SR > Nyheter

Thursday, 21 October, 06:57

SR - 21 sep 21 kl. 15:27

S vill förbjuda vinstuttag i friskolorSocialdemokraternas partistyrelse vill att vinstuttag i skolan ska förbjudas. Dessutom vill man se över etableringsfriheten för friskolor. Förslaget kommer att läggas fram till partikongressen i november. Partistyrelsen vill också driva frågan om att förbjuda alla religiösa friskolor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill förbjuda, vinstuttagi , friskolor

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tesla fortsätter accelerera

Teslas vinst för det tredje kvartalet var rekordstor för företaget, med 1,62 miljarder dollar, med det överträffade man förra kvartalets rekordvinst på 1,14 miljarder dollar. Trots det levererade man mer än 241 000 bilar under det gångna kvartalet, en ökning med nästan 20 procentjämfört med förra kvartalet. Trots det goda resultatet uppger Tesla att man haft problem med bland annat brist på halvledare och störningar i leveranskedjan under perioden..

SR - 30 minuter sedan

Ekot på en minut

Den här sommaren har antalet försäkringsärenden som rör översvämningar ökat kraftigt, det visar en genomgång Ekot har gjort. Det går att vaccinera sig mot covid-19 och mot säsongsinfluensa vid samma tillfälle, enligt FHM. Flera länder i Öst-och Centraleuropa skyller nu energikrisen på EU och kräver att unionen sänker sina klimatambitioner..

SR - 30 minuter sedan

Polisens strategi med lokalpoliser mot gängkriminalitet fungerar inte

Polisens strategi för att stoppa kriminella gäng från att växa genom att satsa på det lokala polisarbetet fungerar inte. En intern rapport från polisens tillsynsenhet kommer med hård kritik skriver Svenska Dagbladet. I rapporten står bland annat att Polisen inte har koll på hur områdespoliser används, de har otydligt uppdrag och bara hälften har fått ett tydligt geografiskt område att jobba i.

SR - 1 timme sedan

Forskare: Risk för ökat antal självmord

Forskning visar att antalet självmord tillfälligt minskar under perioder då ett samhälle befinner sig i en akut krissituation, som exempelvis coronapandemin. Minskningen kan bero på att det under den första fasen i en kris finns en känsla av gemenskap, men när den omedelbara krisen är över kan antalet självmord i stället öka. ”Vi är oroliga över att självmorden kommer öka, den utvecklingen har vi sett efter tidigare kriser”, Rickard Bracken, generalsekreterare på den ideella organisationen Suizide Zero..

SR - 1 timme sedan

Ny coronavåg slår mot Ryssland

I Ryssland har det under oktober slagit nya rekord i antalet smittade och döda på grund av corona. En extra ledig vecka och alla ovaccinerade över 60 år måste hålla sig hemma, är myndigheternas svar, men åtgärderna får kritik. Professor Vlasov, doktor i medicinsk vetenskap, anser att ryssar invaggats i falsk säkerhet genom att restriktioner togs bort och att det stora problemet är att så få vaccinerats..

SR - 1 timme sedan

Klartecken för samtidig vaccinering - men inte för alla

Vaccin mot covid-19 och säsongsinfluensa kan nu enligt Folkhälsomyndigheten ges samtidigt. Däremot ska det gå minst en vecka mellan det högdosvaccin mot influensa som alla regioner i år köpt in till äldre på särskilda boenden och covidvaccin, eftersom det kan ge kraftigare biverkningar. "I den här skörare populationen vill vi inte ge den samtidigt", säger AnnaSara Carnahan, epidemiolog på FHM..

SR - 1 timme sedan

Ungern vill att EU sänker sina klimatambitioner

Idag möts EU:s ledare i Bryssel för att diskutera de allt högre energipriserna. Och flera länder i Öst-och Centraleuropa skyller nu energikrisen på EU och kräver att EU sänker sina klimatambitioner och skrotar delar av klimatpaketet. Polen kräver att EU:s klimatpaket läggs på is och att flera förslag skrotas eftersom de leder till höjda priser för hushållen, bland annat förslaget att vägtrafik och bostäder ska omfattas av EU:s utsläppshandelssystem.

SR - 3 timmar sedan

Fem gånger så många skadeanmälningar om översvämningar i sommar

Ungefär 15 000 skadeanmälningar har kommit in till de fyra största försäkringsbolagen, Folksam, Länsförsäkringar, Trygg-hansa och If gällande översvämningar den här sommaren, visar Ekots genomgång. Kostnaderna väntas överstiga en miljard kronor. Ungefär hälften av skadeanmälningarna gäller skyfallen i Gävleborg i augusti.

SR - 9 timmar sedan

EU-nämnden vill klassa kärnkraft som grön – Löfven vägrar

När statsminister Stefan Löfvén åker på sitt sista EU-toppmöte i Bryssel i morgon vill en majoritet i EU-nämnden - bestående av M,KD, SD och L - att han ska argumentera för att kärnkraft ska klassas som en hållbar investering. Statsministern säger att frågan inte finns med på dagordningen och tänker därför, trots majoritetens krav, inte ta upp frågan. De fyra partierna har tillräckligt många ledamöter för att bilda en majoritet i nämnden, trots att de inte har det i riksdagen.

SR - 10 timmar sedan

Dyr biogas hänger ihop med skenande pris på naturgas

Drivmedlet biogas är nu dyrare än bensin på många håll i Västsverige och Småland, som en följd av att priset på fossil naturgas gått upp. Per Östborn på organisationen Gröna Bilister hoppas att lärdomen blir att biogasbranschen nu blir 100 procent förnybar. Enligt Per Östborn är det bara företaget Fordonsgas Sverige som höjt priset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.