SvD > Opinion

Saturday, 23 October, 22:39

SvD - 23 sep 21 kl. 12:24

”Utlandssvenskars barn hamnar i kläm”Svenskar som arbetar utomlands hindras från att ta med sig sin familj när de flyttar hem. Reglerna innebär ofta långvariga familjeseparationer och måste ändras omgående, skriver Victoria Thore och Cecilia Borglin. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Victoria Thore, Cecilia Borglin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utlandssvenskars, barn, hamnari , kläm

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

”Byt regering och satsa stort på CCS-teknik”

Svenska initiativ inom infångning och lagring av koldioxid kan få stort genomslag internationellt. Vi bör ersätta den nuvarande regeringens passivitet med en offensiv, skriver Nyamko Sabuni och Helena Gellerman, L..

SvD - 13 timmar sedan

”Reklamförbud hotar svensk radio”

Att ändra kraven på spelreklamen från måttfullhet till särskild måttfullhet innebär i praktiken ett reklamförbud i svensk radio, skriver radiochefer. .

SvD - 20 okt 21 kl. 17:15

”M behöver ta i hårdare mot bidrags­brotten”

Om Moderaterna genomför våra förslag kan 10 miljarder flyttas från brottslingar till tryggheten, välfärden och plånboken för skötsamma medborgare. Det skriver ett antal M-politiker inför partistämman..

SvD - 19 okt 21 kl. 20:15

S: Stockholm måste storsatsa på trygghet

Den politik som Stockholm sett de senaste åren, där skatte­sänkningar getts prioritet framför de insatser som behövs mot våldet, måste få ett slut. Det skriver Karin Wanngård (S)..

SvD - 19 okt 21 kl. 08:15

V: Återupprätta allmän­nyttan i Stockholm

Allmän­nyttan är helt avgörande för Stockholms utveckling. Det är inte hållbart att den fortsätter krympa genom ombildningar och låg byggtakt, skriver Torun Boucher och Jonathan Metzger, V..

SvD - 18 okt 21 kl. 14:21

”Uteslutning driver sällan framsteg”

Vi är ett företag som i dag är mer beslutsamt än någonsin att bidra till att cigaretterna försvinner. Det skriver Moira Gilchrist, Philip Morris International, i en replik..

SvD - 17 okt 21 kl. 14:15

M: Dagens Turkiet hör inte hemma i EU

Turkiet bör inte längre vara kandidat med möjlighet till EU-medlemskap. Förhandlingarna med Turkiet bör därför formellt avslutas. Det skriver Jessika Roswall, Hans Wallmark och Tomas Tobé, Moderaterna..

SvD - 15 okt 21 kl. 08:15

”Alltför lätt att använda företag för brott”

Det krävs kraftfulla åtgärder för att minska användandet av företag för systematiska bedrägerier. Det skriver Helene Thorgren, Bolags­verket..

SvD - 14 okt 21 kl. 12:36

”Risk att Israelkritik nyttjas som täckmantel”

I ett svenskt samman­hang under­skattar debattörerna problemet med att kritik mot Israel utformas så att den i praktiken under­stödjer anti­semitism. Det skriver Mats Fält, Vänskaps­förbundet Sverige-Israel, i en replik..

SvD - 13 okt 21 kl. 20:15

”Kasta ineffektiv och skadlig skatt på tippen”

Avfalls­förbrännings­skatten är ineffektiv och styr inte mot de uttalade målen, menar Skatteverket i en ny rapport. Det är nu hög tid att avskaffa skatten, skriver företrädare för Energiföretagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.