SR > Nyheter

Monday, 18 October, 12:03

SR - 26 sep 21 kl. 03:00

Satsning har identifierat flera insiders i storbankernaPolismyndigheten och storbankernas samarbete för att komma åt penningtvätt kopplad till organiserad brottslighet, har gett resultat. Man har bland annat identifierat flera personer anställda på bankerna som agerat som insiders, enligt polisen. Kopplingen mellan insiders och organiserad brottslighet är tydlig, enligt Linda H Staaf, chef för Polisens nationella underrättelsetjänst..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linda, Staaf, Polisens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsninghar , identifieratflera , insidersi , storbankerna

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Forsatta störningar i USA:s leveranskedjor

I USA fortsätter problemen med störningar i frakt- och leveranskedjorna. Några av landets största hamnar är så fyllda av containrar att man inte längre kan lasta av fartygen som anländer. Stoppen uppges ha flera orsaker.

SR - 45 minuter sedan

Rekordsmitta av covid-19 i Ryssland

Från Ryssland rapporteras nya rekordsiffror när det gäller antalet covidsmittade och döda i covidrelaterade sjukdomar. Enligt Reuters har drygt 34 300 ny fall av covid-19 registrerats det senaste dygnet och i lördags rapporterades över 1 000 döda i covidrelaterade sjukdomar under ett dygn. Enligt myndigheter i landet beror ökningen till stor del beror på en motvilja att vaccinera sig..

SR - 1 timme sedan

Stadsmissionen: Många som har rätt till hjälp

Mer än var tionde person som söker hjälp hos Stadsmissionen har egentligen rätt att få hjälp av samhällets välfärdssystem. Det är en grupp som samhället måste ta ett ordentligt grepp om, säger Lotta Säfström, direktor för Stadsmissionen i Göteborg. Hon kallar gruppen för "De ohjälpta"..

SR - 1 timme sedan

Myanmars militärjunta friger tusentals

Militärjuntan som styr Myanmar planerar att frige över 5 000 fångar som gripits i samband med juntakritiska protester de senaste månaderna. Frigivandet av 5 636 fångar ska komma i samband med ljusfestivalen Thadingyut i oktober, meddelar juntaledaren Min Aung Hlaing. Militärjuntan tog makten i landet den 1 februari.

SR - 2 timmar sedan

Kommunpoet anställs av Tranemo kommun

Tranemo kommun har anställt en egen kommunpoet Det är diktaren Jimmy Alm som fått jobbet att en gång i veckan skriva en dikt om någon eller någon från kommunen. Men kritik har samtidigt lyfts om att projektet finansieras av skattepengar..

SR - 2 timmar sedan

Bröstcancer – fler fall och fler överlever

Antalet kvinnor som insjuknar med bröstcancer har ökat successivt de senaste 30 åren, rapporterar Dagens Nyheter. Forskarna är överens om att det är livsstilsfaktorer som ligger bakom förändringen. En anledning till ökningen är bland annat att kvinnor får färre barn och att man får barn senare i livet.

SR - 3 timmar sedan

Stora protester väntas när olympiska elden tänds

Imorgon överlämnas facklan till den kinesiska arrangören som fått kritik och protester för Kinas brott mot mänskliga rättigheter. Det är demonstranter på plats i Aten och redan i går blev två personer gripna Akropolis. Men den internationella Olympiska kommittén tror att vinter-OS i Peking kan bidra till en positiv utveckling för landet..

SR - 4 timmar sedan

Minst 26 döda efter oväder i Indien

I södra Indien har minst 26 människor omkommit i översvämningar och jordskred. Dom senaste dagarna har området drabbats av omfattande regnoväder. Floder har svämmat över - och flera byar har skurits av från omvärlden.

SR - 4 timmar sedan

Bostadsbyggandet tillbaka på rekordnivåer

65 500 bostäder beräknas byggas i år, enligt branschorganisationen Byggföretagens senaste konjunkturrapport. Det är 1 500 fler än tidigare rekordåret 2017. "Det här året är ju ett år med hög tillväxt på många områden och bostadspriserna har gått upp kraftigt under pandemin vilket förstås också har drivit på önskan att investera mer i byggindustrin", säger Jens Magnusson chefsekonom på SEB..

SR - 4 timmar sedan

Försenade etableringsjobb granskas av EU

Kraftigt försenad vill regeringen att anställningsformen etableringsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa ska införas i vår, och nu har processen inletts för att få stödet godkänt av EU-kommissionen. En lönekostnad på drygt 8 000 kronor per månad och ett statligt stöd ska få fler att anställa. Enligt arbetsmarknadsminister Eva Nordmark kommer etableringsjobben bli viktiga för att minska den nu rekordhöga långtidsarbetslösheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.