Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 October, 00:05

Världen Idag - 22 sep 21 kl. 14:00

Israelisk aktör evakuerade 41 afghanska kvinnorAnsträngningarna för att rädda människor ut ur Afghanistan fortsätter. En israelisk hjälporganisation lyckades nyligen evakuera 41 kvinnor, som flögs till Förenade arabemiraten. Samtidigt försämras villkoren för afghanska kvinnor alltmer, trots tidigare löften om motsatsen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Afghanistan, Förenade

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israelisk, aktör, evakuerade41 , afghanska, kvinnor

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 minuter sedan

Sanningens ande leder in i hela sanningen – inte bort från den

Vi bör skyndsamt återgå till den distinktion som tidigare generationers väckelsekristna gjorde när de skilde mellan den organiserade ekumeniken och det som var Andens enhet. Det skriver Per Arne Imsen i replikskiftet med Ivar Lundgren om ekumenik..

Världen Idag - 5 minuter sedan

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk domstol fast att Polens lag ibland kan stå över Europadomstolen, vilket vi i lördags tog upp på denna sida. I tisdags kom så Polens premiärminister, Mateusz Morawiecki, och EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, i öppen dispyt i EU-parlamentet om Polens utmanande steg.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Allt för Sverige-profil tillbaka på svensk mark – vill flytta hit

För tre år sedan grät amerikanskan Tanya Edgil i svensk tv, som en av deltagarna i det populära programmet ”Allt för Sverige”. Anledningen till tårarna var svenskarnas gudsfrånvändhet. Nu är hon tillbaka i landet, med en önskan om att sprida Jesu kärlek..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Experter larmar: Utsatta barn faller mellan stolarna

Trots att Barnkonventionen förbjuder diskriminering av barn utifrån deras nationalitet blundar svenska myndigheter för att barn från andra länder lever i misär, i tält eller i bilar. Det framkom vid ett seminarium om människohandel med barn på måndagen..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Expert: Sverige har gjort eftergifter mot Israel

Hade den svenska regeringen kunnat skåda in i framtiden 2014 hade det troligtvis aldrig blivit något erkännande av den palestinska staten. Det tror experten Anders Persson. Ann Lindes (S) Mellanösternresa sker mot bakgrund av att Sverige på flera punkter har gått Israel till mötes för att förbättra relationerna, tror han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Kristen SVT-profil tillbaka på svensk mark – vill flytta hit

För tre år sedan grät amerikanskan Tanya Edgil i svensk tv, som en av deltagarna i det populära programmet ”Allt för Sverige”. Anledningen till tårarna var svenskarnas gudsfrånvändhet. Nu är hon tillbaka i landet, med en önskan om att sprida Jesu kärlek..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Lindes besök hyllas och kritiseras i Israel

Israeliska medier har stämt in i välkomnandet av den svenska utrikesministern Ann Linde (S). Enstaka kritiker påpekar dock att det svenska stödet till tvivelaktiga palestinska grupper fortsätter oförminskat. ”De svensk-israeliska relationerna börjar tina upp, men vi kan inte blunda för de pengar som den svenska regeringen ger anti-israeliska frivilligorganisationer”, skriver organisationen NGO Monitor..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Fler än 900 har tagit emot Jesus i Hillsong

Hillsong Church i Sverige har på kort tid fått be tillsammans med över 900 personer som sagt ja till Jesus. Fler än 130 av dem har hittills låtit döpa sig. – Jag uppfattar en andlig hunger hos människor, säger Hillsongs pastor Andreas Nielsen till Världen idag..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Vetenskapen och Bibeln ledde Krister Renard till Jesus

Universitetsstudier i fysik och matematik fick Krister Renard att överge sin ateism och i stället bli agnostiker. När han sedan läste Bibeln kom han fram till att den måste vara sann – och blev en kristen..

Världen Idag - 17 timmar sedan

200 ungdomar blev frälsta i Boråsväckelse

Ungdomar kom direkt från gatan och blev frälsta i den väckelse som utbröt i Pingstkyrkan i Borås på 1970-talet. Uppemot tvåhundra ungdomar blev frälsta, döpta och fyllda med Guds Ande. Många fler berördes dessutom indirekt, då team från Borås besökte andra platser och spred väckelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.