SvD > Kultur

Friday, 22 October, 12:25

SvD - 21 sep 21 kl. 13:32

The Wire-skaparen skippar Texas – efter nya lagen
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Wire, Texas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: The, Wire-skaparen, skippar, Texasefter nya , lagen

Fler nyheter från SvD

SvD - 10 minuter sedan

Farsartat roligt om allvarligt hbtq-tema

Det svänger rejält om rollfigurerna i Björn Elgerds komma-ut-pjäs. En dramatikerdebut som låter skådespelarna leva ut såväl fars om allvar..

SvD - 30 minuter sedan

Bekant bild av varats olidliga tråkighet

Hur ska moderskapet förstås i en värld där kvinnor ständigt tävlar med varandra? Saga Cavallins debutroman kretsar kring romantikens flyktighet i den digitala eran, men hinner inte riktigt utveckla sina spår innan den tar slut..

SvD - 1 timme sedan

”Bonusfamiljen” kraschar in i imponerande mörker

Många i Sverige känner kanske igen sig i vedermödorna i ”Bonusfamiljen”. I fjärde säsongen av serien har karaktärernas nya familjekonstellationer satt sig – men vardagens slitage gör sitt. .

SvD - 2 timmar sedan

Famlande och ytligt när tv-serie blir film

Svårigheter att hitta tonfall och tempo är ett vanligt problem när serier ska bli film. ”Bröllop, begravning och dop” lyckas inte knäcka den nöten – och demokratitanken blir ett problem. .

SvD - 2 timmar sedan

Sorgen efter Einár: ”Min älskade vän"

Rapparen Nils ”Einár” Grönberg blev bara 19 år. Nu reagerar vänner, artistkollegor och fans med bestörtning på dödsskjutningen..

SvD - 3 timmar sedan

Ett förlösande utbyte mellan lek och allvar

Helena Erikssons nya diktbok utspelar sig i rummet mellan den egna kroppen och antikens arkitektoniska spillror. Trettio år efter debuten har hennes poesi nått ett krön där den blickar ut över sig själv, skriver Ulf Eriksson..

SvD - 4 timmar sedan

Rörande om flykten från sig själv

Dokumentären om Fredrik Ekelund/Marisol M visar den långa resan fram till att författaren kom ut. Mötena med de danska väninnorna visar en sida av historien – men det är i mötena med dottern filmen stiger i värde. .

SvD - 4 timmar sedan

Kvinna sköts till döds under filminspelning

En kvinna har avlidit efter en olycka under en filminspelning i New Mexico. Enligt polisen i Santa Fe sköts hon av misstag av skådespelaren Alec Baldwin..

SvD - 15 timmar sedan

I Pessoas författarskap är jaget allt och inget

Få modernister har blivit så mytomspunna som den portugisiske författaren Fernando Pessoa. I en stor nyutgiven biografi gör Richard Zenith upp med flera av dessa myter och tecknar bilden av en människa som under hela sitt liv betraktade sitt jag som en tom plats..

SvD - 15 timmar sedan

Lilla hjärtat-tragedin: ”Detta ska inte ske igen”

I januari 2020 hittades ”Lilla hjärtat” död hos sina biologiska föräldrar i Norrköping . I nya boken ”Hon hette Esmeralda” berättar flickans fostermamma Melinda Jacobs om kärleken och vanmakten. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.