SR > Kultur

Friday, 22 October, 23:50

SR - 27 sep 21 kl. 16:20

Suzanne Reuter: Först tänkte jag orka – sedan blev jag knockad”Suedi” är en dramakomedi av Manuel Concha som går upp på Viaplay på fredag, 1 oktober Den handlar om Mahmod från Sollentuna som hittar 90 miljoner och bestämmer sig för att bli svensk med villa, volvo och vovve och gifter in sig i överklassen. Själv beskriver regissören Manuel Concha filmen som en blandning av ”Jalla, jalla” och ”Solsidan”..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Reuter, Manuel Concha, Viaplay, Den, Mahmod, Sollentuna, Jalla, Solsidan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Suzanne, Reuter, Först, tänktejag , orkasedan blev jag , knockad

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Han köpte tillbaka stulna KB-böckerna: ”Hade elak strategi”

Tio av de värdefulla böcker som stals från Kungliga bibliotekets samlingar mellan 1995 och 2004 har återfunnits. Det är historiken och entreprenören Tomas Söderblom som på egen hand lokaliserat, köpt tillbaka och därefter donerat böckerna till nationalmuseet. ”Då har jag sagt: boken är stulen, den tillhör det svenska nationalbiblioteket - den ska tillbaka!

SR - 7 timmar sedan

Einárs liv och musik – en spegling av varandra

Rapparen Nils Grönberg, känd under artistnamnet Einár, är död. Han hann släppa fyra studioalbum och bli en av Sveriges mest spelade artister. ”Jag har alltid velat bli något stort inom musiken.

SR - 7 timmar sedan

Recension: Magic still exists av Agnes Carlsson

Agnes har redan gjort succé med singeln ”Fingers crossed” som gått varm i radion. Nu släpps albumet ”Magic still exists”. Kulturnytts Kristian Erskog tycker att Agnes Carlsson har en röst värd en internationell publik, men att albumet bjuder på mer drömsk stämning än hitkavalkad..

SR - 12 timmar sedan

Privatperson köpte tillbaka KB:s stulna böcker

Kungliga biblioteket i Stockholm har återfått tio av de böcker som stals mellan 1995 och 2004. Återlämnandet har skett efter att historiker och entreprenören Tomas Söderblom köpt böckerna och donerat dem till Kungliga biblioteket. Sammanlagt stals 62 böcker och stölden har skildrats i radiodokumentärer och blev även en tv-serie..

SR - 12 timmar sedan

Dirigenten Bernard Haitink är död

Den holländske dirigenten Bernard Haitink avled under torsdagen i sitt hem i London. Bernard Haitink gjorde mer än 450 inspelningar och vann två Grammys av nio nomineringar. Han var berömd för sitt allvar och sin grundlighet och förblev aktiv fram till 2019..

SR - 14 timmar sedan

”Einár var en tekniskt skicklig rappare”

Rapparen Einár blev bara 19 år sedan han skjutits till döds natten mellan torsdag och fredag. P3:s musikreporter Tina Mehrafzoon minns en mycket produktiv och mångsidig artist. ”Han var en skicklig rappare.

SR - 15 timmar sedan

Fotografen Annika von Hausswolff är en mästare på osäkrade stämningar

Alternativ sekretess heter fotografen Annika von Hausswolffs retrospektiva utställning på Moderna Museet i Stockholm. Annika von Hausswolff var med och förändrade svenskt fotografi på 1990-talet inspirerad av konstnärer som Jeff Wall och Cindy Sherman. På Moderna Museet visas verk från 1989 fram till idag, samt ett personligt urval verk som inspirerat henne och som finns i museets samling..

SR - 17 timmar sedan

Delade meningar om nya Munch

Åsikterna går isär bland norska kritiker, om nya Munchmuseet som öppnar idag..

SR - 17 timmar sedan

Kött och organ blir mattor att hänga på väggen

Konstnären Maja Michaelsdotter Eriksson har väckt internationell uppmärksamhet med sina handtuftade mattliknande verk föreställande kött och inre organ. Nu är hon dubbelt aktuell, med sin första soloutställning på Galleri Misschiefs i Stockholm, och som vinnare av Lauritz konsthantverkspris 2021. ”Jag fascineras av det som ligger på gränsen mellan skönhet och äckel”, berättar konstnären för Kulturnytt i hennes verkstad i Malmö..

SR - 17 timmar sedan

Recension: Bröllop, begravning och dop av Colin Nutley

De två säsongerna av Colin Nutleys tv-serie ”Bröllop, begravning och dop” har fått en uppföljare som film. Många kända skådespelaransikten syns i de två familjerna som skriker, älskar och flätas samman. Kulturnytts recensent Björn Jansson tycker att filmen dräneras på spänning när precis allt skriks eller sägs rakt ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.