SVT > Kultur

Friday, 22 October, 11:15

SVT - 21 sep 21 kl. 13:14

Bok stoppas på Bonnier – innehåller grovt språk om svarta och romerAlbert Bonniers förlag har valt att stoppa en återutgivning av boken Amorina av Bengt Anderberg. I boken förekommer grovt språk, så som n-ordet, vilket gör att samarbetspartnern Författarcentrum väst – som skulle ha beställt en större volym – inte vill ha boken till ett av sina läsprojekt. – Du kan hitta olämpligheter i praktiskt taget varenda äldre bok. Man kan inte censurera det förflutna, säger Agneta Pleijel som skrivit förord till den nu stoppade upplagan, till DN..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bonnier, Bonniers, Amorina, Bengt Anderberg, Författarcentrum, Agneta Pleijel, DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bok, stoppas, Bonnier, innehåller, grovt, språkom , svarta, och romer

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Det här var Einár

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, känd under artistnamnet Einár, är död. Han blev 19 år gammal..

SVT - 3 timmar sedan

Musikjournalisten om Einár: ”En kille med väldigt mycket talang”

Under gårdagskvällen blev den prisbelönte rapparen Einár skuten till döds i ett bostadsområde i södra Stockholm, enligt flera källor till SVT. – Det var definitivt en chock. Einár var bara 19 år gammal när han gick bort, en kille med väldigt mycket talang, säger musikjournalisten Johannes Cakar i Morgonstudion..

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Obegriplig improvisation i Bröllop, begravning och dop – filmen

En lång radda, oregisserade scener som är lika tråkiga som obegripliga. Sofia Olsson hittar inga förmildrande omständigheter i Colin Nutleys och Helena Bergströms senaste film..

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Stardust – en Bowiefilm utan Bowiemusik

Filmmakarna ville använda David Bowies låtskatt men fick blankt nej. De flesta hade väl gett upp där men regissör Gabriel Range och anhang framhärdade och framför oss har vi nu alltså en biografisk film om stjärnan – utan hans musik..

SVT - 19 timmar sedan

Rysk mediagrupp får människorättspris

Den ryska organisationen OVD-info tilldelas Civil rights defenders pris som årets människorättsförsvarare. OVD-info samlar information om människor som grips olagligt av polisen och erbjuder gratis juridisk rådgivning..

SVT - 19 timmar sedan

Han låg bakom Sveriges första rapskiva: “I'm tall, I'm sexy, I'm very cool”

I dag har svensk hiphop en självklar plats på stora scener runt om i landet. Men vem var egentligen först?  – Om du spelar ”Kinesiska muren” med Evert Taube går jag härifrån, säger DJ Sleepy i SVT:s nya dokumentärserie Den svenska hiphopens pionjärer.

SVT - 19 timmar sedan

Se Fevens första intervju på 20 år: “Jag tog avstånd från allt”

Året är 2001 och Feven är en av de artister som förkroppsligar den svenska hiphop-hajpen. Men plötsligt försvann hon. I SVT:s dokumentärserie Den svenska hiphopens pionjärer ställer hon sig framför kameran i en intervju för första gången på 20 år.

SVT - 21 timmar sedan

Journalisten Harald Jähner skildrar efterkrigstidens Tyskland i hyllade Vargatider

Den tyske journalisten Harald Jähner är aktuell med boken Vargatider. I den skildrar han Tysklands efterkrigshistoria, 1945-55, som både en framgångssaga och som en nattsvart berättelse om totalt tillkortakommande. Det skriver Kulturnyheternas litteraturkritiker Per Andersson..

SVT - 22 timmar sedan

Så blir Facebooks virtuella värld: ”Samma saker som man gör i det riktiga livet”

Facebook håller på att skapa ett metaversum – en virtuell värld där man ska kunna shoppa, besöka konserter och umgås med vänner. – De ska jobba på det här de kommande fem åren med tiotusen ingenjörer, säger Effie Karabuda, spelreporter på Sveriges radio, i Morgonstudion..

SVT - Igår: 10:58

SVT satsar på lokal journalistik

SVT förstärker bevakningen av Sverige med fyra nya lokalredaktioner. Från och med nästa år kommer SVT finnas på plats även i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.