SR > Nyheter

Tuesday, 26 October, 01:38

SR - 23 sep 21 kl. 04:00

Deltidspendlarna ny utmaning för kollektivtrafikenNär rekommendationen om att jobba hemma tas bort den 29 september väntas många fortsätta jobba delar av veckan hemifrån. För att möta de nya deltidspendlarna har åtta länstrafikbolag antingen infört, eller kommer införa, periodbiljetter för dem som vill resa 10 dagar bara på en månad, visar Ekots genomgång. Ytterligare några utreder nya alternativ. ”Det behövs ett mellanting mellan enkelbiljett och månadsbiljett” säger Per-Anders Staav, som företräder pendlare i Mälardalsregionen där Mälardalstrafik ännu inte infört något nytt biljettalternativ..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Per-Anders Staav, Mälardalsregionen, Mälardalstrafik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Deltidspendlarnany , utmaningför , kollektivtrafiken

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Efter 129 år – nu lämnas konstverken tillbaka till Benin

Frankrike har beslutat att återlämna 26 konstföremål från franska museer till västafrikanska Benin, varifrån de togs under kolonialtiden. De 26 konstföremålen som fördes till Frankrike för över 100 år sedan betraktas som en del av nuvarande staten Benins kulturarv. Återlämnandet bygger på ett beslut av Frankrikes president Emanuel Macron att börja göra upp med landets koloniala historia med plundringen av stora mängder av konstskatter.

SR - 4 timmar sedan

Arbetsförmedlingens nya uppdrag – ska analysera jobbmatchning

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag av regeringen att analysera hur själva matchningen mellan arbetslösa och lediga jobb ska bli bättre. Enligt regeringen ska de så kallade matchningstjänsterna ge ett bra stöd till alla deltagare och finnas i hela landet. En fråga att lösa är hur ersättningen till leverantörerna ska se ut..

SR - 5 timmar sedan

Erdogan gör inte verklighet av hotet att utvisa ambassadörer

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan tycks inte göra verklighet av hotet att utvisa tio ambassadörer, bland dem Sveriges, för ett gemensamt uttalande till stöd för en känd aktivist. I ett tv-sänt tal i kväll gick Erdoğan hårt åt ambassadörerna men gav inga signaler om att de ska utvisas..

SR - 6 timmar sedan

Vintern avgörande för många turistföretag i Nordnorge

Turismen är viktig för många kommuner i Nordnorge och efter att landet slopat restriktioner hoppas nu turistföretagen att den betydelsefulla vintersäsongen ska bli bra. Lone Helle, turistchef i Tromsöregionen, säger att det är avgörande för många företags överlevnad, då företagen levt på sparade pengar som nu börjar ta slut. ”Vi ser att det är mycket mer efterfrågan.

SR - 6 timmar sedan

Cementa väntar otåligt på juridisk lösning

Cementa anser sig ha fått stöd från en tung remissinstans, SGU, Sveriges geologiska undersökning. De flesta remissinstanser är dock negativa till fortsatt brytning och cementtillverkning. En ny rättslig prövning beräknas ta mellan tre och fem år..

SR - 7 timmar sedan

Internationell oro över utvisning av ambassadörer

Det kom oroliga internationella reaktioner på måndagen över att Turkiet är på väg att utvisa 10 ambassadörer från olika länder, däribland Sverige. Turkiets president Erdogan förklarade i helgen ambassadörerna icke önskvärda i landet efter att de uttalat sig om den fängslade entreprenören och filantropen Osman Kavala. Turkiets regering har dock ännu inte gett några officiella besked om utvisningar och flera av de berörda länderna, även Sverige, har meddelat att de följer internationell rätt om att inte lägga sig i ett lands inre angelägenheter..

SR - 7 timmar sedan

Analytiker: Mindre intresse för Volvo Cars än väntat

Intresset för att köpa aktier i biltillverkaren Volvo Cars har varit lägre än väntat, menar analytiker. Priset på aktien sätts också till det lägsta i det intervall som fanns. ”Det tyder på att intresset varit mindre än vad Volvo hade hoppats på och att bolaget har blivit pressat till det lägre intervallet för att institutionerna ska vara intresserad av att investera”, säger Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton till Ekot.

SR - 8 timmar sedan

Våldsamma protester mot militärkuppen

På måndagen genomfördes en militärkupp i Sudan. Under de tidiga morgontimmarna greps samtliga medlemmar i landets civila övergångsregering. Några timmar senare förklarade general Abdel Fattah al-Burhan i tv att övergångsrådet har upplösts och att undantagstillstånd är utlyst.

SR - 8 timmar sedan

Ungdomsledare i Husby: Hoppas fler får upp ögonen för skjutningarna nu

Fortfarande har Polisen inte gripit någon efter mordet på rapartisten Nils "Einár" Grönberg som sköts till döds i Hammarby sjöstad i torsdags kväll. Hittills i år har 21 personer skjutits till döds i Stockholmsregionen. Bara i stadsdelarna i Järva har nio personer skjutits ihjäl.

SR - 9 timmar sedan

Skärpt brottskontroll inför högskoleutbildningar

Sökande till vissa yrkesutbildningar måste, för att kunna antas, kunna styrka genom belastningsregistret att de inte gjort sig skyldiga till allvarligare brott Det är förslaget i en utredning som presenterats idag för regeringen. Utbildningarna det gäller bör enligt utredningen vara de till läkare, lärare, sjuksköterska, psykolog och fysioterapeut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.