SR > Kultur

Monday, 25 October, 21:09

SR - 21 sep 21 kl. 16:40

Fransk polis stoppar kongolesisk artistWerrason, en av Kongos mest populära artister, stoppas av polisen från att uppträda i Paris. I Frankrike bor en hel del exil-kongoleser och enligt polisen anses artisten Werrason stå nära Kongos tidigare president Joseph Kabila, och därför finns risk för våld mellan grupper som är för respektive emot det nuvarande styret i Kongo. I februari 2020 drabbades Paris av våld och skadegörelse i samband med en konsert med en annan kongolesisk artist, Fally Ipupa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kongos, Paris, Frankrike, Werrason, Joseph Kabila, Kongo, Ipupa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, polis, stoppar, kongolesisk, artist

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Inget undantag för forskare i kraven för permanent uppehållstillstånd

Ett förslag om att undanta forskare från kraven på 18 månaders anställningskontrakt för permanent uppehållstillstånd har stoppats. Reglerna har kritiserats för att de antas minska Sveriges attraktionskraft inom både forskning och kulturlivet, något som bland andra Centerpartiets Jonny Cato velat åtgärda. Ett av partierna som röstade ner förslaget var Socialdemokraterna som menar att det är upp till till arbetsgivaren att ta ansvar för en trygg inkomst för den som söker permanent uppehållstillstånd..

SR - 4 timmar sedan

Otippade svenska Hollywoodstjärnan – en ekorre

Baby Pear – en ekorre från Kalvträsk i Västerbotten – är det senaste svenska stjärnskottet i Hollywood. Ekorren har nämligen blivit castad som röstskådespelare i storfilmen ”Dune” på grund av sin förmåga att framkalla höga toner. Det tack vare den brittiska naturfotografen och zoologen Dani Connor som tagit hand om ekorren och dokumenterade lätena – och lagt ut på sociala medier..

SR - 4 timmar sedan

Statskupp i Sudan hotar pressfriheten i landet

Tecknen på en statskupp i Sudan blir allt fler – och militärstyrkor rapporteras ha stormat radio och tv-stationer. Pressfriheten i landet höll sakta på att byggas upp efter att diktatorn Omar Al-Bashir störtades 2019, men nu ser framtiden dyster ut, berättar Erik Halkjaer ordförande för Reportrar utan gränser. ”Det är oerhört sorgligt och fruktansvärd utveckling”, säger han..

SR - 5 timmar sedan

Svenska Ava Bahari trea i prestigefull violinisttävling

Det är inte ofta svenskar förekommer i Paganini-tävlingen, senast var 2002 då tysksvenske Daniel Roehn kom tvåa, men i helgen spelade Ava Bahari från Göteborg sig till en tredjeplats. Hon blev känd för en lite bredare publik genom tv-serien ”Molanders” och har bland annat vunnit svenska solisttävlingen Polstjärnepriset. Första pris gick till italienaren Guiseppe Gibboni, tvåa blev Nurie Chung från Sydkorea och tyska Lara Boschkor delade tredjeplatsen med Ava Bahari..

SR - 6 timmar sedan

Sju veckor långa strejken: ”En katastrof för norsk scenkonst”

Effekterna av den sju veckor långa kulturstrejken i Norge kan bli kännbara, även på sikt. ”Den har varit en katastrof för norsk scenkonst”, säger NRK:s teaterkritiker Karen Frøsland Nystøyl om strejken. Strejken har handlat om pensioner inom kulturlivet, men fack och arbetsgivare har nu enats om ett nytt pensionssystem..

SR - 8 timmar sedan

Recension: Bonusfamiljen säsong 4 på SVT

Nu är den fjärde säsongen av dramakomediserien ”Bonusfamiljen” här. Bland annat gör Emma Peters entré som Katja när Petra Mede slutat och Tuva Novotny kommer in och rör om i handlingen. Kulturnytts kritiker Anna Rosenström plågas, engageras och känner med karaktärerna i en stabil fortsättning av det lyckade recept av mörker, humor och kaos som ”Bonusfamiljen” levererat hittills..

SR - 10 timmar sedan

James Michael Tyler som spelade Gunther i ”Vänner” är död

Skådespelaren James Michael Tyler har avlidit. Han är framförallt känd som Gunther i serien ”Vänner”. Han spelade rollen som den kärlekskranke kaféföreståndare i 150 avsnitt och blev för många en tittarfavorit.

SR - 12 timmar sedan

Kulturstrejk i Norge över

Kulturstrejken i Norge skulle ha utvidgats idag, men i stället tog den slut i natt. I sju veckor har hundratals norska kulturarbetare strejkat för bättre pensioner, framför allt för kvinnor inom kulturen. I natt meddelade Riksmekleren att fack och arbetsgivare har enats om att, från 1 april 2022, införa det man i ett pressmeddelande kallar "livslånga och könsneutrala pensionutbetalningar"..

SR - 15 timmar sedan

Recension: Nikes bok av Agnes Lidbeck

Agnes Lidbeck har sedan den prisbelönta romandebuten med "Finna sig" 2017 skrivit böcker i rask text. Nu är hon aktuell med sin fjärde roman, den över sjuhundra sidor långa "Nikes bok". Prosan är omsorgsfull, men resultatet är jämntjockt, tycker Ulrika Knutson..

SR - 15 timmar sedan

Guldbaggenominerad skådespelare nekades uppehållstillstånd

Adel Darwish kom till Sverige 2015 och har sedan dess både utbildat sig och försörjt sig som skådespelare, bland annat har han nominerats till en guldbagge för sin huvudroll i filmen ”Ghabe” och spelar just nu in en serie för SVT. Trots det anser Migrationsverket att han saknas stabil försörjning och har därför nekat honom permanent uppehållstillstånd. ”De sa att det saknas en månad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.