SR > Nyheter

Saturday, 23 October, 21:46

SR - 23 sep 21 kl. 13:20

Unga scrollar på telefonen mer än de själva villUngdomar som scrollar på telefonen mer än tre timmar om dagen har ökat successivt sen 2010.Det visar Statens medieråds rapport Unga och Medier 2021 som undersökt hur barn mellan 9 och 18 år har använt medier under coronapandemin. Över hälften av ungdomarna tycker att de lägger för mycket tid på att scrolla på telefonen. "Sociala aktiviteter har flyttat online under pandemin. Att man inte har haft så mycket att välja på kan bidra till känslan att det blir för mycket", säger Yvonne Andersson, utredare på Statens medieråd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Statens, Unga, Medier, Yvonne Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, scrollar, telefonen, merän de , självavill

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Tredje IS-kvinnan släppt på fri fot

En tredje kvinna som lämnats ut från kurdkontrollerade Syrien till Sverige har nu släppt på fri fot. Hon misstänks för krigsförbrytelser, och misstankarna kvarstår. Kvinnan har varit anhållen sedan i torsdags men åklagare anser inte längre att hon kan försvåra utredningen, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

SR - 3 timmar sedan

E4 avstängd norr om Hudiksvall efter olycka

E4 är avstängd i båda riktningarna mellan Harmånger och Jättedal, en bit norr om Hudiksvall, efter en olycka mellan flera bilar. Olyckan inträffade klockan halv sex under kvällen. Prognos för när vägen kan öppnas igen saknas för tillfället..

SR - 4 timmar sedan

M vill utöka antalet poliser ytterligare

I dag har Moderaternas stämma fattat beslut om den rättspolitik som partiet ska gå till val på, och enigheten var stor. En nytt ställningstagande är att utöka antalet poliser ytterligare – till 32 000. Det är 6 000 fler än vad som nu är planerat.

SR - 4 timmar sedan

Polisen efterlyser fler tips om mordet på Einár

Jakten på den eller dom som mördade rapparen Einár fortsätter. Under dagen har polisen knackat dörr i området kring mordplatsen och analyserat filmmaterial från övervakningskameror. Fortfarande har ingen gripits och polisen efterlyser fler tips.

SR - 5 timmar sedan

Sveriges ambassadör i Turkiet förklaras icke önskvärd

Turkiets president Erdogan säger i dag att de ambassadörer som har krävt frigivning av den fängslade aktivisten Osman Kavala kommer att betecknas som inte önskvärda i landet. Det rör sig om 10 västländers ambassadörer, bland dem Sveriges. Osman Kavala har varit frihetsberövad sedan 2017, anklagad bland annat för att ha organiserat protester och för delaktighet i kuppförsöket i Turkiet 2016..

SR - 6 timmar sedan

Fler personer med svenskkoppling har evakuerats från Afghanistan

På lördagen har ytterligare personer med koppling till Sverige evakuerats från Afghanistan. Det uppger utrikesdepartementet för TT..

SR - 8 timmar sedan

Varför får en våldtäktsman skadestånd – hör JK i lördagsintervjun

Justitiekanslern Mari Heidenborg är veckans gäst i Lördagsintervjun. Hon pratar bland annat om det uppmärksammade beslutet att ge en man som dömts för våldtäkt ett skadestånd på 840 000 kronor. Hör hela intervjun..

SR - 9 timmar sedan

Kristersson tog upp mordet på Einár i talet på M-stämman

I dag har Moderatledaren Ulf Kristersson hållit tal på partiets pågående stämma, och han tog då upp dödsskjutningen av rapartisten Einár i torsdags kväll. “Det framstår som en ren avrättning. Han blev 19 år gammal och ännu en mamma har förlorat sin son”, sade Ulf Kristersson.

SR - 10 timmar sedan

Två IS-kvinnor släpps

I torsdags kväll anhölls tre kvinnor misstänkta för krigsförbrytelser i Syrien. Åklagarna har beslutat att häva anhållandena i två fall. För de två kvinnor som försatts på fri fot gäller att förundersökningarna pågår fortfarande, men det finns inte skäl att de misstänkta ska vara frihetsberövade, meddelar kammaråklagarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.