Regeringen > Nyheter

Saturday, 23 October, 00:58

Regeringen - 21 sep 21 kl. 15:59

Uppdrag att utveckla arbetssätt och parallella processer för kortare ledtider för elnätsutbyggnadRegeringen ger Energimarknadsinspektionen, Lantmäteriet och länsstyrelserna i uppdrag att utveckla och testa nya arbetssätt för en koordinerad process för hantering av de tillstånd och rättigheter som krävs för att bygga ut eller förstärka det svenska elnätet..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Energimarknadsinspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 11 feb 21 kl. 00:00

Tilläggsdirektiv till Trygghetsberedningen (Ju 2020:09)

Ändrad tidpunkt för delredovisning..

Regeringen - 9 timmar sedan

Respekt för rättsstatens principer och höga energipriser på Stefan Löfvens sista EU-toppmöte

Betydelsen av att medlemsländer följer rättsstatens principer och hanteringen av stigande energipriser, var två frågor som statsminister Stefan Löfven diskuterade när han träffade övriga EU-ledare vid veckans EU-toppmöte i Bryssel..

Regeringen - 9 timmar sedan

Regeringen stödjer den organiserade fotbollsrörelsen i mål om Superligan

Sveriges regering har lämnat ett skriftligt yttrande till EU-domstolen avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol. Yttrandet utgör ett stöd för principen om ett förbund per idrott och därmed FIFA:s och UEFA:s rätt att agera mot klubbar som inte respekterar förbundens roll att organisera fotbollens tävlingsverksamhet..

Regeringen - 11 timmar sedan

Remiss av promemorian Skattelättnad för arbetsresor – ett enklare och färdmedelsneutralt regelverk

Här kan du ta del av vilka instanser som Finansdepartementet har remitterat promemorian Skattelättnad för arbetsresor – ett enklare och färdmedelsneutralt regelverk..

Regeringen - 11 timmar sedan

Skattelättnad för arbetsresor – ett enklare och färdmedelsneutralt regelverk

I promemorian föreslås ett nytt och enklare system för skattelättnad för arbetsresor som förväntas omfatta fler personer..

Regeringen - 11 timmar sedan

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog i Natos försvarsministermöte

Den 21–22 oktober deltog försvarsminister Peter Hultqvist i Natos försvarsministermöte i Bryssel. Försvarsministern var inbjuden till en särskild session vid mötet om partnerskapet mellan EU och Nato..

Regeringen - 13 timmar sedan

Ny och enklare subvention av arbetsresor

Det nuvarande reseavdraget föreslås ersättas med en enklare, avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion. En promemoria med förslaget går i dag ut på remiss. Med förslaget får fler pendlare skattelättnad jämfört med i dag, och reglerna blir enklare att tillämpa.

Regeringen - 13 timmar sedan

Regeringens exportpriser tilldelas BICO Group och Region Halland

Idag delade utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H.

Regeringen - 15 timmar sedan

Skolbibliotekarien Eric Haraldsson blir ny ledamot i läsrådet

Idag, onsdagen den 20 oktober, utsågs Eric Haraldsson till ny ledamot i läsrådet. Eric Haraldsson är skolbibliotekarie i Växjö vid Ringsbergskolan, som bland annat fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet Dik..

Regeringen - 16 timmar sedan

Regeringen sätter nya mål för universitet och högskolor

Regeringen har fattat beslut om en mer ändamålsenlig styrning för att fler personer ska bli examinerade för yrken inom vård och skola. Nu sätts mål för universitet och högskolor för antalet examina inom vissa hälso- och sjukvårdsutbildningar och lärar- och förskollärarutbildningar. Vissa lärosäten får också mål för hur stor andel meriteringsanställda biträdande lektorer de ska ha..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.