PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 25 October, 21:10

PrivataAffärer - 24 sep 21 kl. 11:57

Kinas centralbank: Alla kryptotransaktioner är olagligaBeskedet kommer i ett uttalande på PBOC:s webbplats med riktlinjer om hur risker med handel och spekulation i kryptotillgångar ska motverkas. Enligt PBOC får utländska kryptobörser inte längre erbjuda sina tjänster till personer i fastlands-Kina, och centralbanken ska förstärka styrningen av information om krypto på internet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
PBOC, kina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, centralbankAlla , kryptotransaktionerär , olagliga

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Betssons nya styrelse river upp beslutet att sparka vd

Bakom beslutet ligger Betssons prioriteringar i närtid och på mellanlång sikt såsom hanteringen av det oväntade beslutet i Nederländerna och etableringen i USA.  ”Vi har haft flera samtal med Betssons viktigaste intressenter, inklusive Betssons ledningsgrupp, medarbetare och de största aktieägarna. Baserat på dessa dialoger anser den nuvarande styrelsen att det vore oklokt att nu förändra ledarskapet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Chefekonomen: Boräntebotten är passerad

”Skenande råvarupriser som följd av stopp i maskineriet under pandemin och en stark global konjunktur sätter allt tydligare avtryck i form av stigande priser. Inflationen ligger nu över målet i många länder, så också i Sverige”, skriver hon. Hon pekar på att det efter år av extrema stimulanser är välkommet att lämna krispolitiken bakom sig för att undvika överhettning.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hertz köper 100 000 Teslabilar

Tesla kommer leverera fordonen fram till i november nästa år och beställningsvolymen motsvarar ungefär 10 procent av nuvarande produktionsvolym, skriver Bloomberg News. Elbilstillverkarens aktie, som stod för nytt stängningsrekord i fredags, avancerade omkring 4 procent i den amerikanska förhandeln på måndagen. Stöd för uppgången hämtades också från en riktkurshöjning från Morgan Stanley från 900 dollar till 1.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Landeborn: TINA lever vidare

”Om man tittar på sentimentet bland investerare i Bank of Americas månadsvisa enkät, Global Fund Manager Survey, så har förväntningarna på tillväxt och vinster fallit kraftigt de senaste månaderna, och marginalerna väntas hamna under press framöver”, skriver Landeborn i veckobrevet. Men samtidigt som förväntningarna faller så har allokeringen mot aktier förblivit nästan lika hög som i somras när sentimentet var som mest positiv. Dessutom är andelen förvaltare med en undervikt i obligationer historiskt hög, eftersom stigande räntor väntas urholka avkastningen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

BofA: 5G-cykeln mognar och marginalerna toppar

Bofa har återupptagit bevakningen av telekombolagen med rekommendationen underperform, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. Banken menar att Ericsson och Nokia har begränsad potential till ökad värdering och tror att båda telekombolagen står inför intensiv konkurrens. Nokia kommer troligen att få se en 5G RAN-marknad som når sin topp i år, för att sedan gradvis minska fram till 2025.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

SAS faller efter vd-intervju

Anko van der Werff uppger i intervjun att SAS fortsätter ”kämpa för att överleva” och att förändringsarbetet måste fortsätta för att bolagets framtid ska kunna tryggas. ”När jag ser hur marknaden är nu, hur våra kunder förändras och tar med storleken på vår skuld i bilden så är det helt uppenbart att vi måste göra saker väsentligt annorlunda. Det är en kamp att förändra SAS så att vi kan ha en framtid”, sade Anko van der Werff till Finans.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Den mest intensiva rapportveckan är här

Måndagen är tämligen lugn när endast Ratos, SSAB och Cint släpper rapporter. Men desto fler rapporter kommer på tisdagen, bland annat Alfa Laval, Attendo, Betsson, Nent, Resurs, Afry och SKF. Onsdagen den 27 oktober får vi bland annat veta hur det gått för Electrolux, Lundin Mining, Trelleborg, Assa Abloy, Leo Vegas och Swedish Match.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Cint stiger efter rapport

Cints nettoomsättningen ökade med 45 procent under det tredje kvartalet 2021 och uppgick till 34,3 miljoner euro (23,7). Valutajusterad organisk tillväxt uppgick till 34,0 procent. Bruttomarginalen blev 50,9 procent (50,7) Justerad ebitda-resultat uppgick till 6,6 miljoner euro (3,8) och justerad ebitda-marginal blev 19,4 procent (16,2).

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Livihop ansöker om rekonstruktion

Det framgår av ett pressmeddelande. Livihop-aktien handelsstoppades i fredags efter ovan nämnda besked.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Volvo Cars pris i botten av teckningsintervallet

Teckningskursen hamnar därmed i den nedersta delen av det tidigare angivna teckningsintervallet om 53-68 kronor per aktie. Volvo Cars minskar omfattningen på erbjudandet, som nu kommer att tillföra en bruttolikvid om cirka 20 miljarder kronor, jämfört med tidigare bedömning om att det skulle omfatta 25 miljarder kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.