Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 21 October, 07:39

Cornucopia - 22 sep 21 kl. 13:14

Hemodlad lunchLigger lite efter med arbetet idag pga bland annat gympass och hinner inte skriva ett riktigt blogginlägg nu, utan redovisning av läsarnas landränta kommer någon gång runt 15-tiden. Så länge får det bli ett foto på en mestadels hemodlad lunch här på torpet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Det

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemodlad, lunch

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Elbilar innebär nya spännande fel

Idag spenderade jag min tid i Teslas lounge med ett faktiskt fel på bilen efter 12 500 mil. Elbilar innebär nya spännande fel som man inte får på fossilbilar.Pigg och kry igen Felet bestod i att bilen den senaste månaden varnat för låg nivå kylarvätska.

Cornucopia - Igår: 10:11

Lite lärdomar från SVT Hackad (SPOILERS)

SVT:s hacker- och säkerhetsteveserie Hackad har nu haft premiär och är antagligen för många en sedelärande historia om hur lätt det är att bli hackad. Dock visar också serien hur enkelt det är att inte kunna bli hackad, vilket två kändisar gav exempel på. INNEHÅLLER SPOILERSArrr!

Cornucopia - 22 timmar sedan

Spanska Fertiberia vill bygga fabrik i Luleå för 10 miljarder kronor - skapar kvävegödsel via elektrolys och förnyelsebar el - och 500 jobb

Den spanska gödselproducenten Fertiberia har skrivit på en avsiktsförklaring om att bygga en kvävegödselfabrik i Luleå för tio miljarder kronor. Tanken är att via förnyelsebar grön el med elektrolys producera kvävegödsel ammonium ur luft och vatten, istället för som idag normalt via fossilgas. Satsningen ska ge 2 000 byggjobb under fabriksbygget och 500 fasta jobb därefter.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Amerikanska 10-årsräntan upp rejält - börserna stiger i Asien på onsdagsmorgonen

Den amerikanska 10-årsräntan steg rejält under gårdagen, men någon effekt märks inte på börserna. I de asiatiska tidszonerna fortsätter upprekylen.Ger högre räntaStockholmsbörsen fortsatte sina uppgångar med OMXSPI på +0.

Cornucopia - Igår: 14:35

Strategisk kommunikation av Försvarsmakten - övade lastning av skarpa torpeder under beredskapskontrollen och Zapad-21

Dagens Nyheters Mikael Holmström skriver nu och har även publicerat foton från Försvarsmakten att man lastade skarp torpeder på ubåten HMS Uppland under beredskapskontrollen som var den svenska motövningen mot den ryska storövningen Zapad-21. Det hela är framför allt intressant då det handlar om strategisk kommunikation att Försvarsakten väljer att gå ut med detta och redovisa det nu.HMS Upplands systerfartyg HMS Halland.

Cornucopia - Igår: 13:14

Nu kan även du söka till operatör på Sektionen för operativ teknik (SOT)

Sektionen för operativ teknik (SOT) i svenska Försvarsmaktens specialförband har nu utlyst en tjänst som teknisk operatör. Kort sagt kan du söka till en sådan tjänst som min huvudperson Hanna Hjerta hade i romanen Drönarhjärta och bli en av Sveriges saltaste datornördar och fältmässiga nätverkstekniker.Drönarhjärta av Lars Wilderäng Platsannonsen innehåller kanske inget nytt i sig:"Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att verka som teknisk operatör inom Försvarsmaktens specialförband (FMSF)Att arbeta med avancerade tekniska system i fältAtt arbeta med fördjupningsfrågor inom eget specialområde samt följa utvecklingen i teknikens framkantEn teknisk operatör vid SOT kan ha olika kompetenser och fördjupningsområden.

Cornucopia - Igår: 08:35

Byggföretagen kan inte lämna en konjunkturprognos på grund av cementkrisen - "konjunkturen skjuts upp på obestämd tid"

Byggföretagens nya konjunkturrapport utelämnar en framåtblickande prognos. Detta med anledningen av cementkrisen och den osäkerhet det innebär för branschen, vilket gör det omöjligt att lägga någon prognos.Västlänken byggs i betong Byggföretagen skriver i sin färska konjunkturrapport (PDF):s"Den allmänna ekonomiska utvecklingen bjuder goda förutsättningar för stigande bygginvesteringar det närmaste året, men vi kan trots det inte förutsäga om det blir ökat eller minskat byggande under 2022 beroende på risken för att det blir brist på cement i Sverige.

Cornucopia - Igår: 07:49

Fear off: Börserna fortsatte uppåt under måndagen - uppgångar i Asien på tisdagsmorgonen

Upprekylen på börserna fortsatte under måndagen och börserna i de asiatiska tidszonerna är pigga även på tisdagsmorgonen, medan guldet faller tillbaka. Fear off verkar gälla och har ersatts med greed on. Och elbilsfloppen Volvo Car börsntoeras den 28:e oktober.

Cornucopia - I förrgår: 17:01

Väckelsemöte i Church of S:t Jobs - och när går Apple åter in i rackservermarknaden?

Ikväll klockan 19:00 svensk tid är det väckelsemöte i Church of S:t Jobs. Det stora som förväntas offentliggöras förväntas vara nya 14- och 16-tums högpresterande MacBook Pro, vilket också är vad bloggaren sitter och drömmer om. Med Apples nya energisnålare processorer kan man börja fundera på när och om Apple åter ger sig in i servermarknaden och återintroducerar rackbaserade XServer om några år - det finns enorma besparingar att göra på energiförbrukningen kontra t ex Intels energislukande processorer.

Cornucopia - I förrgår: 15:44

Äntligen kommer katt-teve utan plastnät

Efter nattens som värst -2.83 grader på vägen och -1.7 grader på husets väderstation i skuggat norrläge var det dags att bege sig till lokala Systembolagsombudet för att fylla på årets katt-teve.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.