SVT > Inrikes

Thursday, 28 October, 23:45

SVT - 22 sep 21 kl. 21:54

Ribbenvik om utvisningen av Tim, 3: ”Väldigt sällan de går att genomföra”Treårige Tim ska utvisas ensam till Nigeria, enligt ett beslut i Migrationsdomstolen. Detta trots att hans släktingar inte vill ta emot honom. Men enligt Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket, är det inte omöjligt att utvisningen stoppas. – Min erfarenhet av liknande fall – nej, det är väldigt sällan de går att genomföra, säger han i Aktuellt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tim, Nigeria, Migrationsdomstolen, Mikael Ribbenvik, Migrationsverket, Aktuellt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ribbenvikom , utvisningenav , Tim3 , Väldigt, sällande , går att genomföra

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Var fjärde sjätteklassare underkänd i minst ett ämne

Mer än var fjärde sjätteklassare fick underkänt i något skolämne i våras. Det visar en ny rapport från Skolverket..

SVT - 4 timmar sedan

SKR om gängvåldet: Krävs lika mycket pengar till socialen som till polisen

Socialtjänsterna behöver lika mycket riktade pengar som regeringen satsar på polisen för att bryta ungas rekrytering till gängkriminalitet. Det menar Sveriges kommuner och regioner, som vill se nationella satsningar för att bryta rekrytering till gängvåldet..

SVT - 4 timmar sedan

Stefan Löfven försvarar pågående Las-förändringar

Vänsterpartiet vill skjuta upp Las-förändringar till efter valet men det säger Stefan Löfven (S) blankt nej till. I en intervju i Sveriges Radio Ekot försvarar han de pågående förändringarna i arbetsrätten. – Alternativet hade varit att man inte inte fått omställningsstödet utan fått sämre konfliktregler och längre provanställningar med en högerregering, säger Löfven..

SVT - 8 timmar sedan

Smittan ökar i Europa – stabilt läge i Sverige

Spridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Europa medan situationen i Sverige är mer stabil. Det sade statsepidemiolog Anders Tegnell på torsdagen, men han varnade för att unga ovaccinerade kan driva smittan. – Det finns en del tecken på att det håller på att gå upp litegrann, men inte till någon drastisk nivå..

SVT - 8 timmar sedan

Karin Tegmark Wisell blir ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten

Förra året gick regeringen ut med en annons om att de söker en ny generaldirektör och chef till Folkhälsomyndigheten. Nu står det klart att det blir Karin Tegmark Wisell som tar över, när Johan Carlson går i pension. – Jag är så klart mycket glad och hedrad för att få detta förtroende, säger Tegmark Wisell på en pressträff..

SVT - 11 timmar sedan

Lena Hallengren: Inte ett problem i sig att medel blir över

Hundratals miljoner kronor i satsningen Äldreomsorgslyftet att frysa inne i år, det visar en beräkning som SVT Nyheter gjort.  Anledningen är att många kommuner kommer har haft svårt att omsätta pengarna.  “Det är i sig inte ett problem”, säger Socialminister Lena Hallengren (S)..

SVT - 14 timmar sedan

Jennies familj ska vräkas – trots kommunens nollvision

Jennie och barnen fick en bostad efter flera års flyttkaos. Nu ska de vräkas, trots stadens nollvision. – Vi trodde att vi hade fått den hjälp vi behövde men nu får vi börja om från början, säger Jennie i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 15 timmar sedan

Hanif Bali ställer inte upp i riksdagsvalet

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ger nya besked på sin Facebooksida. Han kommer inte att ställa upp i nästa riksdagsval. ”Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv”, skriver Bali..

SVT - 17 timmar sedan

Hundratals miljoner till äldreomsorgen kommer brinna inne

Den 1 november är sista dagen då kommuner kan ansöka om de statliga pengarna som är avsatta för Äldresomorgslyftet 2021. I år har nästan alla kommuner begärt ut hela eller delar av sitt bidrag, men hundratals miljoner kommer brinna inne då många kommuner har svårt att göra av med pengarna..

SVT - Igår: 22:18

Skönhetsideal på sociala medier skadar unga tjejers psykiska hälsa

Att titta på bilder innehållande skönhetsideal är genomgående kopplat till mer negativa känslor kring sin egen kropp, fler ätstörda beteenden och lägre självkänsla, det beskriver en ny studie som gjorts på Karolinska Institutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.