SR > Nyheter

Thursday, 21 October, 22:29

SR - 27 sep 21 kl. 15:52

Volvo planerar stor expansion i TorslandaBiltillverkaren Volvo Cars har ansökt om en utbyggnad av sin fabrik i Torslanda. På totalt 112 hektar mark ska det bland annat bli en batterifabrik, enligt den ansökan som skickats till Göteborgs stad skriver Göteborgs-Posten. Företaget har sedan tidigare meddelat ett samarbete med svenska batteriföretaget Northvolt, och att man ska bygga en gemensam fabrik, men var fabriken ska etableras har inte klarlagts..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Torslanda, Volvo Cars, Göteborgs, Göteborgs-Posten, Northvolt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, planerar, stor, expansioni , Torslanda

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Orbán: EU:s klimatkrav kommer ta död på medelklassen

De stigande energipriserna vållar lång debatt på toppmötet i Bryssel – vissa tar det som förevändning för att sänka EU:s klimatambitioner medan andra ser grön omställning som lösning snarare än problem. “Det EU:s klimatkommissionär Frans Timmermans föreslår kommer ta död på medelklassen”, säger Ungerns Viktor Orbán. "Han har fel, vad de stigande energipriserna visar är att vi måste göra klimatomställningen", kontrar Stefan Löfven..

SR - 1 timme sedan

Putins syrliga grattis: Muratov är i gott sällskap

När Rysslands president i dag för första gången gratulerade journalisten Dmitrij Muratov till Nobels fredspris konstaterade han att Muratov nu är i “gott sällskap”. “Även Michail Gorbatjov och Barack Obama har fått priset” – två personer som genom sina politiska gärningar inte tillhör Vladimir Putins favoriter. Det var för två veckor sedan som den norska Nobelkommittén meddelade att Dmitrij Muratov är en av två mottagare av årets fredspris – för hans modiga kamp för yttrandefriheten i Ryssland..

SR - 1 timme sedan

IS-kvinnorna anhållna misstänkta för krigsförbrytelser

De tre kvinnor som anlände till Sverige under torsdagen efter att ha suttit fängslade av det kurdiska självstyret i Syrien har nu anhållits misstänkta för krigsförbrytelser, det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Kvinnorna utvisades tidigare i veckan tillsammans med åtta barn från ett läger i det kurdkontrollerade nordöstra Syrien. Svensk säkerhetspolis ska nu bedöma om de utgör ett säkerhetshot mot Sverige..

SR - 2 timmar sedan

IS-kvinnorna misstänks för krigsförbrytelser

De tre IS-kvinnor som landade i Sverige tidigare i dag misstänks för krigsförbrytelser, det bekräftar Polisens nationella operativa avdelning, Noa för Ekot nu ikväll. “Jag kan inte gå in närmare på vilka gärningar de misstänks ha utfört. Brottet de misstänks för är krigsförbrytelser”, säger chefen för Noas krigsbrottsgrupp Patricia Rakic Arle.

SR - 3 timmar sedan

Bråket om Polen överskuggar EU:s toppmöte

”Polens agerande är oacceptabelt”, säger statsminister Stefan Löfven – ”vi kan inte betala pengar till Polen”, menar Nederländernas Mark Rutte – ”vi gör inget fel”, kontrar Polens Mateusz Morawiecki. Rättstvisten med Polen överskuggar toppmötet där huvudämnet annars är de stigande energipriserna. Frågan splittrar också ledarna, vissa vill skrota delar av EU:s klimatpaket medan andra vill skynda på den gröna omställningen..

SR - 4 timmar sedan

Börsbolagen har fått 4,8 miljarder i korttidsstöd

Tillväxtverket har betalat ut nästan 38 miljarder kronor i korttidsstöd under pandemin. Fram till i dag har det inte varit offentligt exakt vilka företag som fått ta del av medlen. Ekots granskning visar att minst 4,8 miljarder kronor har gått till bolag listade på Stockholmsbörsen och deras helägda dotterbolag.

SR - 4 timmar sedan

Thailand lättar på restriktionerna för svenskar

Thailand lättar på coronarestriktionerna och öppnar för svenska turister 1 november. Det uppger reseföretaget TUI för Ekot. Förutom Sverige är det även 45 ändra länder som slipper kravet på karantän vid inresa..

SR - 4 timmar sedan

IS-kvinnorna har landat i Sverige – och möts av polis

De tre svenska IS-kvinnorna och deras åtta barn, som utvisats från kurdkontrollerade nordöstra Syrien, har nu landat i Sverige, enligt utrikesminister Ann Linde, rapporterar TT. Kvinnorna har mötts av polis på Arlanda och barnen har omhändertagits av sociala myndigheter..

SR - 5 timmar sedan

Så ser FHM:s nya scenarier för smittspridning ut

Folkhälsomyndigheten presenterade idag tre nya scenarier hur smittspridningen kan se ut under hösten. Alla tre innebär en ökad smittspridning, men i de två scenarier som myndigheten tror är dom mest troliga, är det inte en så stor ökning det handlar om. Men om smittspridningen skulle öka kan det bli aktuellt att återinföra restriktioner.

SR - 5 timmar sedan

Nu öppnar Melbourne – efter 262 dagar

I Australiens näst största stad Melbourne fick invånarna vid midnatt, lokal tid, äntligen komma ut ur vad som kallats världens längsta covid-19-lockdown. Under 262 dagar, eller nästan nio månader, har hårda begränsningar gällt. Caféer, restauranger och barer får ta emot 20 fullvaccinerade gäster inomhus och 50 utomhus – för att komma in gäller vaccinationsintyg och ansiktsskydd både inomhus och utomhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.