SR > Nyheter

Tuesday, 26 October, 12:40

SR - 23 sep 21 kl. 05:36

CDU hoppas på Merkeleffekten inför valetMed tre dagar kvar tills Tyskland går till val ser socialdemokraterna ut att bli landets största parti efter valet. Men avståndet till kristdemokraterna är bara några procentenheter och i slutspurten hoppas nu kristdemokraterna att den avgående förbundskansler Angela Merkel ska kunna ge sitt parti en skjuts. Men Angela Merkels draghjälp vid de sista valmötena kommer för sent, menar kritiker..
Läs mer på SR
Läs mer om:
CDU, Merkeleffekten, Tyskland, Angela Merkel, Angela Merkels

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CDU, hoppas, Merkeleffekteninför , valet

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Över sex miljoner sjuksköterskor saknas i världen

Det saknas över sex miljoner sjuksköterskor totalt i världen. Coronapandemin har ytterligare förvärrat situationen. Den största bristen finns i låg- och medelinkomstländer i Afrika, Sydostasien och östra Medelhavsområdet.

SR - 45 minuter sedan

Bara 20 kommuner har infört nya boendeformen för äldre

Ett av Socialdemokraternas vallöften 2018 var att det skulle byggas fler boenden för äldre som behövde hjälp att bryta sin isolering, men som inte behövde dygnet runt-omvårdnad. Men Ekots granskning kan visa att få sådana boenden, så kallat biståndsbedömda trygghetsboenden, har tillkommit. Socialminister Lena Hallengren tycker ändå att regeringen levt upp till vallöftet, bland annat eftersom kommunerna getts möjlighet att öppna sådana boenden..

SR - 1 timme sedan

Just nu: 17-årig pojke frias för mordet på 16-åring

En 17-årig pojke frias från misstankar om mord på en 16-åring, som sköts till döds på en skolgård en sen kväll i Länsmansgården i Göteborg i mars 2020. Förutom den mördade pojken sköts även hans flickvän och två vänner. De överlevde dådet..

SR - 1 timme sedan

Danskt företag misstänks ha sålt flygbränsle till Syrien under kriget

Det danska företaget Dan-Bunkering misstänks för att i hemlighet ha sålt hela 172 000 ton flygbränsle till Syrien under inbördeskriget. En historia Danmarks Radio var först med att berätta om. Totalt handlar det om 33 leveranser mellan 2015 och 2017, som alla bröt mot EU:s sanktioner mot Syrien som infördes 2014.

SR - 4 timmar sedan

Rikspolischefen: "En synnerligen allvarlig situation"

De senaste tre åren har det skett nästan en skjutning per dag i Sverige. Sedan 2018 har 170 personer fallit offer för dödsskjutningar. 17 av dom morden har skett i Järvaområdet men bara ett enda av dessa har hittills klarats upp.

SR - 5 timmar sedan

Unga borde ha förtur i bostadskön

I Sverige oroar sig var tredje ung vuxen för var de ska bo i framtiden, dessutom tvekar lika många inför att bilda familj på grund av boende. Enligt Hyresgästföreningen måste därför unga vuxna få förtur i bostadskön skriver Marie Linder och Ola Palmgren från Hyresgästföreningen på DN Debatt idag. Bristen på bostäder gör, enligt Hyresgästföreningen att, var fjärde vuxen mellan 20 och 27 år fortfarande bor hemma..

SR - 5 timmar sedan

Regeringen flyttar pengar från a-kassan till aktivitetsstöd för arbetslösa

Regeringen ändrar nu i anslagen till Arbetsförmedlingen så att pengar som var avsedda för a-kassa kan användas till aktivitetsstöd i stället. Som Ekot har rapporterat bedömer Arbetsförmedlingen att drygt 10 miljarder kronor måste lämnas tillbaka till statskassan men nu kommer alltså nya besked. "Regeringen avser att göra en omfördelning av medel från a-kassan till aktivitetsstöd för att fler arbetslösa ska kunna få en insats", säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark..

SR - 5 timmar sedan

TCO: Skyddsombud och arbetsgivare saknar tid för arbetsmiljöarbete

Både skyddsombud och arbetsgivare saknar tid för arbetsmiljöarbetet. Skyddsombud involveras inte i det systematiska arbetet med arbetsmiljön. Kunskap saknas.

SR - 6 timmar sedan

Facebook skyller lägre intäktsökning på Apple

Vinsten för Facebooks tredje kvartal ökade med 17 procent jämfört med samma period förra året, till 9,19 miljarder dollar för perioden juli - september 2021. Intäktsökningen har mattats av, något som Facebook menar bland annat beror på Apples nya funktion som ger användare mer kontroll över hur deras aktiviteter online spåras, en del av underlaget för Facebooks försäljning av riktade annonser. När Facebooks företagskultur och affärsetik just nu ifrågasätts väljer företaget själv att betona satsningarna på att utveckla nya virtuella upplevelser i företagsdivisionen Facebook Reality Labs..

SR - 6 timmar sedan

Ekot på en minut

Ensamma äldre tvingas bo kvar hemma – minst tusen personer fick avslag på att få flytta till ett äldreboende under första halvåret i år. I Sudan har minst sju personer dödats i protester mot militärkuppen igår. Flera länder har fördömt kuppen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.