SR > Nyheter

Thursday, 28 October, 23:08

SR - 23 sep 21 kl. 13:29

Betssons styrelseordförande avgårTurbulensen i spelbolaget Betsson fortsätter och nu tvingas bolagets styrelseordförande Patrick Svensk bort eftersom ägarna inte längre har förtroende för honom. Skälet, säger han, är missnöje med hur han skötte processen med uppsägningen av vd:n och grundaren Pontus Lindwall i förra veckan. "Vi var inte överens om att han skulle sluta", säger Patrick Svensk..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Betsson, Patrick Svensk, Pontus Lindwall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Betssons, styrelseordförande, avgår

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Biden föreslår nedbantat reformpaket

USA:s president Biden presenterade under torsdagskvällen ett kraftigt nedbantat förslag på sitt omfattande reformpaket med satsningar på till exempel infrastruktur, klimat och barnomsorg. Jämfört med det tidigare förslaget rör det sig om en halvering till satsningar på 1 750 miljarder dollar. ”Det låter lite mer optimistiskt från delar av partiet om en överenskommelse, även om det verkar vara en bit kvar”, säger vår USA-korrespondent Cecilia Khavar..

SR - 1 timme sedan

Svårt att avgöra hur många åldersbedömningar som är fel

En statlig utredning har kommit fram till att det inte går att säga hur stor risken varit för felaktiga bedömningar i Rättsmedicinalverkets hårt kritiserade åldersbedömningar av asylsökande. Samtidigt säger utredningen att åldersbedömningen är acceptabel ur ett integritetskyddsperspektiv och med tanke på medicinska risker. 11 000 asylsökande har genomgått åldersbedömning sedan 2017.

SR - 2 timmar sedan

Fackliga barnmorskan: “Det är jättebra att cheferna sagt upp sig“

Idag lämnade fyra av sju chefer på Södersjukhusets förlossning i Stockholm sina jobb. Anledningen är krisen inom förlossningsvården i Stockholm som växer. Anna Booberg, fackligt aktiv barnmorska på Södersjukhuset, tycker det är bra att cheferna sagt upp sig.

SR - 3 timmar sedan

Hundratusentals skuldsatta tjecker får ny chans

I Tjeckien får från och med idag hundratusentals människor som sitter fast i skuldfällor en ny chans. I landet hotas nästan var tionde invånare av utmätning, ofta på grund av från början små skulder. För 300 000 tjecker som befinner sig i indrivningsförfarande på grund av skulder till offentligt ägda bolag räcker det under en period att betala en avgift och den ursprungliga skulden..

SR - 4 timmar sedan

Lärarnas riksförbund efterlyser tidigare insatser i skolan

Idag kom en ny rapport från Skolverket som visar att fler än var fjärde sjätteklassare fick underkänt i något ämne i våras. Lärarnas riksförbund efterlyser nu tidiga insatser och menar att på högstadiet kan det vara för sent. Anna Ekström (S) delar Lärarnas riksförbund bild av situationen och vill ha fler specialpedagoger..

SR - 5 timmar sedan

Storvinst för lastbilskoncernen – trots kraftiga leveransproblem

Både vinsten och försäljningen ökade rejält för lastbilskoncernen Traton, där svenska Scania ingår, under tredje kvartalet. Det trots problemen med brist på komponenter. "Vi är i leverantörskedjehelvetet, men vi är samtidigt i en marknadshimmel", säger Traton och Scanias vd Christian Levin om situationen.

SR - 5 timmar sedan

Många oroade över 15-åringen innan attacken – socialtjänsten kritiseras

I dag inleddes rättegången efter skolattacken i Eslöv i augusti. Den 15-årige pojke som bland annat knivhögg en lärare, har erkänt gärningen och uppger att motivet var att han är emot muslimer. Han anser dock att det inte var mordförsök utan grov misshandel.

SR - 5 timmar sedan

Vattenfall gör storvinst – opåverkade av skenande elpriserna

Vinst på 23 miljarder kronor före skatt under årets tredje kvartal, vilket är 18 miljarder mer än motsvarande period förra året. Vinstökningen beror främst på försäljningen av eldistributionen i Berlin, men också på att de finansiella tillgångarna ökat kraftigt i värde. "De höga elpriserna slår inte igenom i någon större utsträckning och det beror ju på att vi prissäkrar den allra största delen av vår elproduktion i förväg", säger vd:n Anna Borg..

SR - 5 timmar sedan

EU till Polen: Återinsätt sparkade domare – eller förlora coronastödet

Ett absolut villkor för att EU ska börja betala ut coronapengar till Polen är att landets rättsystem reformeras och att sparkade domare får tillbaka jobbet. Det beskedet gav EU-kommisisionen ordförande Ursula von der Leyen på en presskonferens idag. Polen har ansökt om 36 miljarder euro ur EU:s återhämtningsfond.

SR - 6 timmar sedan

Löfven försvarar Las-förändringar

I en intervju med Ekot försvarar Stefan Löfven (S) med eftertryck de pågående förändringarna i arbetsrätten. Förändringar som LO kallat för "den mest genomgripande försämringen av anställningsskyddet i Las historia". Löfven menar att alternativet vore ännu värre försämringar under en högerregering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.