutsumman är inte fastställd men det blir en gedigen summa”, säger Pelle Derewecki på Energimyndigheten. Sedan 2018 måste biobränslen blandas i den bensin och diesel som bensinbolagen säljer, vilket de ska rapportera om till Energimyndigheten..

SR - 3 timmar sedan

Norges justitieminister vill avvakta utvärdering

Norges justitieminister Emilie Enger Mehl säger till Ekot att frågan om norsk polis alltid ska vara beväpnad måste utvärderas, eftersom lärdomar måste dras efter dådet i Kongsberg. Mehl vill inte kommentera den hårda kritiken som riktats mot den norska polisen gällande insatsen vid pilbågsattacken. ”När vi fått översikt över händelsen ska vi lära av den”, säger Emilie Enger Mehl..

SR - 4 timmar sedan

Storbritannien sörjer mördade politikern

Parlamentsledamoten Sir David Amess mördades under fredagen vid ett väljarmöte i orten Leigh-on-Sea i Essex. Polisen rubricerar attacken som en terrorhändelse. Politiker och allmänhet sörjer en ledamot som beskrivs som varm, humoristisk och starkt engagerad i sina väljares frågor.

SR - 8 timmar sedan

Mordet på politikern en terrorhandling

Polisen i Storbritanninen betecknar fredagens dödliga knivattack mot parlamentsledamoten David Amess som en terrorhandling Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på kopplingar till islamistisk extremism. En 25-årig man är gripen misstänkt för mord. David Amiss attackerades med kniv under ett väljarmöte i Leigh-on-Sea, Essex..

SR - 8 timmar sedan

IS bakom även senaste moskéattacken

Terrorrörelsen IS säger sig ligga bakom attacken mot en moské i Kandahar i Afghanistan på fredagen där minst 40 människor dödades och 70 skadades. Explosionen, som ska ha utförts av självmordsbombare skedde under fredagsbönen. Terrorgruppen ska även ha legat bakom en förra veckans självmordsbombning i en moské i Kunduzprovinsen där kring 50 människor dödades..

SR - 9 timmar sedan

"Manipulatören" vann Prix Europa

Radio- och TV-galan Prix Europa delade på fredagskvällen ut priser för de bästa radio- och TV-produktionerna i Europa under det senaste året. Ekots och P1 Dokumentärs samarbete Manipulatören av Daniel Velasco, Victoria Gaunitz och Ylva Lindgren vann kategorin bästa Radiodokumentär. I klassen Radio Fiction erhöll satiren Utkantsverige, ett samarbete mellan SR Drama Godmorgon Världen ett hedersomnämnande..

SR - 12 timmar sedan

Wallmark (M) välkomnar beskedet om insatsen i Mali

Försvarsminister Peter Hultqvist kom med besked i dag att den svenska militära insatsen i Mali ska avvecklas fram till 2024. Moderaternas utrikespolitiska talesperson, Hans Wallmark, välkomnar beskedet. "Det vi har påbörjat måste också ha ett slut" säger Wallmark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.