SvD > Kultur

Tuesday, 19 October, 03:40

SvD - 21 sep 21 kl. 12:32

Då började Sovjet tillämpa SinatradoktrinenBrezjnevdoktrinen innebar att Sovjet hade rätt att ingripa om statsskicket i ett kommunistland utvecklades i kapitalistisk riktning. Men Gorbatjovs misslyckade reformer och andra motgångar öppnade för en ny doktrin, inspirerad av Frank Sinatras sång ”My way”..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sovjet, Sinatradoktrinen, Gorbatjovs, Frank Sinatras, My

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Då började Sovjet, tillämpa, Sinatradoktrinen

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

Prat om toaklotter blir diskussion om makt

Ord är laddade med betydelser, makt och identitet. Det visar inte minst en färsk avhandling om hur ungdomar pratar om språk med varandra..

SvD - 3 timmar sedan

Skriver du korrekt som en svensk myndighet?

Ska ordet särskrivas eller inte? Det här språktestet utgår från rekommendationerna i ”Myndig­heternas skrivregler” som är utgiven av Språkrådet..

SvD - 17 timmar sedan

Jazzens veteraner får igång allsångsorgie

Veteraner som Kenny Garrett och Gilberto Gil lockar publiken på Stockholms jazzfestival att sjunga med. SvD:s Dan Backman lyssnar på guldkorn och groove..

SvD - 17 timmar sedan

Stockholm har aldrig varit svartare

Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, som med ”1795” får sitt avslut, är så långt från feelgood man kan komma. I centrum står ond bråd död, men även skickligt levandegjorda Stockholmsmiljöer under en epok som präglades av osäkerhet och vanstyre..

SvD - Igår: 20:33

Ska vi ropa på Säpo när böckerna brinner?

Det måste vara friheten politikerna vill åt. Nu vill de bli konstnärer – och konsten tar istället över politikens roll som uppbygglig och rättrådig..

SvD - Igår: 14:24

Utsökt studie i dominans och underkastelse

När ”Succession” är tillbaka med en ny säsong håller stridigheterna inom familjen Roy på att utvecklas till ett inbördeskrig. Jan Söderqvist ser en njutbar serie utförd med millimeterprecision. .

SvD - Igår: 10:00

Inte stan som avskräcker – utan landet som lockar

Mitt i debatten om Stockholm släpps två böcker om att lämna stan. Men David Jonstads ”Meningen med landet” och Anders Möllers ”Konsten att flytta till landet” handlar egentligen inte om att flytta ”från något” utan ”till något”. .

SvD - Igår: 09:38

Kvinnlig pristagare visade sig vara tre män

Det spanska litteraturpriset Premio Planeta gick i år till deckarförfattaren Carmen Mola – tidigare presenterad som en kvinnlig universitetslärare som skriver under pseudonym. Men vid prisutdelningen visade sig Carmen Mola vara tre män..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.