PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 October, 14:42

PrivataAffärer - 22 sep 21 kl. 15:32

JP Morgan: Fed kan tvingas till skarp kursförändring nästa årFed-ordföranden Jerome Powell har redan påtalat att det innan årets slut kan komma att ske en nedskruvning av den extremt expansiva och stimulerande penningpolitik som förts sedan pandemins utbrott. Nya besked från Federal Reserve och Jerome Powell väntas senare under onsdagen, i samband med stundande räntebesked, och den senaste tidens glödheta inflationsuppgång har fått vissa investerare att börja skruva på sig. Om utvecklingen fortsätter kommande månader så blir centralbanken tvungen att agera hastigt, spår bankchefen i en intervju med CNBC. Ett sådant scenario, där inflationen blir så hög att ”centralbanken får kasta sig på nödbromsen” kommer leda till stora reaktioner i marknaden, menar Jamie Dimon. ”Jag säger inte att det kommer bli så här, men det är
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Morgan, Jerome Powell, Federal Reserve, CNBC, Jamie Dimon, Federal Reserves

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JP Morgan, Fedkan , tvingastill , skarp, kursförändringnästa år

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är aktierna som gått bäst sedan notering

Det heta börsklimatet har gjort att många bolag vill notera sina aktier på börsen eller på en marknadsplats.  Vid årsskiftet fanns 900 bolag listade i Sverige och nu har vi passerat 1000-vallen vilket gör Sverige till ett av de länder i Europa som har flest noterade bolag, noterar Alexander Gustafsson i ett inlägg på Nordnetbloggen. ”Börsåret 2021 kommer att bli ett nytt rekordår vad gäller antal IPO:er under ett kalenderår”, skriver han.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Di: Swedbank riskerar nya böter från FI

Efter att i mars 2020 ha dömt Swedbank att betala 4 miljarder kronor i böter för allvarliga brister i arbetet med att motverka penningtvätt, inledde FI i september samma år en ny undersökning om misstänkt brott mot Mar i samband med härvan. Myndighetens slutsatser har nu meddelats banken och FI skriver att Swedbank misstänks för överträdelse av artikel 18 i Mar. Det handlar om att banken inte upprättat några insiderlistor efter larmen som tydde på brister i arbetet mot penningtvätt.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Pareto: Stark orderingång bådar för gott slut 2021 för Getinge

Det innebär fortsatt stark försäljning för Life Science och respiratorer/ECMO, långsammare återhämtning för elektiv kirurgi och fortsatta förseningar att få order att slå igenom i försäljningen i affärsområdet Surgical Workflow. Getinges orderingång ökade 21,8 procent organiskt i det gångna kvartalet. Pareto pekar på att den starka orderingången bådar gott för en stark avslutning på 2021.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Danske: Obligationer kan ge negativ avkastning kommande året

”Det stärker bilden av att marknadsräntorna kommer att stiga något på 6-12 månaders sikt. Stigande räntor är en motvind för avkastningen på obligationer, som därmed väntas ge en mycket låg eller till och med negativ avkastning det kommande året. För bankaktier är stigande räntor positivt”, skriver Danske Bank.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Klarnagrundarens investeringsbolag rusar i premiären

Emissionen på 87 miljoner kronor som Flat Capital gjorde inför noteringen på First North tecknades till över 1.400 procent. Men trots det stora intresset har faktiskt alla 27 000 som anmält intresse fått tilldelning i form av en post på 2500 kr per investerare.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Brett teckningsintervall i Synsams notering

Baserat på prisintervallet blir det totala värdet på erbjudandet 2,1-2,5 miljarder kronor. Aktierna som säljs av huvudägaren CVC motsvarar 35 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder, C Worldwide Asset Management Fondsmaeglerselskab Danmarks filial i Sverige har åtagit sig att förvärva aktier till ett värde om 950 miljoner kronor, motsvarande 12,4 procent av erbjudandet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Investor till 220 kr från 208 kr, efter måndagens kvartalsrapport. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lägre omsättning än väntat för Getinge

Getinges ebita-resultat före engångsposter blev 1.160 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig ett justerat ebita-resultat på 1.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Danske får bakläxa av FI

Danske Bank ska därför åtgärda dessa brister senast den 30 juni 2022. I juni 2020 inledde FI en undersökning med syfte att undersöka efterlevnad av lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. I undersökningen har det framkommit brister i Danske Banks arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Stora Enso slog förväntningarna

Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 410 miljoner euro för det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 371 miljoner euro enligt Infronts sammanställning av nio analytikers prognoser. Den operativa rörelsemarginalen blev 15,9 procent, att jämföra med väntade 15 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.