SR > Nyheter

Friday, 22 October, 11:57

SR - 26 sep 21 kl. 02:41

Många ville firade lättade coronarestriktionerI Norge har återöppningen och lättandet av coronarestriktionerna under gårdagen kantats av fest och kaos: över hela landet har krogar, barer och nattklubbar varit proppfulla inatt. Och det har varit mycket folk på gator och torg men på det hela taget säger norsk polis att det har gått bra och att det råder god stämning. Bland annat lättas kraven på att bära munskydd och uppmaningen att hålla en meters avstånd, samtidigt som begränsningarna för hur många besökare krogar får ta in tas bort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många ville firade, lättade, coronarestriktioner

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Förberedde sprängningar i Stockholm – döms till 3,5 års fängelse

I sin lägenhet i Botkyrka hade mannen kemikalier för att tillverka 40 kilo sprängämnen, ritningar för att tillverka vapen och listor med 150 politiker, journalister och offentliga personer som han inte gillade. Nu döms den 61-årige mannen av Södertörns tingsrätt till tre år och sex månaders fängelse för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. I mannens dator hittade polisen ett manifest där han skrivit att målet var att bli ”Världens främste terrorist genom tiderna”..

SR - 45 minuter sedan

Polisens teori: Flera inblandade i skjutningen av Einár

Polisen arbetar enligt teorin att det är flera gärningspersoner inblandade i skjutningen av rapparen Einár. ”Det har setts personer lämna platsen, personer i plural”, säger polisens presstalesperson Towe Hägg. Vittnen berättar att det hördes flera skott i Hammarby sjöstad i under natten.

SR - 1 timme sedan

Einár blev en av Sveriges största artister

Einár, född Nils Einar Grönberg debuterade som artist 2018 och blev snabbt en av Sveriges största. Einár hann under sin korta kariär göra samarbeten med artister som Stoor, Sebastian Stakset, Viktor Leksell, Dree Low, 1 Cuz och Hov1. Hans liv efter genombrottet präglades till stor del av den gangsterrapkultur han blev en stor del av, och många av hans texter har kritiserats för den vålds- och drogromantik de innehåller..

SR - 1 timme sedan

Nya uppgifter: Einár skulle vittna mot Vårbynätverket

Rapparen Einár som sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm natten mot fredagen skulle ha vittnat i Svea hovrätt mot Vårbynätverket i nästa vecka. Han var målsägande i målet efter att ha utsatts för ett rån och en kidnappning. I tingsrätten dök han aldrig upp.

SR - 4 timmar sedan

Kongressen: Steve Bannon ska stå till svars för kongresstrots

I USA har kongressen röstat igenom att Donald Trumps tidigare chefsstrateg, Steve Bannon, ska stå till svars för kongresstrots. Steve Bannon infann sig inte när han kallades till en utfrågning inför det utskott i representanthuset som utreder stormningen av kongressen den 6 januari. Fallet går nu vidare till justitiedepartementet som avgör om åtal ska väckas, det skulle i så fall kunna leda till upp till tolv månaders fängelse eller böter..

SR - 5 timmar sedan

Ekot pÅ en minut

Den svenska rapparen Einár dödades i natt i en skottlossning i södra Stockholm, enligt källor till flera medier som Expressen, Aftonbladet och SVT. 12 av Sveriges 21 regioner har ont om vårdcentralsläkare, enligt uppgifter från Socialstyrelsen. I USA har en person avlidit efter att ha skjutits ihjäl under en filminspelning i delstaten New Mexiko.

SR - 5 timmar sedan

Stora satsningar på elbussar – trots pandemiförluster

Trots miljardförluster för kollektivtrafiken i spåren av pandemin görs nu stora satsningar på inköp av elbussar på flera håll. Det har funnits en oro i branschen för att dessa skulle utebli. "Trots en tuff tid måste vi våga satsa framåt och vi måste låta kollektivtrafiken vara spjutspetsen som driver på för hållbart resande och framtidens resande", säger moderaten Kristoffer Tamsons, som både är trafikregionråd i Stockholm och ordförande för Svensk kollektivtrafik.

SR - 5 timmar sedan

Läkarbristen hindrar utbildning av nya läkare

12 av Sveriges 21 regioner har ont om vårdcentralsläkare, enligt uppgifter från Socialstyrelsen. Men trots att många vårdcentraler vill hjälpa till att utbilda nya så kan de göra det. Anledningen är bristen på fast anställd personal.

SR - 5 timmar sedan

EU:s ledare tvistar om Polen och elpriser

Det blev långa och svåra diskussioner på toppmötet i Bryssel i går kväll när ledarna tvistade om både rättstatsproblem i Polen och de skenande elpriserna. Flera Östländer tar ökningen i elpriser som förevändning för att sänka EU:s klimatambitioner medan andra ser grön omställning som lösning snarare än problem. Gällande Polen ville några ledare agera kraftfullt och dra in EU-pengar till landet medan andra manade till lugn och dialog..

SR - 5 timmar sedan

Lettland vädjar EU om hjälp – redo att flytta sjuka till Sverige

Lettland har nu officiellt bett EU om hjälp för att hantera coronasituationen i landet. “I nuläget är vi i behov av respiratorer och sjukhussängar. Men om situationen förvärras kan vi behöva flytta patienter till våra grannländer, som Tyskland och Sverige“, säger Lettlands hälsominister Daniels Pavļuts till lettiska TV3.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.