SR > Nyheter

Saturday, 16 October, 11:17

SR - 27 sep 21 kl. 16:01

Sjukvårdsregionråd vill kunna sparka ovaccinerad personalLiberalerna i Region Stockholm vill ändra smittskyddslagen så att vård och omsorgspersonal som vägrar vaccinera sig mot covid-19 kan få sparken. ”Om frågan måste ställas på sin spets: Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först – då ställer jag mig på patientens sida”, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm. I Region Dalarna beslutade regionstyrelsen i början på september att utreda möjligheten att neka ovaccinerade jobb. Den socialdemokratiska oppositionen i Region Stockholm och i Stockholms stad gick i dag ut med att de vill att samma sak ska utredas i Stockholm..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Region Stockholm, Anna Starbrink, Region Dalarna, Stockholms, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdsregionrådvill kunna , sparka, ovaccinerad, personal

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Mord på kvinnliga löpare skakar Kenya

Mordet i veckan på den 25-åriga löparstjärnan Agnes Tirop som kom 4:a i OS på 5000 meter skakar Kenya. Hennes 41-årige pojkvän misstänktes snabbt för mordet och greps några dagar senare i kuststaden Mombasa. Några dagar senare knivmördades en annan idrottskvinna, 27-åriga Edith Muthoni, som gjort sig ett namn lokalt som maratonlöpare.

SR - 1 timme sedan

Världens äldsta djurart kan ses på Öland

Just nu kan man se världens äldsta djurart simma omkring i vattenpölar på Stora alvaret på Öland, hästskoräkan. Ett kräftdjur som bara syns till när förutsättningarna är exakt dom rätta. Senast var för sju år sen, men nu är det alltså dags igen.

SR - 3 timmar sedan

Minst tre döda i jordskalv på Bali

Minst tre personer har omkommit och flera skadats efter en jordbävning på Bali i Indonesien. Jordbävningen ska ha haft en magnitud på 4,8, följt av ett efterskalv Skalvet ska ha lett till jordskred i kuperade områden där två personer omkom. En treårig flicka dog när massor störtade ner över husen..

SR - 4 timmar sedan

Danska invånare erbjuds tredje dos vaccin

I Danmark kommer invånarna erbjudas en tredje dos covid-19-vaccin. Den tredje dosen ska kunna tas sex månader efter att man fått andra vaccindosen. Hälsominister Magnus Heunicke säger att vaccinet är effektivt å att tidpunkten nu är rätt för en tredje dos..

SR - 4 timmar sedan

Bensinbolag bommar klimatmål – väntas få straffavgift

Ekonomiekot Extra kan berätta att ett större bensinbolag misslyckats med att nå de klimatmål som satts upp och väntas få en "rejäl" straffavgift. ”Slutsumman är inte fastställd men det blir en gedigen summa”, säger Pelle Derewecki på Energimyndigheten. Sedan 2018 måste biobränslen blandas i den bensin och diesel som bensinbolagen säljer, vilket de ska rapportera om till Energimyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Norges justitieminister vill avvakta utvärdering

Norges justitieminister Emilie Enger Mehl säger till Ekot att frågan om norsk polis alltid ska vara beväpnad måste utvärderas, eftersom lärdomar måste dras efter dådet i Kongsberg. Mehl vill inte kommentera den hårda kritiken som riktats mot den norska polisen gällande insatsen vid pilbågsattacken. ”När vi fått översikt över händelsen ska vi lära av den”, säger Emilie Enger Mehl..

SR - 6 timmar sedan

Storbritannien sörjer mördade politikern

Parlamentsledamoten Sir David Amess mördades under fredagen vid ett väljarmöte i orten Leigh-on-Sea i Essex. Polisen rubricerar attacken som en terrorhändelse. Politiker och allmänhet sörjer en ledamot som beskrivs som varm, humoristisk och starkt engagerad i sina väljares frågor.

SR - 9 timmar sedan

Mordet på politikern en terrorhandling

Polisen i Storbritanninen betecknar fredagens dödliga knivattack mot parlamentsledamoten David Amess som en terrorhandling Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på kopplingar till islamistisk extremism. En 25-årig man är gripen misstänkt för mord. David Amiss attackerades med kniv under ett väljarmöte i Leigh-on-Sea, Essex..

SR - 10 timmar sedan

IS bakom även senaste moskéattacken

Terrorrörelsen IS säger sig ligga bakom attacken mot en moské i Kandahar i Afghanistan på fredagen där minst 40 människor dödades och 70 skadades. Explosionen, som ska ha utförts av självmordsbombare skedde under fredagsbönen. Terrorgruppen ska även ha legat bakom en förra veckans självmordsbombning i en moské i Kunduzprovinsen där kring 50 människor dödades..

SR - 11 timmar sedan

"Manipulatören" vann Prix Europa

Radio- och TV-galan Prix Europa delade på fredagskvällen ut priser för de bästa radio- och TV-produktionerna i Europa under det senaste året. Ekots och P1 Dokumentärs samarbete Manipulatören av Daniel Velasco, Victoria Gaunitz och Ylva Lindgren vann kategorin bästa Radiodokumentär. I klassen Radio Fiction erhöll satiren Utkantsverige, ett samarbete mellan SR Drama Godmorgon Världen ett hedersomnämnande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.