SvD > Nyheter

Tuesday, 26 October, 14:40

SvD - 23 sep 21 kl. 05:30

Tyske S-toppen: Vi ska bli lika bra som SverigeHan har vinden i ryggen och hoppas avlösa Angela Merkel som Tysklands förbundskansler.I valrörelsen satsar socialdemokraten Olaf Scholz allt på klassiska välfärdsfrågor. Det goda exemplet? Sverige..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sverige, Angela Merkel, Tysklands, Olaf Scholz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyske, S-toppenVi ska bli , lika, brasom , Sverige

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Förarna får kritisera Qatar: "Gjort framsteg"

Om en knapp månad står Qatar värd för Formel 1-cirkusen, exakt ett år innan landet ska arrangera fotbolls-VM.Och förarna kommer att få säga precis vad de vill, till och med kritisera landet för brister i de mänskliga rättigheterna..

SvD - 15 minuter sedan

Lena Hallengren väljs in i innersta maktkretsen

Ett nytt namn tar snart plats i Socialdemokraternas innersta maktkrets. På kongressen nästa vecka kommer socialminister Lena Hallengren – som fått mycket uppmärksamhet under pandemin – att väljas in i partiets verkställande utskott, erfar SvD. .

SvD - 15 minuter sedan

Svenska spelundret flyttar ut: ”Väldigt svårt”

Sveriges dataspelsbransch fortsätter att växa – men den stora tillväxten sker nu utanför landet, visar nya siffror. Uppköp, kompetensbrist och hårdare konkurrens om utvecklare ligger bakom trendskiftet. .

SvD - 15 minuter sedan

”Whiplash”-väder lyfter klimatfrågan i USA

Efter torka och bränder kom skyfall och översvämningar. Extremvädret i Kalifornien anses vara exempel på de klimatförändringar som Cop26-mötet i Glasgow måste hantera. ”Vi måste identifiera svaga punkter och anpassa samhället”, säger meteorologiprofessorn Anna Rutgersson..

SvD - 30 minuter sedan

”Skyhöga bensin­priser bromsar omställningen”

Om en alltför stor del av företagens intäkter går till höga skatter på bränslen med mera så minskar utrymmet drastiskt att investera i åtgärder som minskar utsläppen. Det skriver Günther Mårder och Philip Thunborg, Företagarna..

SvD - 45 minuter sedan

Fortsatt strid om energipriserna i Europa

Striden fortsätter.EU-länderna är inte överens om hur man ska möta de kraftigt höjda energipriserna, som kan göra vintern svår och extra kall för många..

SvD - 45 minuter sedan

Löfven: Jag nonchalerar inte riksdagen

Statsminister Stefan Löfven (S) kritiseras för att han inte lyft fram kärnkraft som ett hållbart alternativ på EU-toppmötet. Nu KU-anmäler Sverigedemokraterna Löfven för att ha struntat i EU-nämndens förhållningsorder.– Varför ska vi ha EU-nämnden över huvud taget i så fall?

SvD - 1 timme sedan

Många nya ansikten i basketdamernas kvaltrupp

Systrarna Eldebrink och Kalis Lloyd har avslutat sina landslagskarriärer och Amanda Zahui kommer inte att spela. Generationsväxlingen i damlandslaget är tydlig inför det stundande EM-kvalet.– Det är dags för andra spelare att få de stora rollerna i landslaget, säger basketförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.