Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 October, 09:40

Cornucopia - 21 sep 21 kl. 15:32

Valueguard: Säsonsmässigt helt normala uppgångar för bostadspriserna i augustiBostadspriserna för både lägenheter och villor steg nästan exakt som normalt i augusti, som brukar vara en av årets starkaste månader för priserna på bostäder.Skanstull, StockholmAugusti månad är normalt årets näst starkaste månad för priserna på villor efter januari månad, och den tredje starkaste för lägenheter efter januari och juli månader.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Pnormalt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Bara 222 Volts spänning i elnätet - hur ser det ut hos dig?

Med effektåtgången nu på den kyliga morgonen så verkar spänningen i elnätet bli allt sämre. Här hemma på gården är spänningen nu 222 Volt, vilket också mätts upp av en följare på Twitter på annan plats. Hur ser det ut hos dig just nu mellan 08 och 09 på morgonen, givet att du har utrustning för att mäta detta.

Cornucopia - 1 timme sedan

Gästinlägg: Uppföljning om torv och SVT

Nedanstående är ett gästinlägg signerat miljökonsulten Robert Wedmo och följer upp SVT:s Uppdrag Gransknings ... ehm ... reportage om torv.

Cornucopia - 1 timme sedan

Börsveckan inleder negativt i Asien - extrema prisskillnader på elen i Sverige

Efter en genomgående positiv börsvecka - kanske den bästa på väldigt länge - så inleder börshandeln veckan negativt i de asiatiska tidszonerna. Elpriserna är återigen extrema i södra Sverige, med extrema prisskillnader mellan norra och södra Sverige, samt extrema prisskillnader mellan natt och dag.Veckochart OMXSPIFörra veckan innebar överlag starka uppgångar på börserna.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Rekordmånga döda i Covid-19 i Ryssland - och stigande - befolkningen har minskat med en miljon på ett år

Även antalet officiellt döda i Covid-19 per tidsenhet är nu på rekordnivåer för Ryssland, trots att datat från Kreml uppenbarligen är förfalskat. Befolkningen har minskat med en miljon människor (specifikt 997 000) de senaste tolv månaderna rapporter The Guardian, avsevärt mer än de officiella dödssiffrorna i Covid-19.Officiella dagliga dödsfall per en miljon invånare i Ryssland Data: Our World in Data Som man ser ovan är det officiella datat från Kreml periodvis förfalskat och uppträder i onaturliga trappsteg, tills lögnerna blir för svåra att dölja.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Julhandeln hotad pga varubrist - och inflationen står inför dörren när elektronik skenar i pris

Julhandeln kan vara hotad på grund av varubrist i spåren av de ansträngda logistikkedjorna efter coronakrisen och sedan stoppet i Suezkanalen, samt bristen på halvledare till industrin. Samtidigt sticker elektronik iväg i pris, medan detta oftast agerat som inflationsdämpare de senaste decennierna, vilket gör att inflationen kan ta fart på allvar på grund av julhandeln.Tomten kom just-not-in-time inte i år Upprinnelsen till att skriva en artikel är en kort kommentar från A.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Alla har blivit förkylda - inga med Covid

Alla jag känner verkar ha blivit förkylda nu i höst. Fast ingen har haft Covid-19. Saker och ting har kanske återvänt till det normala, samtidigt som avslappnad attityd till hygien återigen lett till smittspridning av vanliga förkylningar.

Cornucopia - Igår: 15:56

Äppelpaj utmärkt preppingmat på hösten

Äppelträd är utmärkt säsongsbaserad prepping om hösten, då det är enkelt att preppa för att kunna laga äppelpaj. En annan fördel med detta är att man lagar äppelpajen på hösten oavsett om det är kris och undergång, så ingen prepping för äppelpajerna är meningslös.Nom.

Cornucopia - Igår: 13:37

DI: Sex stora svenska institutioner täcker 35% av nyemissionen i Volvo Car

Dagens Industri uppger att "sex större svenska instituationer och en nordisk institution" investerar i Volvo Cars nyemission, som i samband med börsintroduktionen ska finansiera bolagets sena omställning till elbilsproducent. Man kan gissa att det bland annat handlar om storbankernas fondbolag. Samtidigt bekräftar en investerare till tidningen att nyemisisonen behövs till omställningen till elbilar, vilket i så fall innebär att Volvo Car alltså inte idag har musklerna att fortsätta på den vägen.

Cornucopia - I förrgår: 09:39

Västlänken: 3.8 miljarder SEK för Korsvägen slut - bara 12% av arbetet utfört

Nätverket SToppa Västlänken har begärt ut samtliga fakturor relaterade till Västlänken och avslöjar nu att hela budgeten för ombyggnationen av Korsvägen för 3.8 miljarder nu är förbrukad. Ändå har bara 12% av arbetet som konsortiet NCC Wayss Freytag skulle utföra blivit färdigställt.

Cornucopia - I förrgår: 16:25

Fredagsmys: Kantarellpizza

Dags för lite fredagsmys. Med höstskörden så kunde jag antingen fredagsmysa om äppelpaj, men det kan man istället skriva ett preppinginlägg om separat, så det får bli lite kantarellpizza istället.Färdigt
Eftersom det fortfarande fanns ytterligare en korg med kantareller, så fick det bli kantarellpizza av dem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.