Regeringen > Nyheter

Friday, 22 October, 12:44

Regeringen - 23 sep 21 kl. 13:54

Utredning ska föreslå regler för minskade störningar från vattenskoterkörningRegeringen har idag beslutat om en utredning som ska föreslå hur användning av vattenskotrar och likande farkoster kan regleras på ett bättre sätt. Vattenskoteranvändningen har ökat markant under de senaste åren vilket har aktualiserat behovet av en lagstiftningsöversyn. Syftet är att säkerställa att användningen sker på ett sådant sätt att den inte innebär oacceptabla störningar för människa eller miljö..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningska , föreslå, reglerför minskade , störningarfrån , vattenskoterkörning

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 1 timme sedan

Ny och enklare subvention av arbetsresor

Det nuvarande reseavdraget föreslås ersättas med en enklare, avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion. En promemoria med förslaget går i dag ut på remiss. Med förslaget får fler pendlare skattelättnad jämfört med i dag, och reglerna blir enklare att tillämpa.

Regeringen - 1 timme sedan

Regeringens exportpriser tilldelas BICO Group och Region Halland

Idag delade utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H.

Regeringen - 3 timmar sedan

Skolbibliotekarien Eric Haraldsson blir ny ledamot i läsrådet

Idag, onsdagen den 20 oktober, utsågs Eric Haraldsson till ny ledamot i läsrådet. Eric Haraldsson är skolbibliotekarie i Växjö vid Ringsbergskolan, som bland annat fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet Dik..

Regeringen - 3 timmar sedan

Regeringen sätter nya mål för universitet och högskolor

Regeringen har fattat beslut om en mer ändamålsenlig styrning för att fler personer ska bli examinerade för yrken inom vård och skola. Nu sätts mål för universitet och högskolor för antalet examina inom vissa hälso- och sjukvårdsutbildningar och lärar- och förskollärarutbildningar. Vissa lärosäten får också mål för hur stor andel meriteringsanställda biträdande lektorer de ska ha..

Regeringen - I förrgår: 14:53

Förenklad hantering av investeringsstödet

För att förenkla hanteringen har regeringen beslutat att nuvarande system för investeringsstöd med två potter ska ersättas med ett system där Boverket ska fördela tillgängliga medel mellan länsstyrelserna i förhållande till hur länge ärenden har väntat på beslut om stöd. Redan färdigberedda ansökningar om investeringsstöd i någon av storstadsregionerna ska dock prioriteras..

Regeringen - 4 timmar sedan

Sverige deltar i FN-möte om kvinnors rättigheter i Sverige

I dag den 22 oktober deltar Sverige i en dialog i Genève om hur Sverige efterlever FN:s konvention om avskaffande av diskriminering av kvinnor (CEDAW). Vid dialogen företräds Sverige av jämställdhetsministerns statssekreterare Karin Strandås..

Regeringen - 4 timmar sedan

Lena Hallengren besöker Nybro

Fredag 22 oktober besöker socialministern Lena Hallengren Nybro. Ministern kommer bland annat att göra ett verksamhetsbesök på ett äldreboende för samtal om Äldreomsorgslyftet, och gör ett besök på en förskola för möte om samverkan mellan socialtjänst och förskola inom området psykisk hälsa..

Regeringen - 20 timmar sedan

Parlamentarisk kommitté ska utreda kriminalisering av förnekande av Förintelsen

Samhället har ett ansvar att föra kunskap om Förintelsen och andra folkmord vidare för att förhindra att något liknande händer igen. Regeringen tillsätter därför en parla­mentariskt samman­satt kommitté som bland annat ska ta ställ­ning till om det bör införas ett särskilt straff­ansvar för förnekande av Förintelsen..

Regeringen - 20 timmar sedan

Kriminalisering av förnekande av Förintelsen och av vissa andra brott

Samhället har ett ansvar för att kunskap om Förintelsen och andra folkmord förs vidare och för att hindra att något liknande händer igen. Många av Förintelsens över­levande har nu gått ur tiden och kan inte längre genom sina person­liga vittnesmål stärka mot­stånds­kraften mot falska påståen­den om att Förintelsen inte har ägt rum..

Regeringen - 21 timmar sedan

Riksrevisionens rapport om hållbart företagande och styrning av de statligt ägda bolagen

I skrivelsen redovisar regeringen sin bedömning av de iakt­tagelser och rekom­mendationer som Riks­revisionen har gjort i rapporten Hållbart företagande – regeringens styrning av de statligt ägda bolagen (RiR 2021:10)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.