Nyan > Svenskfinland

Friday, 22 October, 08:03

Nyan - 22 sep 21 kl. 14:09

Havsörninventering tyder på att stammen är stabil598 häckande havsörnspar i hela landet, och minst 562 levande ungar: det är resultatet från Fiskgjusstiftelsens årliga inventering av Finlands häckande havsörnsstam. – På Åland förefaller havsörnsstammen nu vara ganska mättad, säger Torsten Stjernberg, områdesansvarig för Åland i inventeringen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Fiskgjusstiftelsens, Finlands, Åland, Torsten Stjernberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsörninventering, tyderpå att , stammenär , stabil

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Anna Westerlund fortsätter i Åland United

Anna Westerlund spelar i Åland United även nästa säsong. Det skriver Mikael Virta i ett pressmeddelande. Westerlund spelade i torsdags sin 135:e A-landskamp, och laddar nu inför ytterligare en kvalmatch mot Irland på tisdag.

Nyan - 1 timme sedan

Seminariedeltagare testade positivt för covid-19

”En av deltagarna i onsdagens demilitariseringsseminarium har vid hemkomsten testat positivt för covid-19”. Det skriver lagtingsdirektör Susanne Eriksson i ett pressmeddelande under torsdagskvällen. ”Alla som deltagit i seminariet eller som på annat sätt har kommit i kontakt med seminariedeltagarna uppmanas därför att bekanta sig med gällande regler för covid-test och att vara uppmärksamma på symptom”.

Nyan - 2 timmar sedan

Moderaterna tappar i Åland Gallup

Moderaterna tappar 2 mandat om det vore val i dag. Det framgår i senaste Åland Gallup där Centern fortsättningsvis är största partiet, tätt följt av Liberalerna. .

Nyan - 12 timmar sedan

”Drömpop och power” på Alandica

Nu på fredag spelar den dansk-svenska popduon RKDIA på Alandica. Enligt pressmeddelandet från arrangerande Nordens institut på Åland (Nipå) kan publiken förvänta sig ”drömpop och power” och ”känsloförflyttande, drömlika och tunga beat”. .

Nyan - 15 timmar sedan

990 euro i böter för strypgrepp

En man i trettioårsåldern döms till trettio dagsböter på totalt 990 euro för misshandel. .

Nyan - 16 timmar sedan

Finsk Handel stöttar förenklade tullregler

Från och med första juli måste man tulla in även tidningar som importeras till Åland över skattegränsen. Men ett nytt förslag i riket skulle göra detta enklare.Förslaget för nu stöd av Finsk Handel.

Nyan - 16 timmar sedan

Joakim Söderberg återanställs, men säger upp sig direkt

Joakim Söderberg återanställs som chef för Datainspektionen på Åland. Det beslutade kansliminister Harry Jansson (C) i en enskild föredragning i dag. Därmed anställs Joakim Söderberg som myndighetschef för datainspektionen för tiden mars 2019 till och med den 28 februari 2023.

Nyan - 18 timmar sedan

Biträdande utrikesminister: ”Vi lyckades inte hela vägen”

Sveriges biträdande utrikesminister Robert Rydberg, som deltog i gårdagens seminarium kring demilitariseringen, tycker att Sverige gjorde bra försök att lösa de problem som uppstod för gränsregionerna under pandemin, men att beslutsfattarna varken i Sverige eller i Finland nådde ända fram när det gäller Ålands gränsproblematik. .

Nyan - 20 timmar sedan

Rekordstor utdelning från kulturstiftelsen

Sammanlagt 137 626 euro – så mycket delar Ålands kulturstiftelse ut i stipendier och understöd i år. Summan är rekordstor, och nästan dubbelt så stor som förra årets utdelning på 69 021 euro. .

Nyan - 22 timmar sedan

Äldre man fick 2 375 euro i böter för tio brott

Ett skjutvapenbrott, ett brott mot bestämmelserna om explosiva varor, en trafikförseelse och sex fall av olovlig körning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.