Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 October, 09:16

Världen Idag - 21 sep 21 kl. 17:00

Sverige och Israel återupptar dialogFör första gången sedan 2014 har en svensk och en israelisk utrikesminister fört ett formellt samtal. Genombrottet kommer bara några veckor innan Sverige står som värd för ett högprofilerat möte i Malmö om Förintelsen och bekämpande av antisemitism..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
 israel, Sverige, Malmö, Förintelsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeoch , Israel, återupptar, dialog

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Google anklagas för att vara ”dogmatisk sekt”

Stora nätbolag som Google, Facebook och Twitter har monopol på vår tids offentlighet. Det skriver Adam Cwejman i en ledare i Göteborgs-Posten. Googles avskedanden av oliktänkande visar att företaget har utvecklats till en dogmatisk sekt, menar han..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Han granskar nynazistiska forum på internet

Journalisten Lasse Josephsen har följt olika naziforum på nätet under några år och ser hur extremism och antisemitism ökar i både samhället och sociala medier. Han menar att dagens typiska nynazist ser helt annorlunda ut än många tror. – Parallellt med det trygga samhälle vi lever i pågår extrema subkulturer, säger han..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Lutherdomens betydelse för framväxten av välfärdsstaten

Det var kyrkan som byggde upp utbildningsväsendet, och budorden blev grunden för den världsliga lagen. Därtill kan den ekonomiska utvecklingen i Norden kopplas direkt till den protestantiska arbetsetiken, och tanken på allas lika värde växte fram ur en kristen människosyn. Det förklarar Kjell O Lejon, professor i religionsvetenskap, i en artikel om arvet från lutherdomen..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i regeringsställning minska regelkrånglet för Sveriges företagare. Bland annat lovade man att företagens kostnader för administration av statliga regler skulle minska med en fjärdedel.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Sanningens ande leder in i hela sanningen – inte bort från den

Vi bör skyndsamt återgå till den distinktion som tidigare generationers väckelsekristna gjorde när de skilde mellan den organiserade ekumeniken och det som var Andens enhet. Det skriver Per Arne Imsen i replikskiftet med Ivar Lundgren om ekumenik..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk domstol fast att Polens lag ibland kan stå över Europadomstolen, vilket vi i lördags tog upp på denna sida. I tisdags kom så Polens premiärminister, Mateusz Morawiecki, och EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, i öppen dispyt i EU-parlamentet om Polens utmanande steg.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Allt för Sverige-profil tillbaka på svensk mark – vill flytta hit

För tre år sedan grät amerikanskan Tanya Edgil i svensk tv, som en av deltagarna i det populära programmet ”Allt för Sverige”. Anledningen till tårarna var svenskarnas gudsfrånvändhet. Nu är hon tillbaka i landet, med en önskan om att sprida Jesu kärlek..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Experter larmar: Utsatta barn faller mellan stolarna

Trots att Barnkonventionen förbjuder diskriminering av barn utifrån deras nationalitet blundar svenska myndigheter för att barn från andra länder lever i misär, i tält eller i bilar. Det framkom vid ett seminarium om människohandel med barn på måndagen..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Expert: Sverige har gjort eftergifter mot Israel

Hade den svenska regeringen kunnat skåda in i framtiden 2014 hade det troligtvis aldrig blivit något erkännande av den palestinska staten. Det tror experten Anders Persson. Ann Lindes (S) Mellanösternresa sker mot bakgrund av att Sverige på flera punkter har gått Israel till mötes för att förbättra relationerna, tror han..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kristen SVT-profil tillbaka på svensk mark – vill flytta hit

För tre år sedan grät amerikanskan Tanya Edgil i svensk tv, som en av deltagarna i det populära programmet ”Allt för Sverige”. Anledningen till tårarna var svenskarnas gudsfrånvändhet. Nu är hon tillbaka i landet, med en önskan om att sprida Jesu kärlek..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.