SR > Nyheter

Wednesday, 20 October, 14:14

SR - 23 sep 21 kl. 13:23

Olycka i Norra länken i StockholmBägge mittfilerna är blockerade vid infarten i tunneln från Essingeleden. Långa köer. Alternativ väg är via Tranebergsbron och länsväg 279 Ulvsundavägen. Tre bilar och lastbil har krockat, ingen prognos ännu. Texten uppdateras löpande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norra, Stockholm, Essingeleden, Tranebergsbron, Ulvsundavägen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olyckai , Norra, länkeni , Stockholm

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Forskningsframsteg: Grisnjure transplanterades till människa

I USA har forskare lyckas fästa en grisnjure på en människa och fått den att fungera i mer än två dygn. Operationen beskrivs som banbrytande och som ett stort steg framåt. "Kan man finna ett sätt där vi kan ersätta dialys med ett fungerande organ även om detta inte kommer från en människa är det naturligtvis ett stort framsteg", säger Bo-Göran Ericzon, professor i transplantationskirurgi vid Karolinska Institutet..

SR - 30 minuter sedan

EU-politiker sätter press – vill slopa fossila subventioner

Svenska EU-politiker är bland dem som vill att EU ska slopa fossila EU:s nuvarande subventioner på fossila bränslen. Pär Holmgren, MP, anser fossilstöden motverkar EU:s klimatmål: "Som att trycka på gasen och bromsen samtidigt i omställningen" Just nu betalar EU hundratals miljarder euro årligen i fossilsubventioner. Debatt väntas även när EU-parlamentet ska rösta om EU:s linje och det planeras att trycka på vid FN:s kommande klimatmöte..

SR - 1 timme sedan

Brittiska sjukvården vädjar om fler restriktioner

Sjukvården i Storbritannien larmar nu om hög belastning på grund av pandemin och vädjar till regeringen att införa fler åtgärder för att minska smittspridningen. ”Vi kan antingen agera i tid eller ramla rakt in i en kris”, säger sjukvårdschefen Matthew Taylor. Regeringen har sagt att fler åtgärder som munskyddskrav och covidpass inte är aktuella i England i nuläget..

SR - 1 timme sedan

KI vill hålla igen på lägstalönerna

För att fler ska få ett arbete bör fack och arbetsgivare vara försiktiga när det gäller att höja de lägsta lönerna i kollektivavtalen. Det menar statliga Konjunkturinstitutet. Enligt KI:s Lönebildningsrapport har lägstalönerna stigit mer än andra löner och det har lett till färre jobb eller färre arbetade timmar för dem med låga löner.

SR - 1 timme sedan

UD om IS-kvinnorna: Bra med kontrollerade utvisningar

Utrikesdepartementet vill inte närmare kommentera omständigheterna kring utvisningen. Men Klara Höök på UD:s pressavdelning, säger att det är bra när utvisningar från läger i Nordöstra Syrien sker på ett kontrollerat sätt, istället för att kvinnorna tar sig hit på egen hand. Hon säger också att Sverige är skyldiga att ta emot sina medborgare och att kvinnorna blir återbetalningsskyldiga för sina biljetter till Sverige..

SR - 1 timme sedan

Krisen förvärras – Maduro stoppar samtal med opposition

Alex Saab, affärsman och en av Venezuelas president Nicolas Maduros närmaste män, har utlämnats till USA efter anklagelser om penningtvätt. Utlämnandet har lett till en ny politisk kris i Venezuela då Maduro har svarat med att avbryta de förhandlingar med oppositionen som tidigare har väckt hopp om att landets långvariga politiska krisen ska gå att lösa. Saab har varit en av USA:s främsta måltavlor då de tror att han sitter inne på information om korruption som Maduro ska vara inblandad i..

SR - 2 timmar sedan

Klimatprofessor: ”Behövs kraftfulla åtgärder”

Fossila bränslen om kol, olja och gas fortsätter att öka. En ny rapport visar att det globalt planeras en produktion som är dubbelt så stor än vad som är möjligt om vi ska begränsa uppvärmningen till 1,5-grader. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att vända utvecklingen.

SR - 3 timmar sedan

Uppgifter: IS-kvinnor på väg till Sverige

Tre svenska kvinnor med åtta barn har förts ut al-Roj-lägret i Syrien vid niotiden i dag lokal tid. De förväntas påbörja resan till Sverige under dagen, enligt Ekots källor. En av kvinnorna ska vara från Västsverige..

SR - 4 timmar sedan

Talmannen: Förutsätter att alla ledamöter är vaccinerade

Frågan om hur många i riksdagen som är vaccinerade mot covid-19 lyftes under ett gruppledarmöte i riksdagen förra veckan. Talmannens hållning är att han förutsätter att alla vaccinerar sig, om inte medicinska skäl säger annat, men det finns inga formella möjligheter att ställa krav på ledamöterna om vaccination. Till DN uppger Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Vänsterpartiet att deras ledamöter är vaccinerade.

SR - 5 timmar sedan

Lyckseledådet: Mannen begärs häktad

En man i 50-årsåldern, som anhölls i måndags den 18 oktober misstänkt för tre fall av försök till mord i Lycksele kommun, har begärts häktad av åklagare. Målsägandena är två barn under tio år och en kvinna i 75-årsåldern. Skadorna bedöms som allvarliga och de tre vårdas på sjukhus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.