SVT > Inrikes

Saturday, 23 October, 23:08

SVT - 22 sep 21 kl. 17:49

Jan Guillous uppmaning till Vänsterpartiet: ”Måste bli av med identitetsidioterna”Vänsterpartiet har medvind i opinionen – men enligt Jan Guillou, en av Sveriges mest kända socialister, kommer partiet aldrig att kunna konkurrera på allvar med Socialdemokraterna om man inte gör upp med identitetspolitiken. – Om jag hade varit med i Vänsterpartiet hade jag sagt vi måste kasta ut alla de där som springer omkring i vårt parti och talar om hudfärg, säger han i en intervju med Politikbyrån..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Guillous, Vänsterpartiet, Jan Guillou, Sveriges, Socialdemokraterna, Politikbyrån

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, Guillous, uppmaningtill , VänsterpartietMåste bli av med , identitetsidioterna

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Därför ratades elbilen i bilismens barndom

Det är inte bara idag som elbilen är på tapeten. I bilismens barndom, i början av 1900-talet, stod utvecklingen ett tag och vägde mellan om man skulle köra el- eller bensinbilar. Nu har forskare på Lunds universitet kunnat visa vad det var som hämmade utvecklingen.

SVT - 4 timmar sedan

Så använder gängen rapmusiken – och vice versa

En del rappare och gängkriminella får utbyte av varandra i form av status. Genom musikvideor och låttexter kan artister med gängkopplingar skicka destruktiva signaler om hämnd eller fiender som ska tas omhand. – Bara de insatta förstår och det räcker ibland för att personer ska hämnas eller utsätta de här personerna för våld, säger Diamant Salihu, reporter..

SVT - 8 timmar sedan

Företagen som fick mest krisstöd gjorde vinst på 43 miljarder

De tre företag som tagit emot störst permitteringsstöd under pandemin gjorde sammanlagd vinst på 43 miljarder. Det visar SVT:s granskning. Enligt lagen ska stöden bara gå till företag med ”allvarliga ekonomiska svårigheter”..

SVT - 8 timmar sedan

”Kärnkraft kan inte vara Moderaternas enda svar på klimatfrågan”

I dag spikades Moderaternas klimatpolitik på arbetsstämman i Helsingborg. Stort fokus ligger på kärnkraftens roll. – Det är bra men det kan inte vara Moderaternas enda svar på klimatfrågan, säger Moderata ungdomsförbundets ordförande Matilda Ekeblad..

SVT - 10 timmar sedan

Kunskaps-boom på Tiktok – miljardvisningar bland unga användare

Hashtagen #Learnontiktok startades av plattformen Tiktok och har i dag omkring 185 miljarder visningar. – Det ger en otrolig effekt att se en till exempel en läkare förklara något som man kanske tyckte var lite tråkigt, säger Karin Winther, digital strateg..

SVT - 10 timmar sedan

Ulf Kristersson: ”Svenska rättsstaten är hotad”

Moderatledaren Ulf Kristersson tar upp våldet från gängkriminella som ett av de största problemen i Sverige just nu. – Det som händer nu är ett hot mot hela den svenska rättsstaten, säger Ulf Kristersson under sitt tal på M-stämman i Helsingborg..

SVT - 10 timmar sedan

Tiktok-läkaren Tracy: ”Jag är ingen influencer”

Läkaren Tracy Ghattas, även känd som Tiktok-läkaren, har över 70 000 följare på plattformen. Där postar hon videos med målet att utbilda och informera om medicinska frågor. – Jag tänkte: undra om jag kan sprida information om saker som folk inte vet men förmedla det på ett mer vardagligt sätt, säger Tracy Ghattas..

SVT - 10 timmar sedan

Mordet på Nils ”Einár” Grönberg

Artisten Nils ”Einár” Grönberg har skjutits ihjäl. Detta vet vi om vad som skett..

SVT - 12 timmar sedan

Åklagare häver anhållandet för två av IS-kvinnorna

I torsdags kväll anhölls tre kvinnor misstänkta för krigsförbrytelser i Syrien. Åklagarna har beslutat att häva anhållandena i två fall, skriver de i ett pressmeddelande..

SVT - 14 timmar sedan

Ännu ingen gripen för mordet på Einár

Avspärrningarna har hävts i Hammarby sjöstad i Stockholm där 19-årige rapparen Nils Grönberg, känd som Einár, under torsdagkvällen sköts ihjäl. Ännu har ingen misstänkt gripits av polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.