PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 19 October, 04:17

PrivataAffärer - 21 sep 21 kl. 16:46

Chefsekonomen: Volatilitet att vänta resten av året”Jag bedömer att nedgångar ska ses som köplägen”, skriver han med påpekan att vi fortfarande är tidigt i en konjunkturell uppgångsfas. Däremot är exempelvis Fed på väg att minska på sina månadsvisa tillgångsköp (”tapering”). Kombinerat med bland annat hur det amerikanska finansdepartementet ser det ut att agera framöver som att vi rör oss mot en mindre likvid värld. ”Vi lämnar en period av starkt stöd för risk tillgångar och låg volatilitet och går in i en tid där konjunkturcykeln fortfarande är stödjande men där minskade likviditetsförhållanden antagligen leder till högre volatilitet”, skriver Nikolaj Schmidt. Enligt chefsekonomen är detta inte något som bör få investerare att sky risktillgångar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed, Nikolaj Schmidt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsekonomen, Volatilitetatt , vänta, restenav , året

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Förvaltaren: Bra köpläge just nu

Så kom den då till slut, rekylen som så många talat om och delvis fruktat. Det är ju den första riktiga rekylen på ett helt år, sedan oktober ifjol då börsen var ned 7-8 procent, vilket är likvärdigt med läget just nu, resonerar Peter Nelson i podden. Redan i augusti drog Carnegie ner aktieexponeringen i portföljerna då rekylen började synas på världens börser, men faktiskt mest på den svenska börsen, enligt Nelson.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Brett prisintervall i Volvo Cars börsnotering

Intervallet motsvarar ett marknadsvärde om 163–200 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande och efter övriga förändringar i kapitalstrukturen som genomförs. Nyemissionen av stamaktier förväntas tillföra Volvo Cars en bruttolikvid om cirka 25 miljarder kronor före avdrag för transaktionskostnader. AMF, Swedbank, If Skadeförsäkring, Nordea, Skandia, Livförsäkringsbolaget Skandia samt Danica Pension har åtagit sig att förvärva aktier motsvarande 26 procent av bruttolikviden.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Landeborn: Från vinstkross till normalläge

I ett inlägg på Danskes placeringssajt Nextconomy spår hon att vinsterna inte väntas slå estimaten med så hög marginal som tidigare. ”Det innebär lite mindre stöd för börsen i ett läge där marknaden redan har flyttat fokus från möjligheter till orosmoln”, skriver hon. När det gäller USA, som ligger först i rapportfloden, väntas vinsterna växa med 30 procent i årstakt.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Sandviks vinst ökade 25 procent

Sandviks justerade rörelseresultat blev 4.371 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021. Jämfört med samma kvartal i fjol innebär det en uppgång på 25 procent från 3,494 miljoner.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Sandvik delar ut och noterar SMT under 2022

”Den interna separationen av SMT fortskrider som planerat och de tidigare kommunicerade skälen för en utdelning och notering är alltjämt relevanta. Vår övertygelse är att både Sandvik och Sandvik Materials Technology kan utvecklas mer gynnsamt på egen hand”, säger Johan Molin, styrelseordförande för Sandvik. Som tidigare kommunicerats så avser styrelsen att formellt föreslå utdelningen och noteringen vid en bolagsstämma nästa år.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Nordea höjer Hexagon till köp

Nordea höjer rekommendationen efter att ha bytt analytiker och tagit del av information som nyligen delgavs vid kapitalmarknadsdagen. Analytikern anser att kapitalmarknadsdagen belyste flera områden som möjliggör accelererad organisk tillväxt och fortsatt bruttomarginalutvidgning. ”Vi tror att Hexagons kombination av hårdvara och programvara kommer att ge en konkurrensfördel, och företaget har en tydlig vision som omfattar både organisk tillväxt och förvärv”, skriver banken.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Öresund halverade innehavet i Attendo under tredje kvartalet

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste kvartalsuppdatering. Efter minskningen kontrollerar Öresund 2,1 miljoner aktier i Attendo, motsvarande 1,3 procent av kapital och röster. Det kan ställas mot en andel om 3,3 procent vid årsskiftet.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för Probi till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 390 från 415 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Analytiker: Risk för svagt kinesiskt BNP även fjärde kvartalet

BNP ökade med 0,2 procent jämfört med föregående kvartal och 4,9 procent i årstakt. Tack vare ett starkt första halvår är tillväxten hittills i år 9,8 procent, men utmaningar mot ekonomin kvarstår på medellång sikt och BNP-tillväxten väntas landa på 8,2 procent under 2021 och 5,2 procent 2022. Under de senaste månaderna så har flera policyåtgärder dämpat tillväxtutsikterna.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Astra Zeneca: Tacka nej till minibudet

Enligt dokument erbjuder TRC att köpa upp till 2 miljoner amerikanska depåbevis i Astra Zeneca, motsvarande 0,06 procent av utestående aktier bolaget, till pris om 57:88 dollar per depåbevis. Astra Zeneca avråder från att acceptera budet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.