Världen Idag > Nyheter

Saturday, 16 October, 11:36

Världen Idag - 22 sep 21 kl. 08:28

Benjamins extra kromosom blev välsignelse för familjenNär Benjamin Andersen växte upp visste han att han inte var som de andra. Han gick i skolan, lekte utomhus, hängde med sina syskon och gick på aktiviteter som andra barn, men skilde sig ändå från mängden. Benjamin föddes nämligen med 47 kromosomer i stället för 46..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Benjamin Andersen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Benjaminsextra , kromosomblev , välsignelseför , familjen

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Jazz om Jesus på Stockholmsfestival

Stockholm Jazz Festival arrangeras i huvudstaden den 15–24 oktober. Ett av inslagen är bandet Haney Love, bestående av makarna Anissa och Eric Haney, som med sin musik pekar på hoppet i Jesus. – Vi är jättetaggade inför detta, säger Anissa Haney till Världen idag..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hur mår det svenska debatt- och samtalsklimatet?

Veckans Hotspot tar pulsen på svenska debattklimatet. Henrik Jönsson, entreprenör och opinionsbildare, och Ivar Arpi, oberoende grävande journalist och krönikör på Svenska Dagbladet, är gäster i studion..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Ny skolskandal: ”Gömmer undan brister”

I våras slog Riksrevisionen fast att Sverige inte följt gällande regler för skolundersökningen PISA. Färsk granskning pekar nu på att regelbrott även kan ha påverkat det svenska resultatet i den senaste PIRLS-studien. – Det verkar som att man systematiskt gömmer undan brister i de här studierna, säger Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning, till Expressen..

Världen Idag - 4 timmar sedan

De ser Guds godhet i sin osannolika kärlekshistoria

En kongolesisk fattig fiskare utan ben och en svensk volontär på tillfälligt besök. Bara mötet mellan Nicolas och Frida var osannolikt – men på en strand i Kongo började kärlek uppstå. En kärlek som de fått kämpa mycket för.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Manifestationer mot slaveri på lördag

Tusentals personer världen över kommer på lördag att gå tillsammans för att uppmärksamma trafficking, vårt tids slaveri. Även i många svenska städer arrangeras evenemanget Walk for freedom..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Luther skrev om kyrkans babyloniska fångenskap

Skriften Om kyrkans babyloniska fångenskap har en central plats i reformationens utveckling och innehåller en genomgång av de sju sakramenten, med betoning på nattvarden och dopet. I den blir det tydligt hur Luther redan 1520 hade börjat tillämpa skriftprincipen, vilken innebär att en kristen i lärofrågor och i sitt samvete endast ska vara bunden vid Guds ord..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Återstart av luftförsvar tecken på helt nödvändig tillnyktring

Cirkeln sluts. I Världen idags allra första nummer (28/9, 2001) uppmärksammades riksdagens beslut att lägga ner flygflottiljen i Uppsala. Med nedläggningarna av F16 i Uppsala och F13 i Norrköping, vilket skedde 1994, lämnades Sveriges huvudstad utan flygförsvar.

Världen Idag - 11 timmar sedan

En helt vanlig söndag i Istanbul

Jag bor i Istanbul, Turkiet, tillsammans med 15 miljoner andra. 98 procent av dem är muslimer och de flesta känner ingen kristen alls. Men det finns några som följer Jesus.

Världen Idag - 11 timmar sedan

EU:s överstatlighet utmanas av Polen

EU-domstolens fördragsfästa juridiska överhöghet utmanas när den polska författningsdomstolen i ett utslag nyligen slagit fast att delar av lagstiftningen inom Europeiska unionen inte är förenlig med Polens egen grundlag. Det är alltså den polska författningen som äger företräde, inte EU-domstolens tolkningar.  Europeiska unionen kan, menar den polska domstolen, inte fatta vilka beslut som helst gentemot en enskild medlemsstat utan att den nationella grundlagen och suveräniteten urholkas.

Världen Idag - 15 timmar sedan

I helgen stiger lovsången från Huskvarna

I helgen hålls konferensen Lovsång 2021 i Kungsportskyrkan i Huskvarna – konferensen som först ställdes in, men som nu trots allt blir av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.