SR > Nyheter

Tuesday, 18 May, 15:50

SR - 11 apr 21 kl. 18:34

172 000 människor kom till USA i marsI USA har gränsbevakningen förstärkts rejält mot Mexiko. I mars kom 172 000 flyktingar och migranter över gränsen och människor fortsätter att komma. Fyra olika yrkeskårer är aktiva och synliga för att stävja migrationen: gränspolisen, vanlig polis, staten Texas trupp och nationalgardet. Migranterna lämnar torka, korruption och våld i Honduras, El Salvador och Guatemala. President Joe Biden har avbrutit Trumps politik “stanna i Mexiko” och tillåter familjer att söka asyl nu..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Mexiko, Texas, Honduras, Salvador, Guatemala, Joe Biden, Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 172, 000människor , komtill , USAi , mars
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Ingen förlängning av pandemilagen innan sommaren

Regeringen kommer inte att lägga fram något förslag om att förlänga pandemilagen före sommaren. Det beskedet gav socialminister Lena Hallengren vid ett möte med socialutskottet idag, rapporterar Svenska Dagbladet. Pandemilagen, som i nuläget gäller till sista september, ger regeringen befogenheter att införa olika typer av restriktioner och begränsningar på grund av smittspridningen utan att först gå till riksdagen..

SR - 1 timme sedan

Spansk regering i krismöte efter migrantström

Situationen är dramatisk i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika efter att 6000 migranter tog sig dit igår från Marocko. Spanska armén har satts in på stranden i Ceuta för att ha en avskräckande roll. Spaniens premiärminister Pedro Sanchez har ställt in en resa idag och regeringen håller krismöte..

SR - 2 timmar sedan

Oro för indiska virusvarianten :"Vi måste vaccinera snabbare"

Som Ekot kunnat berätta finns 20 fall av den indiska virusvarianter rapporterade i Sverige. Varianten misstänks vara mer smittsam och för att undvika utbrott i Sverige menar experter att vi måste vaccinera snabbare. "Det är väldigt angeläget att vi undviker att skapa fickor av helt ovaccinerade grupper eller åldersgrupper som träffas och har mycket sociala kontakter där den här varianten skulle kunna få fäste", säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet..

SR - 2 timmar sedan

Finland godkänner EU:s coronastöd

Finlands parlament röstade i dag för att godkänna EU:s återhämtningsfond på 750 miljarder. Frågan har varit uppe för debatt förra veckan där flera av oppostiionspartierna velat fälla paketet, det skulle då innebära att hela EU:s budget skulle kunna falla. Nu röstade majoriteten i riksdagen för att godkänna paketet..

SR - 2 timmar sedan

Nu röstar Finlands riksdag om EU:s coronastöd

Finland kan nu fälla hela EU:s coronastöd om 750 miljarder euro. Stödet till EU:s länder har blivit en stridsfråga i riksdag– och säger Finland nej går EU miste om den enhällighet som krävs för att få igenom återhämtningspaket. Kritiken handlar främst om att stödet delvis finansieras med lånade pengar och frågan om Finland som klarat sig relativt bra genom pandemin ska ge sju miljarder i stöd, men få tillbaka två miljarder, säger Ekots Östersjökorrespondent Lubna El-Shanti..

SR - 3 timmar sedan

Ryska duman stoppar "extremister" från att ställa upp i val

I dag röstar det ryska parlamentet, duman, om ett lagförslag som förbjuder personer som ingår i eller haft samröre med extremistiska organisationer från att ställa upp i parlamentsval. Kritiker menar att den nya lagen riktar in sig på den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs anhängare. En domstol i Moskva ska i juni ta upp frågan om att extremistklassa Navalnyjs Antikorruptionsfond samt hans politiska staber runt om i landet..

SR - 4 timmar sedan

16- åring åtalas för förberedelse till terrorbrott

I Oslo startade idag rättegången mot en 16-åring som står åtalad för att ha planlagt ett terrordåd i Norge samt deltagande i terrororganisationen IS. 16-åringen nekar till brott och har inte gett några förklaringar hittills i förhör. Elva dagar är avsatta till rättegången där åklagaren måste bevisa att 16-åringen både hade avsikt och förmåga att genomföra ett terrorbrott..

SR - 4 timmar sedan

LO bekräftar – vill ha ny förhandling med Svenskt näringsliv

LO:s ordförande Susanna Gideonsson bekräftar nu Ekots uppgifter om att facket vill få till en ny förhandling med arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv om delar av det las-avtal som LO sa nej till i höstas. Den nya förhandlingen ska handla om att alla LO-medlemmar ska garanteras en bra omställningsförsäkring, alltså stöd till att hitta nya jobb. Nu hoppas Susanna Gideonsson få mandat för nya förhandlingar vid ett extra representantskap i LO 27 maj..

SR - 5 timmar sedan

Melloexperten:"Rätt säker på att vi går till final"

Ikväll går första semifinalen av stapeln i Nederländerna inför finalen på lördag. Artisten Tusse tävlar för Sverige med låten Voices ”Jag är rätt säker på att vi går till final”, säger Sveriges Radios Melodifestivalkommentator Carolina Norén..

SR - 5 timmar sedan

Danmark öppnar igen

Från och med fredag kommer Danmark öppna ytterligare. Mer eller mindre allt förutom nattklubbar kommer då kunna slå upp dörrarna igen. Bland annat fler vända tillbaka till sina fysiska arbetsplatser, universitet och högskolor kan erbjuda undervisning på plats igen och publik tillåts på fler sportarrangemang.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.