SR > Nyheter

Tuesday, 26 October, 19:47

SR - 22 sep 21 kl. 16:56

Vulkanen på La Palma: Utbrottet mot en explosiv fasVulkanutbrottet på Kanarieön La Palma väntas gå in i en explosiv fas när lavan i kväll når havet. Då kommer mycket giftiga gaser att frigöras, varför allmänheten måste hålla sig på långt avstånd. Lavan slukar allt som kommer i dess väg. Hittills har 155 hektar mark, alltså ett område motsvarande runt 300 fotbollsplaner, täckts av lava. 320 hus har begravts och 6 000 personer har tvingats evakueras.
Läs mer på SR
Läs mer om:
La Palma, Kanarieön La Palma, Alejandro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vulkanenpå La , Palma, Utbrottetmot en , explosiv, fas

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Anna Ekström (S) slår ifrån sig Pisa-kritik: “Håller inte med”

Riksrevisionen utdelade hård kritik mot både regeringen och Skolverket i våras, när de presenterade sin rapport om Pisa-undersökningen 2018, där alldeles för många hade undantagits från att delta. I en skrivelse till riksdagen instämmer regeringen i en del av kritiken, men inte allt. ”Regeringen håller inte med Riksrevisionen om att det gjordes för lite från regeringens sida för att ta reda på vad som gällde med Pisa 2018”, säger Anna Ekström (S) utbildningsminister..

SR - 2 timmar sedan

Linda förlorade sin pappa: “Han är en av de 15 000 som tagits ifrån oss”

I dag passerade Sverige 15 000 döda med corona enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Linda Almqvist Johansson förlorade sin pappa i covid-19 tidigt under pandemin, han gick bort den 3 april 2020. Hon berättar att hon kommer alltid ha med sig att han gick bort i pandemin när hon tänker på honom.

SR - 2 timmar sedan

FN-rapport: Klimatlöften långt från målet

När de flesta länder uppdaterat sina åtaganden i Parisavtalet, så är ambitionerna för låga, enligt Emissions Gap Report från FN:s miljöprogram. Ländernas klimatlöften väntas sänka utsläppen med 7,5 procent istället för de 55 procent som krävs för Parisavtalets mål. Inger Andersen, UNEP: "Utsläppsgapet måste slutas inom åtta år".

SR - 2 timmar sedan

Lokalpolisen: Unga ska inte bara träffa polis när något hänt

För att bryta nyrekryteringen till kriminella gäng måste socialsekreterare och polisen jobba tätt ihop. Det säger Socialminister Lena Hallengren. Även lokalpolisen Frank Carlsson i Järva håller med om att hela samhället måste kraftsamla och att det viktigaste för att stoppa utvecklingen är att satsa på skolan och fritidsaktiviteter för unga.

SR - 2 timmar sedan

Energikris splittrar EU-länderna

Åsikterna gick brett isär när EU:s energiministrar kallats till extramöte för att diskutera åtgärder mot de rusande energipriserna. En fråga som vållade särskilt stor debatt var hur priserna sätts på den europeiska energimarknaden där vissa länder vill minska gasprisets påverkan. ”Jag tror inte det är görbart med mindre än att vi minskar vårt beroende av rysk naturgas”, säger energiminister Anders Ygeman..

SR - 2 timmar sedan

Stark kritik mot att äldre tvingas bo kvar hemma

Trots Socialdemokraternas vallöfte om fler boenden för äldre tvingas många fortfarande bo kvar hemma. Äldre nekas plats på äldreboende trots att de kan vara både sjuka och isolerade, visar Ekots genomgång. Flera riksdagspartier vill nu se krafttag mot problemen..

SR - 2 timmar sedan

Fortsatta protester i Sudan efter militärkuppen

Idag har protesterna fortsatt i Khartoum i Sudan efter gårdagens militärkupp där landets övergångsregering avsattes. Den avsatte premiärminister Abdalla Hamdok hålls gripen i kuppgeneralens hus, för "hans egen säkerhets skull", som det sas. De övriga civila ministrarna i övergångsregeringen hålls på en militärbas utanför Khartoum.

SR - 4 timmar sedan

Östeuropa drabbat av fjärde vågen av coronafall

Just nu rasar fjärde vågen av coronapandemin i många länder i Central- och Östeuropa. I norra Grekland där Ekots korrespondent Filip Kotsambouikidis befinner sig är smittan utbredd och IVA-vården hårt belastad. Längre österut, i Rumänien, har man i flera veckors tid haft de högsta dödstalen i världen och inför nu hårda restriktioner, bland annat utegångsförbud efter kl 22 för ovaccinerade personer.

SR - 4 timmar sedan

Löfven anmäls till KU – ville inte kalla kärnkraft för hållbart

Statsminister Stefan Löfven (S) har KU-anmälts av Moderaterna och Sverigedemokraterna för att han struntat i att lyfta fram kärnkraft som ett hållbart alternativ på EU-toppmötet i torsdags. En majoritet i EU-nämnden hade gett Löfven ett mandat för att han skulle ta upp att kärnkraft bör klassas som hållbart i EU:s regelverk och omställning av samhället. Löfven tog upp kärnkraften på mötet – men kallade den inte för hållbar..

SR - 5 timmar sedan

Över 15 000 döda med covid-19 i Sverige

Sverige har nu passerat 15 000 döda med covid-19 sen pandemins början. Under 2020 avled runt 9 000 personer med covid-19 i Sverige, och hittills under 2021 är det alltså runt 6 000 personer som dött med corona. Men det är svårt att säga om Sverige har en ovanligt hög överdödlighet på grund av corona, säger Thomas Lindén avdelningschef på Socialstyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.