Regeringen > Nyheter

Friday, 22 October, 09:30

Regeringen - 23 sep 21 kl. 12:59

En sammanhållen utbildning ska stärka nyanländas etableringFler nyanlända behöver ta del av utbildning för att möta arbetsmarknadens krav. I en lagrådsremiss föreslår regeringen att kommunerna ska bli skyldiga att tillhandahålla en sammanhållen kommunal vuxenutbildning för de nyanlända som tar del av etableringsprogrammet och på grund av kort utbildning inte bedöms kunna matchas mot arbete under tiden i programmet..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En sammanhållen, utbildningska , stärka, nyanländas, etablering

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 30 minuter sedan

Skolbibliotekarien Eric Haraldsson blir ny ledamot i läsrådet

Idag, onsdagen den 20 oktober, utsågs Eric Haraldsson till ny ledamot i läsrådet. Eric Haraldsson är skolbibliotekarie i Växjö vid Ringsbergskolan, som bland annat fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet Dik..

Regeringen - 30 minuter sedan

Regeringen sätter nya mål för universitet och högskolor

Regeringen har fattat beslut om en mer ändamålsenlig styrning för att fler personer ska bli examinerade för yrken inom vård och skola. Nu sätts mål för universitet och högskolor för antalet examina inom vissa hälso- och sjukvårdsutbildningar och lärar- och förskollärarutbildningar. Vissa lärosäten får också mål för hur stor andel meriteringsanställda biträdande lektorer de ska ha..

Regeringen - I förrgår: 14:53

Förenklad hantering av investeringsstödet

För att förenkla hanteringen har regeringen beslutat att nuvarande system för investeringsstöd med två potter ska ersättas med ett system där Boverket ska fördela tillgängliga medel mellan länsstyrelserna i förhållande till hur länge ärenden har väntat på beslut om stöd. Redan färdigberedda ansökningar om investeringsstöd i någon av storstadsregionerna ska dock prioriteras..

Regeringen - 1 timme sedan

Sverige deltar i FN-möte om kvinnors rättigheter i Sverige

I dag den 22 oktober deltar Sverige i en dialog i Genève om hur Sverige efterlever FN:s konvention om avskaffande av diskriminering av kvinnor (CEDAW). Vid dialogen företräds Sverige av jämställdhetsministerns statssekreterare Karin Strandås..

Regeringen - 1 timme sedan

Lena Hallengren besöker Nybro

Fredag 22 oktober besöker socialministern Lena Hallengren Nybro. Ministern kommer bland annat att göra ett verksamhetsbesök på ett äldreboende för samtal om Äldreomsorgslyftet, och gör ett besök på en förskola för möte om samverkan mellan socialtjänst och förskola inom området psykisk hälsa..

Regeringen - 17 timmar sedan

Parlamentarisk kommitté ska utreda kriminalisering av förnekande av Förintelsen

Samhället har ett ansvar att föra kunskap om Förintelsen och andra folkmord vidare för att förhindra att något liknande händer igen. Regeringen tillsätter därför en parla­mentariskt samman­satt kommitté som bland annat ska ta ställ­ning till om det bör införas ett särskilt straff­ansvar för förnekande av Förintelsen..

Regeringen - 17 timmar sedan

Kriminalisering av förnekande av Förintelsen och av vissa andra brott

Samhället har ett ansvar för att kunskap om Förintelsen och andra folkmord förs vidare och för att hindra att något liknande händer igen. Många av Förintelsens över­levande har nu gått ur tiden och kan inte längre genom sina person­liga vittnesmål stärka mot­stånds­kraften mot falska påståen­den om att Förintelsen inte har ägt rum..

Regeringen - 18 timmar sedan

Riksrevisionens rapport om hållbart företagande och styrning av de statligt ägda bolagen

I skrivelsen redovisar regeringen sin bedömning av de iakt­tagelser och rekom­mendationer som Riks­revisionen har gjort i rapporten Hållbart företagande – regeringens styrning av de statligt ägda bolagen (RiR 2021:10)..

Regeringen - 19 timmar sedan

1,6 miljarder kronor kan delas ut från Allmänna arvsfonden

Regeringen beslutar att 1,6 miljarder kronor ska kunna delas ut från Allmänna arvsfondens samlade tillgångar under 2022. Regeringen beräknar också att de tillgängliga medlen för utdelning kan öka till 1,8 miljarder under 2023 och 2 miljarder kronor under 2024..

Regeringen - 19 timmar sedan

Amanda Lind besöker Malmö

På fredag den 23 oktober besöker kultur- och demokratiminister Amanda Lind Film i Skåne och invigningen av demokratistugan på Gustav Adolfs torg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.